εκει που λεει ''12.7'' εχω 2βολτ εναλασσ.
στην zener D4, εχω 0.15 vac
τωρα βεβαια εχω αλλαγμενο τον c4, αντι για 0.033μf εχω βαλει 0.1μf
Printable View
εκει που λεει ''12.7'' εχω 2βολτ εναλασσ.
στην zener D4, εχω 0.15 vac
τωρα βεβαια εχω αλλαγμενο τον c4, αντι για 0.033μf εχω βαλει 0.1μf
είναι οκ
το μόνο που με παραξενεύει είναι που σχεδιαστικά έχει επιλέξει υπερβολικά μικρές τάσεις DC στο κύκλωμα ελέγχου στο πιν 5
εκεί όλο αυτό το δίκτυο ποτενσιόμετρο και αντιστάσεις δεν φαίνεται να έχουν πουθενά σύνδεση με κάποια γραμμή AC
στο πιν 5 μετράς AC τάση;
pin5
vac. τιποτα, 0.018 βολτ
vdc: για ποτενσιομετρο θεση 50% , εχω 0.05βολτ, για μαξιμουμ θεση, εχω 0.12βολτ
οντως σε πολυ χαμηλα επιπεδα το εχει.
μπορεις να μου εξηγησεις δυο τρια πραγματα;
1. ο C9 , καθως ανεβαζω το ποτενσ. ακουγεται σαν ψιλος σπινθηρισμος. ετσι οπως το σκεφτομαι ειναι διοτι:απο την μια του πλευρα ερχεται θετικη κυματομορφη και εμφανιζεται peak στην αλλη του ακρη;
2. το u5-1 current lim. με τοσο ασθενες σημα, που δεν μπορει να περασει λογικα την d7, πως ακριβως μπορει να ρυθμισει τον περιορισμο ρευματος;
3.το unijuction tr. ειναι συνεχως ON? απο την ταση στην R4? και εμεις απλα κοβουμε παλμικα την ανοδο του ωστε να παραχθουν παλμοι(στο moc);
δεν θα έπρεπε να τσιρίζει! μήπως αυτό μαρτηρά ότι αυτός είναι το πρόβλημα;
όχι γιατί χαρακτηριστηκό του τελεστικού με αυτήν την συνδεσμολογία είναι ότι η έξοδος του δεν είναι ανάλογη της εισόδου και με τον πυκνωτή που έχει δημιουργεί μια χρονική υστέριση και μια επικλινή ανερχόμενη τάση εξόδου έως την τάση περίπου τροφοδοσίας του
όχι είπαμε ότι τροφοδοτήται ατό τον ανιχνευτή διέλευσης μηδενός επομένως σε αυτό το σημείο αποκόπτεται και το οπτοκάπλερ είναι ανενεργό
έχει τη ιδιότητα να άγει όταν η πύλη του είναι και θετκότερη και αρνητικότερη της ανόδου
δεν θα έπρεπε να τσιρίζει! μήπως αυτό μαρτηρά ότι αυτός είναι το πρόβλημα;
τον ειχα αλλαξει , ιδια χωριτικοτητα με αλλου ειδους (ηταν κεραμικος, εβαλα πολυεστερα) και δεν ακουγοταν αλλο.
αλλα ακομα το προβλημα υπηρχε
όλες οι δοκιμές έγιναν με
το cur. lim. στο μέγιστο
το IR. Comp. στο min
και την D7 εκτός;
δοκίμασε να αυξήσεις το IR Comp.
το manual περιγράφει τον τρόπο ρύθμισης όλων αυτών κάνε "by the book" όλες τις ρυθμίσεις μήπως είναι αυτό το θέμα και τσάμπα ψάχνεις για κάτι χαλασμένο!