Έχω την εντύπωση πως οι κόκκοι άνθρακα με τον καιρό ενώνονται μεταξύ τους, οπότε αλλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του μικροφώνου.
Printable View
Δεν ξέρω τί ακριβώς παθαίνουν, αλλά το να πετύχεις κανένα που να δουλεύει ακόμα σωστά είναι πραγματικά σπάνιο.
Χμμμ, σ' ευχαριστώ δεν το περίμενα αυτό με τα μικρόφωνα άνθρακα. Θα κάνω δοκιμές και θα ενημερώσω περαιτέρω.
Η υγρασία κάνει τη ζημιά στους κόκκους άνθρακα με τον καιρό -κολλάνε μεταξύ τους- και ειδικά αν ψιλοτρυπήσει η πλαστική μεμβράνη κάτω από το μεταλλικό κάλυμμα επισπεύδεται η αχρήστευση της κάψας
Ρώτησε πρώτα άλλους ενοίκους της οικοδομής , αν και ένας μόνο ακούγεται δυνατά κάτω τότε το πρόβλημα είναι σε εσένα
Σε πολλές οικοδομές το σύστημα λειτουργεί τόσο οριακά , ώστε αν κάποιο ακουστικό δεν είναι ακουμπημένο στη θέση του ή αν δεν απομονώνουν οι επαφές του όταν το κλείνει , δημιουργείται πρόβλημα στα υπόλοιπα (το έτυχα πολλές φορές)
Λοιπόν, το μικρόφωνο ήταν τελικά. Αποφασίσαμε να αλλάξουμε όλο το θυροτηλέφωνο καθώς ήταν 25ετίας αλλά τώρα έχω άλλο πρόβλημα (ελεος): όταν χτυπάνε από κάτω το speakerάκι του ακούγεται πολύ χαμηλά. Είναι ένα 16Ω 0.25W. Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση; (Το παλιό ήταν ένα πράγμα με πηνίο και είχε τραγικό ήχο, δε θα ήθελα να το βάλω)
Δεν έγραψες το τύπο και τη μάρκα του παλιού , καθώς και του καινούριου θυροτηλεφώνου , είναι σίγουρο ότι έγινε σωστή συνδεσμολογία ?
Edit
Κάποια παλιά δεν είναι απόλυτα συμβατά με όλα τα νέα
URMET 1130 το παλιό και το νέο CTC HT-502, είναι 4+Ν και τα δύο.
Το καινούριο ερχόταν με ένα χαρτί που έλεγε τις αντιστοιχίες για τη συνδεσμολογία, αλλά ήταν ό,τι να ναι κι έτσι έβγαλα την πλακετούλα για να δω οι γραμμές από που καταλήγουν στην κλέμα.
Γενικά όλα δουλεύουν όπως πρέπει (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται !!!) εκτός του κουδουνίσματος που είναι πολύ σιγανό.
ΥΓ Το παλιό έγραφε URMET μόνο, αριθμό μοντέλου δεν έγραφε πουθενά. Η συνδεσμολογία του όμως ήταν ίδια με του 1130, όπως είδα από εδώ:
http://www.karson.gr/downloads/manua...SEWN_URMET.PDF
Εδώ είναι το urmet
http://www.intercomsrus.com/handset%...ta%20Sheet.pdf
γράψε πως αντιστοίχησες τα 5 καλώδια από το παλιό στο καινούριο
( νούμερο παλιού /νούμερο καινούριου)