Ok...Θα τα ανεβάσω αύριο!
Printable View
2i) VPL3 = 3.39V
VPL4 = 5.12V
ii) V67 = 3.39V
V127 = 3V
V100 = 3,4V
V16 = 3,4V
3i) V18 = 0V
V16 = 3.4V
V100 = 3,4V (Όταν πατάω το power button μηδενίζει και επανέρχεται στα 3,4V)
V6 = 0V
V14 = 0V
V127= 3V
V67 = 3,4V
Κατά 99% το MCP67MV-A2 έχει πρόβλημα (με κάθε επιφύλαξη διότι δεν έχω το M/B από κοντά) και πάει για αντικατάσταση με καινούργιο 2010+ και όχι για reballing, γράψε μου λίγο τι λέει πάνω του.
Α… και κάτι ακόμα αν μπορείς βρες την R30 και μέτρα την τάση εκεί αφού έχεις πατήσει το power button.
είναι του 2007… κακή εποχή. Την R30 ίσως την βρεις από την κάτω πλευρά από αυτό το τσιπ και ίσως να μην έχει τον αριθμό ακριβώς δίπλα της αλλά σε κάποιο περιθώριο και εκεί θα πρέπει να ξέρεις να «διαβάζεις» την αντιστοιχία για την βρεις.
Οχι δεν είναι αυτή... είναι R30 θα δυσκολευτείς να την βρεις
θα ηθελα να ρωτησω κατι για το συγκεκριμενο laptop μιας και αντιμετωπιζω σχεδον ομοιο προβλημα. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ φορτιζει και λειτουργει κανονικα και μερικες φορες δεν κανει τιποτα ουτε φορτιζει ουτε αναβει ειναι σα να μην παιρνει τροφοδοσια , και οταν το κανει αυτο ακουγεται ενα σφυριγμα απο το maxim 8744 και καιει. Απλως επειδη δεν το κανει συνεχεια εχω εκνευριστει με το λυσε-δεσε. εχει τυχει κατι αναλογο σε καποιον? Επισης καποια φορα που δεν αναψε αντι για σφυριγμα εκανε τσικ τσικ . Το ιδιο σεναριο εχω ειτε χρησιμοποιω μπαταρια ειτε οχι.
Οταν δεν ανοίγει πιθανότατα έχεις βραχυkύκλωμα. Πιθανότατα στο B+ μετά τον Maxim. Εάν έχει και σε άλλα ρεύματα, πιθανότατα BGA short.
Aδαμ ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Και εγω bga short φοβαμαι . την μητρικη την στρεβλωσα ελαφρως μηπως παρατηρησω καποια αλλαγη αλλα τιποτα...Θα βρω κανα σχηματικο γιατι στα τυφλα δεν κανω τιποτα. Επισης θα μπορουσες να μου πεις σε ποιο κυκλωμα αναφερεσαι σαν Β+.