-
Κοίτα, μου έχει τύχει πορτοκαλί πυκνωτής ΜΚΤ 1μF 63V της PHILIPS (BC Components) να δείχνει 3kΩ στο ωμόμετρο. Αυτός ήταν σε μια συσκευή ενωμένη στο τηλεφωνικό δίκτυο, όπου μπλοκάριζε μια DC συνιστώσα σε ένα σήμα ήχου, και το έπαθε αυτό μετά από μια υπέρταση στο δίκτυο (έγινε διαπήδηση στην πλακέτα). Εννοείται βέβαια ότι δεν τον βάζει κανείς σε μια κατασκευή στη θέση μιας αντίστασης 3kΩ!
-
Την χωρητικότητα του την μέτρησες, είχε παραμείνει η ίδια?
-
Δεν τη μέτρησα γιατί δεν ξέρω κατά πόσον θα μέτραγε σωστά το καπασιτόμετρο με μια αντίσταση 3kΩ παράληλα στον προς μέτρηση πυκνωτή. Τώρα θα μου πεις μπορούσα να μετρήσω ένα καλό πυκνωτή και μετά να βάλω μια αντίσταση παράλληλα να δω τι θα δείξει το όργανο... Πάντως δεν το έκανα...
-
Καλημέρα. τυχαίνει να έχω παρόμοιο aircondition με την ίδια βλάβη. Έχω βρεί τα εξαρτήματα εκτός απο το CD11 που είναι μια δίοδος ST02D-200, 200W. Μήπως γνωρίζει κάποιος που μπορώ να την βρω. Έχω ψάξει σε όλα τα μαγαζιά αθήνα φανός βενιέρης ραδιοκατουμάς τριδίμας κτλ. Η τουλάχιστον ποια έβαλε ο Κώστας και δούλεψε. Ρώτησα στον φανό και δεν ξέρουν τι ακριβώς δίοδος είναι αυτη.
-
1 Συνημμένο(α)
Είναι σίγουρα καμμένη; Αν τη μετράς εντός κυκλώματος θα σου δείχνει βραχυκύκλωμα γιατί στην ουσία μετράς το πρωτεύον του μετασχηματιστή. Μπορείς να την αντικαταστήσεις με ένα 1.5KE200 σε σειρά με μια BYV26Ε (προσοχή στις φορές σύνδεσης).
-
Καλημέρα και σε ευχαριστω για την απάντηση. Εδώ βρήκα ένα datasheet που αναφέρει τα χαρακτηριστικά της διόδου zener και της διόδου. Αν ζήταγα δυο τέτοιες και τις σύνδεα σε σειρά όπως λές δεν θα έκανα την δουλειά μου? Αν όχι είσαι σιγουρος ότι θα δουλέψει με τις παραπάνω? Δέν έχω μεγάλη εμπειρία γιαυτό και οι πολλές ερωτήσεις.
http://www.shindengen.co.jp/product/..._ST02D-200.pdf
-