-
Αρχίζω να πιστεύω πως έχει χαλάσει ο μόνιμος μαγνήτης του μοτέρ. Έχεις ψάξει να δεις αν μπορείς να προμηθευτείς ανταλλακτικό, και αν ναι, πόσο πάει;
-
Oxi ακόμη...μέχρι τώρα πίστευα ή ήθελα να πιστεύω ότι κάτι μου ξεφεύγει...
-
Είναι βέβαιο ότι μετά από λίγο παίζει σε χαμηλή τάση; 23-27ν ;
-
Ναι, όλες οι πλακέτες της Linn ρίχνουν την τάση.
Μόνο η αρχική έκδοση του πικ απ (που λειτουργούσε χωρίς πλακέτα) με πυκνωτή για το δεύτερο τύλιγμα (και μετασχηματιστή υποβιβασμού τάσης δικτύου) δεν έριχναν την τάση.
Στην έκδοση εκείνη, για να αλλάξεις στροφές, έβαζες τον ιμάντα σε άλλο αυλάκι του ράουλου του μοτερ.
-
Αρα και αφού σε χαμηλή τάση 23ν με σωστά ημίτονα το μοτέρ δεν περιστρέφεται να θεωρήσω ότι η πλακέτα είναι καλή και ότι φταίει το μοτέρ; (Ο μόνιμος μαγνήτης όπως είπε ο Φίλιππος; )
(Και φυσικά και με υψηλή τάση το μοτέρ τρέμει και είναι ψοφιο από ροπή... )
-
Αν έχεις κανένα μετασχηματιστή με έξοδο 24 έως 35 βόλτ, αφαίρεσε το μοτέρ από την πλακέτα και σύνδεσε το στο μετασχηματιστή με χρήση 0,22μF. AC1 στο κοινό. ΑC2 στο ένα πηνίο. 0,22μF μεταξύ των δυο πηνίων.
Κάπως έτσι ήταν το basic psu. Έτσι θα μπορέσεις να δοκιμάσεις το μοτέρ. Ο πυκνωτής να μην έχει πολικότητα.
Ενδέχεται να χρειαστεί βοήθεια με το χέρι για να αρχίσει να περιστρέφει το πλατό. Θα δεις όμως αν είναι σταθερό ή όχι.
-
Θα κοιτάξω να το δοκιμάσω και αυτό. Θέλω να βγάλω ενα ασφαλές και σίγουρο πόρισμα τελικά.
-
here is 2 cents ...
Τα τρανσιστορ που εχει το μηχανημα αυτο εκτος του οτι ειναι αγορασμενα απο την Φιλικη Εταιρια λιγο μετα την μαχη στα Δερβενακια εχουν το καθε ενα απο αυτα την δικια τους ιστορια αποτυχιας .
Φυσικα μπορει να κοπανιεσαι οτι τα μετρησες και μετρανε ολα ενταξει σε DVM diode test Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ενα απο αυτα δεν ανοιγει οταν τροφοδοτηθει Κλασσικη περιπτωση "μηχανικης" βλαβης σε τρανσιστορ αυτης της ηλικιας .
Ο φιλος σου ειναι το ψυκτικο σπρευ και το χρησιμοποιεις να ψεκαζεις τοπικα τα τρανσιστορ σε μικρες ποσοστητες και ενα την καθε φορα Αν καποιο ανοιγει υπο ταση η υπο φορτιο η συστολη που δημιουργει η ψυξη το κανει προς στιγμην να δουλευει και αυτο θα σου δειξει πιο απο ολα ειναι το χαλασμενο .
Φυσικα εαν βρεις ενα BC που εχει θεμα τα αλλαζεις ολα σκουπα και χωρις ερωτησεις
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
-
Σάκη η τροφοδοσία που φτάνει στο μοτέρ είναι σχεδόν εντάξει και αυτό δεν γυρνάει. Τί δουλειά έχουν τα τρανζίστορ τώρα;
-
1 Συνημμένο(α)
φίλε error κατά την γνώμη μου οι κυματομορφές που έχεις είναι σωστές αν εξαιρέσουμε ότι στο θετικό μέρος της καμπύλης την μύτη που κάνει
και γι αυτό ύποπτα είναι τα τρανζίστορ Q4 Q8 (δεν έκανες τίποτα γι αυτό)
οι περισσότεροι που είπαν ότι χωρίς το πλατό δεν δουλεύει έχουν δίκιο (βγάλε την D14 για να το αποτρέψεις)
πες τι μετράς στο σχήμα που σου έχω και στα 3 & 4 DC και AC
αν δεν έχεις απομονομένο παλμογράφο τότε με ένα πολύμετρο πες τι τάση μετράς στα άκρα του μοτέρ