http://www.tedss.com/2222-378-45684 . Αυτός είναι ο πυκνωτής που βάλαμε. Εμφανισιακά είναι ολοιδιος. Τα στοιχεία είναι ίδια. Παραπάνω δεν γνωρίζω καθότι δεν έχω γνώσεις σε ηλεκτρονικά
Printable View
http://www.tedss.com/2222-378-45684 . Αυτός είναι ο πυκνωτής που βάλαμε. Εμφανισιακά είναι ολοιδιος. Τα στοιχεία είναι ίδια. Παραπάνω δεν γνωρίζω καθότι δεν έχω γνώσεις σε ηλεκτρονικά
Παναγιωτη η λαμπα της συντηρησης αναβει?Αν ναι μετρα με το πολυμετρο αν παει ρευμα στο μοτερ της συντηρησης.Αν παει 220v τοτε το μοτερ ειναι καπουτ,αν δεν παει θα χρειαστεις αισθητηριο evaporator.Στο μοτερ θα μετρησεις 220 στο ασπρο και στο μπλε καλωδιο η μαυρο- μπλε.Δεν ξεχωριζω πιο μοτερ ειναι καταψυξη και πιο συντηρηση συμφωνα με τις φοτο.
Πέτρο τα ποτενσιομετρα τα άνοιξα, Σάκη η λάμπες συντηρησης ανάβουν . Το μοτέρ το μέτρησα 2 τυλιγματα σε σειρα 53+53=106omh στο περίπου με πολύμετρο του κιλόυ. Θα ξεκινήσω να εξετάζω αν έχω τάση με επαγωγικό κατσαβίδι από τα καλώδια που καταλήγουν στο εξάρτημα ρελέ - θερμικό .αν έχω τάση τότε το πρόβλημα ειναι στο ρελέ-θερμικό αν όχι τότε ο αντίθετος κλάδος έχει πρόβλημα...το αισθητήριο evaporator τι είναι; μήπως θερμοστάτης στο θάλαμο συντήρησης κοντά στον εξατμιστή της συντήρησης (όταν βρω που κρύβεται);πως μοιαζει; ευχαριστώ που ασχολείστε ακόμη
Αν μπορεις ανεβασε φοτο του θαλαμου της συντηρησης
edit-αν παει ρευμα στο ρελε-θερμικο 220v και το μοτερ ειναι κρυο μετα απο ωρα, μετρα αν κλεινει κυκλωμα το θερμικο στο ακρο που παει το καλωδιο και στο σημειο που κουμπωνει πανω στο ρελε
Λοιπόν τα νέα έχουν ως εξής:
Αρχισε πάλι να βαράει το alarm. Εκλεισα την ψύξη και σταμάτησε αμέσως. Ο πυκνωτής δεν έχει κάποια ένδειξη Χ2 αλλά δεν γνωρίζω αν είναι η όχι.
Αυριο θα πάρουμε έναν πυκνωτή .68 275ac X2 να τον αλλάξουμε για να δούμε μήπως το πρόβλημα είναι απο εκεί.
Εχετε κάποια γνώμη παιδιά? Η μπορεί να είναι κάποιο άλλο θέμα?
Αυτό που έχει σημασία, είναι τι γράφει πάνω στο περίβλημά του ο πυκνωτής που έχεις βάλει στην πλακέτα και όχι τι γράφει το κάθε site που πουλάει πυκνωτές .
Δεν λειτουργεί κάπως διαφορετικά ο πυκνωτής κατηγορίας Χ2, η λειτουργία του πυκνωτή σαν εξάρτημα είναι μια.
Απλά ,με λίγα λόγια, το Χ2 αναφέρεται στην τάση (AC) λειτουργίας του πυκνωτή (είναι βασικά μια κατηγορία πυκνωτών, που έχουν σχεδιαστεί , για απευθείας χρήση/σύνδεση στην τάση του δικτύου).