-
Μήπως όταν χάνεται το ψυκτικό υγρό υπάρχει και διαρροή?
Το κλιματιστικό είναι δεκαετίας και δεν είχε ποτέ παρουσιάσει βλάβη εκτός από αυτή που συζητήσαμε αυτές τις μέρες.
Αν υπάρχει πιθανή διαρροή να ζητήσω να γίνει έλεγχος,πόσο θα μου κοστίσει ο έλεγχος?
-
για να χαθει το φρεον μονο απο διαροη μπωρει να χαθει αλιως αν δεν υπαρχει καθολου διαροη μια ζωη δεν θα χρειαστει συμπληρωμα. εμενα παντως δεν μου κανει για διαροη φρεον η βλαβη σου. οστοσο αν ο τεχνικος διαπιστωσει ελειψη φρεον θα πρεπει να κανει και ελενχο διαροων, βεβαια επιδη τα ρακορ στις χαλκοσωληνες ποτε δεν στεγανοποιουν τελεια μετα απο αρκετα χρωνια χρειαζεται λιγο συμπληρωμα ομως αυτη η διαροη δεν ανιχνευεται.
-
Ευχαριστώ Άρη:001_smile:
Ποια είναι η δική σου άποψη σχετικά με την βλάβη του κλιματιστικου,θα ήθελες να μου πεις σε παρακαλώ?
-
λιπων διαβαζωντας απο την αρχη το θεμα 2 περιπτωσεις ειναι οι πιο πιθανες η εχει θεμα με το φρεον η πιο πιθανο για εμενα να εχει προβλημα το θερμοστοιχειο της εσωτερικης μοναδας.
-
Αρη ωμος το κλιματιστικο δουλευει κανονικα... δεν σταματαει δεν το κοβει κατι...
και ο συμπιεστης και ο ανεμιστηρας της εξωτερικης μοναδας δουλευει κανονικα...
-
επανω στην σωληνα του στοιχειου της εσωτερικης μοναδας υπαρχει ενα αισθητηριο θερμοκρασιας το οποιο βλεπει την θερμοκρασια συμπηκνωσης. οταν η θερμοκρασια ειναι πανω απο ενα οριο ενεργωποιει τον ανεμηστηρα της εσωτερικης μοναδας αν η θερμοκρασια ειναι χαμηλα τον σταματαει γιανα μην βγαζει κρυο αερα. πιθανων λιπων να εχει προβλημα αυτο.
-
Ευχαριστώ πολύ που λες την άποψη σου Άρη:001_smile:θα μου φανεί χρήσιμη σε κάθε περίπτωση!
Μπορεί να είστε μέσα κι οι δύο:001_smile:
Αυτό το στοιχείο θερμοκρασίας το έχω εντοπίσει από καιρό και ξέρω την λειτουργία του.
Πως θα μπορούσα να καταλάβω αν χάλασε αυτό?
Από ότι έχω δει είναι φθηνό ανταλλακτικό.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γενικής χρήσης ή θα πρέπει να βρούμε το δικό του?
Ευχαριστώ που με κάνατε ξεφτέρι!
-
5 Συνημμένο(α)
-
Ευχαριστουμε παρα πολυ για τις ομορφες φωτογραφιες Ηρα:001_smile:
-
Φίλοι μου πρέπει να παρέδωσε και ο πυκνωτής!
Έριξε την ασφάλεια σήμερα λίγο μετά την εκκίνηση και άκουσα κι ένα περίεργο ήχο χωρίς διάρκεια!
Κατά τ' άλλα το έβαλα σε άλλη πρίζα που η ασφάλεια της δεν είχε φορτίο εκτός από την τηλεόραση και δούλεψε απρόσκοπτα στο κρύο μια χαρά και με ξεπάγιασε κι έτσι τράβηξα και τις φωτο.
Έχω στο νου να καλέσω αύριο τεχνικό.
Πήρα έναν τηλέφωνο αλλά δεν μου έλεγε τιμή για έλεγχο και φρεον κι έτσι θα βρω άλλον.
Με αυτό που έγινε με το στεγνωτήριο δεν με παίρνει να την ξαναπατήσω,τα έδωσα χοντρα και το στεγνωτήριο δεν το έφεραν ακόμα.
Πάντως από όσα μου λέτε έχουμε τρία προβλήματα,ψυκτικό υγρό,πυκνωτή και αισθητήριο θερμότητας.
Το αισθητήριο θερμοκρασίας και ο πυκνωτής είναι φθηνά,το ψυκτικό υγρό έχει προσιτό κόστος και μας μένει η εργασία του τεχνικού για τα πρώτα δύο.
Πόσο θα το κοστολογούσατε εσείς?