:?: :?:
Printable View
:?: :?:
Γρηγόρη εγω έχω ενα VU-Meter με αντισταση πηνίου 0,7κΩ. κανει για wattομετρο ?
Για τις αντιστάσεις λέω, κόπηκαν στα δύο... :cry:Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα από moutoulos
θα δοκιμάσω αυτό που ανέβασες...
Βρηκα τα εξής: 2SA1106 & 2SC2581. στον ενισχυτη έβαλα 2xNPN & 2xPNP ανα γραμμη τροφοδοσίας, συνολο 4 τρανζιστορ ανα κανάλι οδηγουμενα απο BD239-240.
Ταση τροφοδοσιας: +- 52vDC 550watt max.
εβαλα τον ενισχυτη στην πριζα χωρις οδηγους και τελικα τρανζίστορ και δεν μου εβγαλε απο καπου καπνο ουτε ζεσταθηκε κάποιο εξαρτημα..
Οταν μπουν ολα τα τρανζιστορ στην πλακετα, το τριμμερακι για το ρευμα ηρεμιας πρεπει να ειναι στο τερμα? πρεπει να έχω συνδεδεμενα ηχεία? στα ποσα mA να ρυθμισω το ρευμα ηρεμιας?
Τον εβαλα στην πριζα αλλα :cry: βγαζει βομβο.. οταν λεμε βομβος ειναι σαν να εχει καψει τελικο τρανζιστορ... αλλα δεν εχει καψει κανενα τρανζιστορ.
φοραει: 2x 2SA1106 & 2x 2SC2581 ανα καναλι οδηγουμενα απο BD239-240 και βαττικες αντιστασεις 0,33Ω-10watt
τροφοδοτικο: +/-52vDC 550watt max. Πυκνωτες εξομάλυνσης 2x 4700uF/50v
φωτό του ενισχυτη
Τα 2SA1106 & 2SC2581 είναι σχετικά μικρά (σε ισχύ) τρανζίστορ, μήπως υπεροδηγούνται απο τα σχετικά ενισχυμένα
BD239-240 (στα είχα προτείνει για άλλα τρανζίστορ), βέβαια δεν έβαλες σήμα στην είσοδο ...
Εκτός και το πιο πιθανό να αυτοταλαντώνει ο ενισχυτή σου απο κακό τυπωμένο (κακές γειώσεις)....
χωρις σημα στην εισοδο το κανει... αν αυτοταλαντωνει τι μπορω να κανω??
Γειωση ηταν τελικα... :oops: δουλευει αψογα δυνατα και καθαρα :twisted: :D :D thanks moutoulos for help :)
συντομα θα εχετε και φωτο κατασκευης :wink:
Ποσα βατ βγάζει τωρα?
Μήπως μπορεις να στειλεις το σχηματικό του τελειωμένου?