Έχεις δίκιο είμαστε λίγο ζιμπάμπουε(μαο μαο) σε πολλά θέματα ακόμη.
Υ.γ.
Επίσης φίλε chip.
Printable View
Έχεις δίκιο είμαστε λίγο ζιμπάμπουε(μαο μαο) σε πολλά θέματα ακόμη.
Υ.γ.
Επίσης φίλε chip.
Σε ευχομαι να πανε ολα καλα και να εχεις καλες και πολλες δουλειες..
Καλο κουραγιο..
Φιλικα Πολις
Σε ευχαριστώ Πόλις επίσης,
παιδιά θα σας παιδέψω και άλλο, θέλω ιδέες/προτάσεις αλλά καταρχάς να πω πως είμαι υπόχρεος για την βοήθεια που μου προσφέρεται.
1. Διαμόρφωση εργαστηρίου : που να μπει ο πάγκος εργασίας που τα όργανα όπως και ύψος/πλάτος που χρειάζεται ένας ιδανικός (πάγκος), που να χωράει και tv.
2. Τηλέφωνο/internet : οτε ή κάτι άλλο (ποιο φτηνό είναι δύσκολες οι εποχές).
Αυτά για την ώρα ακολουθεί και ένα σχέδιο για το πως υπολογίζω τον χώρο.
Συνημμένο Αρχείο 24289
Εγώ σου εύχομαι φίλε Σπύρο καλή επιτυχία καλό κουράγιο και ότι θες μπορείς με προσωπικό μήνυμα να με ενοχλήσεις
Με την εμπειρία του καταστήματος μου εδώ και 20 χρόνια στο χώρο του σέρβις και των ηλεκτρονικών
Σίγουρα μπορώ να σε συμβουλέψω
Βρες ένα καλό λογιστή με 50 ευρώ το μήνα τέτοιες εποχές οι περισσότεροι έχουν ρίξει τις τιμές διότι τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο
Τώρα στο χώρο μας παρατηρείτε μεγάλη αύξηση του σέρβις διότι δεν υπάρχουν χρήματα για νέες συσκευές επίσης είναι η δουλεία του μέλλοντος η οποία δεν σταματά αλλά αλλάζει και εξειδικεύετε
Στην αρχή ρίξε λίγο τις τιμές κάνε ένα καλό όνομα σε καμία περίπτωση καμία κοροϊδία στον πελάτη έστω και αν βγεις λίγο χαμένος αυτό θα το εισπράξεις με πολλούς πελάτες και διαφήμιση εξ στόματος για το όνομα σου
Κάνε όμορφο το χώρο σου και δήξε ότι είσαι σωστός επαγγελματίας τουλάχιστον θα έχεις ένα αξιοπρεπές μισθό
Σίγουρα θα έχεις πολύ τρέξιμο και ψυχική κούραση τουλάχιστον θα τρέχεις για σένα και όχι για κάποιον άλλον
και εγώ πιστεύω ότι αν υπάρχει service σε λογικές τιμές ο κόσμος θα το προτιμήσει, τελευταία που ασχολούμαι με τα ηλεκτρονικά βλέπω οτι
οι περισσότερες βλάβες διορθώνονται εύκολα και τόσα χρόνια ο κόσμος πετάει αβέρτα...
απο το πιο απλό να αλλάξω ένα καλώδιο και ένα πυκνωτή στο μπλέντερ, ή να γρασαρεις τον ανεμιστήρα ,20ε το ένα κάνει αλλά γιατί να πάνε χαμένα?
βέβαια παίζουν ρόλο και η τιμή του καινούριου, αν κάνει κάτι 10-20-30ε και ο τεχνικός σου ζητάει 50ε , τότε κλαφτα χαράλαμπε,
δεν ξέρω αν μπορεί να υπάρξει πρόνοια ωστε σε χαμηλού κόστους συσκευές να βάλεις οικονομικές χρεώσεις ώστε να σε μάθει ο κόσμος,
ακόμα και 5ε να βγάλεις μακροπρόθεσμα μπορεί να βγείς κεδρισμένος σε μία πιο ακριβή συσκευή.
είσαι και επαρχία, πολλοί γέροι κτλ μια φορά σε ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά μία γιαγιά ζήταγε συμβατό χειριστήριο, όταν της είπε ο πωλητής οτι δεν έχει για αυτό το μοντέλο , η γιαγιά παρολίγο να πάθει εγκεφαλικό, που να της πείς να πάρει προγραμματιζόμενο:001_rolleyes:
άμα της το έφτιαχνες άνετα σου έδινε ένα 50αρι απο τη χαρά που θα βλεπει τον αυτιά :wiink:
Οσο για το λογιστή, κάποτε ήμουν στο τσακ να ανοίξω ένα eshop, είχαμε βρεί έναν νεαρό λογιστή και μας λέει τους πρώτους 6 μήνες δεν θέλω τίποτα,
να δείτε πως πάει η δουλειά μετά βλέπουμε, τα 150ε το μήνα δεν τα καταλαβαίνω :blink:, πόσες αποδείξεις θα κόβεις τη μέρα? πόσο θα γράφεις στα βιβλία?
άσε που τη χαρτούρα και τα γραψίματα εσύ θα τα κάνεις, προσωπική επιχείρηση είναι όχι ΑΕ
Σπυρο σου ευχομαι οτι καλυτερο,μα σκεψου το παρα πολυ καλα με τι ακριβως θα ασχοληθεις,γιατι οπως θα εχεις καταλαβει...στην χωρα μας ειναι η ωρα να περνουμε τα βουνα και να βαζουμε λουκετο.Εγω εβαλα πριν δυο μηνες.Και ξερεις εκει που τα υπολογιζεις (ενταξει μωρε θα τα βγαλω περα,θα πουλαω εκεινο το αλλο,θα κανω και επισκευες) τι να πουλησεις; Ηλεκτρονικο προιον;Με τι κερδος;Οι τιμες πλεον στην νεα γενια (εφοσον μιλαμε για καταναλωση ηλεκτρονικων προιοντων) ειναι πασιγνωστες απο το ιντερνετ...Τιμες οι οποιες ουτε καν εσυ χονδρικη δεν θα μπορεις να αγορασεις λογω μεταφορικων εξοδων π.χ και ασε που θα σου τρωνε και την ωρα (μπλα μπλα) εισαι ακριβος και απατεωνας...Επισκευες ; Μια δεκαετια πριν θα ευχομουν να ανοιγες και 5 εργαστηρια.Τωρα ξερεις ραδιακια χειριστηρια και τηλεφωνα ειναι δωρο με το σκιπ...Τηλεορασεις αν αντεχεις να επισκευαζεις με 10 ευρω καλως (και οι μισες βερεσε).Εγκαταστασεις;εκει ειναι απλα τυχη (ποτε κανεις δεν ξερει τι απροοπτο θα σου συμβει)Για οσα ανεφερα να εισαι σιγουρος για το 70% των πελατων σου,(σε κατηγορια εμποριο, επισκευες) Για τα χαρτια λοιπον αν βαλεις στην αδεια λειτουργιας (επιδιορθωση,συντηρηση) ηλεκτρονικων συσκευων,θα χριαστει να προσκομισεις την αδεια ασκησεως επαγγελματος στο επιμελητηριο της περιοχης σου.Βασικοτατο (αδεια λειτουργιας ηλεκτρονικου εργαστηριου κατηγοριας...)μετα απο ελεγχο εργοδοιγων προισταμενων του υπουργειου,οπου θα πρεπει να εχεις τον καταλληλο χωρο,εργαλεια,οργανα μετρησεως,ασφαλεια κ.τ.λ.Καλη τυχη φιλε.
Τιμες οι οποιες ουτε καν εσυ χονδρικη δεν θα μπορεις να αγορασεις λογω μεταφορικων εξοδων
γιατί εγώ βλέπω ότι μαγαζιά της επαρχίας έχουν καλύτερες απο αυτά της αθήνας?
γιατι το βλεπετε ετσι ?
οτι ο μαστορας θα ζητισει 50 ευρο για δουλεια των 15
αν καποιος κανει την δουλεια του οικονομικα θα κανει γρηγωρα κυκλο
και θα συρεουν απο παντου για να φτιαξουν τα πραγματα οικονομικα.
αν κανεις 10 μερεμετια των 15ευρο ειναι 150ευρο και δεν θα ειναι ολα των 15ευρο
αν την τηλεωραση των 250ευρο την φτιαξεις με 50 κακο ειναι ?? ακομα και μια ασφαλεια να πρεπει
να αλλαξεις.
το σιδερο των 20 ευρο με 5-7ευρο
το ραδιοφωνακι των 10 ευρο με 5 ευρο.
μεχρι και δραπανα και οτι αλλο πεσει στα χερια σας,ο καλος ο μυλος ολα τα αλεθει
και τοποθετισεις κλιματιστικων και ολα.
Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες έτσι και η παροχή υπηρεσίας πρέπει να είναι ανάλογη, νομίζω πως αν μεριμνήσεις να έχεις δουλεία 6 ωρών (ας είσαι στο μαγαζί 12 ή και περισσότερες ώρες)
τότε με μια χρέωση 15€ την εργατοώρα βγαίνουν τα έξοδα και ένα μεροκάματο, τελικά λογιστή βρήκα με 50€ + το φπα της απόδειξης που θα κοπεί στο τέλος του χρόνου και φαίνεται αξιόλογος στης γνώσεις/συμπεριφορά.
Παιδιά σας ευχαριστώ και εσένα Αλέξη για την προσφορά σου,
στο θέμα service τώρα το έχω σε αρκετά καλό επίπεδο και σε διάφορα αντικείμενα (computer-tv-camera-hifi/hi_end-παιχνιδομηχανές-κ.α.) όπως και τον αρχικό κατάλληλο εξοπλισμό και νομίζω πως μπορώ να βγάλω άκρη σε αρκετούς αυτοματισμούς και ασύρματα δίκτυα,
για την ερώτηση μου στο #53 έχετε κάποιες προτάσεις.