-
4 Συνημμένο(α)
Λοιπόν Τάσο από ένα 24" Samsung monitor μέτρησα το τροφοδοτικό τι τάσεις βγάζει. Είναι σχεδόν το ίδιο, με 2 pin(GND) περισσότερα.
Οι (Αντίστοιχες) τάσεις είναι>
Χωρίς λάμπες και συνδεμένη main και πλακέτα με τους διακόπτες>
1)dim -----> 5,15 volt
2)+ 15v ---> +15,7volt
3)GND -----> -
4)GND -----> -
5)5.1V ----> +5.15 VOLT
6)5.1V ----> +5.15 VOLT
7)A-DIM ---> 0
8-)ON/OFF ---->2,96 Volt
9)+3.3V ------>3,3 VOLT
10)LED ----> 2,8 VOLT
11) KEY 1 ---> 2,8 VOLT
12) KEY 2 ----> 1,8 VOLT
Χωρίς λάμπες και μή συνδεμένη main, αλλά συνδεμένη την πλακέτα με τους διακόπτες>
1)dim -----> 0 volt
2)+ 15v ---> +14,7volt
3)GND -----> -
4)GND -----> -
5)5.1V ----> +5.15 VOLT
6)5.1V ----> +5.15 VOLT
7)A-DIM ---> 0
8-)ON/OFF ---->0 Volt
9)+3.3V ------>0,35 VOLT
10)LED ----> 0 VOLT
11) KEY 1 ---> 0 VOLT
12) KEY 2 ----> 0 VOLT
Η τάση *πιν2 15Volt μερικές φορές ανεβοκατεβαίνει (15V-18V). Βάζω και φώτο του τροφοδοτικού. Διαφορά, ότι έχει διπλό μετασχηματιστή Υ/T.
Οι φωτογραφίες είναι από κινητό λίγο χάλια...
-
καλησπερα!
σε ευχαριστω θαναση για την βοηθεια , αυτο που περνω με την δικια μου ειναι τα παρακατω. οπως βλεπεις το προβλημα ειναι καθαρα στο +15v .
Χωρίς λάμπες και συνδεμένη main και πλακέτα με τους διακόπτες>
1)dim -----> 5,15 volt ----------------> στο δικο μου βγαζει 3.8v
2)+ 15v ---> +15,7volt----------------> > > 21v
3)GND -----> -
4)GND -----> -
5)5.1V ----> +5.15 VOLT ----------------> στο δικο μου βγαζει + 5,1v
6)5.1V ----> +5.15 VOLT ----------------> στο δικο μου βγαζει + 5,1v
7)A-DIM ---> 0 ------------->1 v
8-)ON/OFF ---->2,96 Volt --------------> 2,8
9)+3.3V ------>3,3 VOLT ---------------> 3,3v
10)LED ----> 2,8 VOLT --------------> 2,7
11) KEY 1 ---> 2,8 VOLT ---------------> 3
12) KEY 2 ----> 1,8 VOLT -------->1,8
τα ξανα μετρησα
-
Τάσο το led μπροστά δεν ανάβει? θα έπρεπε αφού έχεις 2,7Volt.
Σε ρώτησε κι ο φίλος ο ezizu, σε ξαναρωτάω κι εγώ:
Η οθόνη δεν ανάβει καθόλου? (Ούτε για 1sec?) \
Μέτρα την τάση στο πιν2 τη στιγμή που τροφοδοτείς το monitor... Μεταβάλλεται ή πάει αμέσως στα 21V?
Εμπειρία - γνώσεις δεν έχω πάνω (*μόνο κάτι λίγα) στα παλμοτροφοδοτικά και στα κυκλώματα ελέγχου τους. Ίσως κάποιος φίλος μπορεί να μας διαφωτίσει στο ερώτημα : "Γιατί αυτή η διαφορά τάσης? Ποιός φταίει:confused1: ?"
++ Τώρα που το θυμήθηκα!! Όταν ανεβαίνει η τάση από 15V σε περίπου 18V ακούγεται και ένα ψιλοτσιτσίρισμα!!
-
Στην θέση του πυκνωτή C 205 ,βάλε για δοκιμή έναν 1000μf/25v - 105 C (βαθμών κελσίου).Γράψε μας τα αποτελέσματα μετά την αλλαγή του πυκνωτή.Λογικά το τροφοδοτικό σου λειτουργεί κανονικά ,βάση των τάσεων που μετράς.Επιμένω στο ότι, μάλλον κάποια λεπτομέρεια σου έχει ξεφύγει (ή εσένα ή του προηγούμενου που άλλαξε πρώτα τους πυκνωτές ).
-
Ξανά είδα το service manual και την τάση των 15v στο pin 2 (14v είναι κανονικά) την δίνει στο κύκλωμα inverter που είναι για να τροφοδοτεί τις λάμπες .Άρα δεν είναι ,λογικά, το προβλημά σου στο τροφοδοτικό και στην τάση αυτή (14v pin2)και λογικά θα έπρεπε το led στην πρόσοψη να ανάβει.
++ Τώρα που το θυμήθηκα!! Όταν ανεβαίνει η τάση από 15V σε περίπου 18V ακούγεται και ένα ψιλοτσιτσίρισμα!!
Και ο φίλος Thansavv λέει ότι αυτή η τάση ανεβαίνει στα 18v από τα 15v στο δικό του τροφοδοτικό.
Ίσως κάποιος φίλος μπορεί να μας διαφωτίσει στο ερώτημα : "Γιατί αυτή η διαφορά τάσης? Ποιός φταίει :confused1: ?"
Η διαφορά στην τάση όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ,οφείλεται στο ότι δεν είναι σταθεροποιημένη τάση.Eίναι απλά μια DC τάση από ένα παλμοτροφοδοτικό ,η οποία έχει αυτή την μεταβολή στην τιμή της ,ανάλογα με το φορτίο ( inverter+λάμπες=φορτίο) που τροφοδοτεί.
-
Σκέφτηκα να ξαναδώ προσεκτικά τις φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει, επειδή μάλλον δεν έχεις κάποιο φορτίο στην τάση 14v του pin2 και για αυτό ,νομίζω, μετράς 21v.Μέτρησε ωμικά το εξάρτημα F201 (το πράσινο εξάρτημα που μοιάζει με αντίσταση πίσω από την ψύκτρα),είναι ασφάλεια και θα πρέπει να σου δείχνει μηδενική αντίστασή.
-
εβγαλα την ασφαλεια που μου υπεδειξε ο ezizu και μαντεψτε ειναι καμενη : )
η ασφαλεια ειναι αντικατεστημενη με αλλη οχι η μαμα. τι βαζουμε στην θεση της?
η ασφαλεια ειναι μια πρασινη και γραφει πανω της 5Α F
-
θαναση μπορεις να δεις τι ασφαλεια φοραει το δικο σου?
-
1 Συνημμένο(α)
Τάσο το monitor το έχω στη δουλειά και δεν μπορώ τώρα να το δώ. Αύριο το πρωί. Αλλά για δες το εξάρτημα που είναι κοντά στην ασφάλεια, είναι σώο? Γιατί κάπως δείχνει στη φωτο....
Update: Μήπως την ξαναέκαψε?
-
εβαλα μια ασφαλεια 5Α στο +15v twra exw 16,8v , ξανα δοκιμασα αλλα τζιφος τιποτα νεκρη παλι η οθονη