Τι να ψάξω; Πες μου. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι βραχυκυκλώνει το βαρίστορ. Μέσω ποιων πινς θα το αντιληφθεί αυτό ο μC; Αντίστοιχα δώσε μου μια εξήγηση και στην περίπτωση που ανοίξει το βαρίστορ.
Printable View
ας γίνει κι αυτό....:001_tt2: ...
Έχεις δίκιο. Άλλη μια παράλειψη δικιά μου. Να προσθέσω και το βραχυκύκλωμα. Πολύ ωραίο αυτό που είπες με τις μνήμες του ραδιοφώνου. Δεν το ήξερα. Χαίρομαι που συμφωνείς εμμέσως ότι τελικά κάνουν διαρροή ή βραχυκυκλώνουν οι πυκνωτές απόζευξηςΠαράθεση:
Άλλο διαρροή, άλλο βραχυκύκλωση. Το πρώτο δεν μπορεί να καταστρέψει το τροφοδοτικό (μπορεί όμως να χάνονται οι μνήμες από το ραδιόφωνό σου), το δεύτερο μπορεί.
Εεε, τώρα δεν θα κάνω και τον δάσκαλο…Αρκετά έχω γράψει εδώ.Εσύ είσαι αρκετά έξυπνος και έμπειρος και μπορείς να τα ψάξεις αυτά. Να με συγχωρέσεις φίλε μου γιατί παω να ρίξω μια βουτιά. Καλό απόγευμαΠαράθεση:
Τι να ψάξω; Πες μου. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι βραχυκυκλώνει το βαρίστορ. Μέσω ποιων πινς θα το αντιληφθεί αυτό ο μC; Αντίστοιχα δώσε μου μια εξήγηση και στην περίπτωση που ανοίξει το βαρίστορ.
Παλια με διορθωσες εσυ,τωρα,ειναι η σειρα μου να σε διορθωσω (με αγαπη στο λεω) :Σε παλμοτροφοδοτικο μπορει να καταστρεψει,εδω εχεις εσυ λαθος . Και μη πεις οτι γενικα στα τροφοδοτικα δεν ισχυει,και οτι δεν αναφεροσουν στο συγκεκριμενο ,γιατι ειδες το σχεδιο και ξερεις για τι μιλαμε.
Εστω και μικρη διαρροη να εχει ενας ,αν ειναι σε σημαντικο σημειο ,μπορει να σβησει η ταλαντωση.
Καλησπερα φιλε κωστα (kxrist).
Τα παλμοτροφοδοτικα ειναι μυστηρια μηχανηματα,οταν δεν ταλαντωνουν βλεπουν σχεδον σαν βραχυκυκλωμα το συρμα του μετ/στη,που ειναι λιγες σπειρες ,ετσι τιναζουν το τρανζιστορ φορτιου ή καινε την ασφαλεια. Μπορουν να σε ταλαιπωρησουν ωρες μεχρι να βρεις τη βλαβη. Θελει να εισαι καλος μαστορας για να το καταφερεις.
Σημαντικο εξαρτημα ,αν και δεν ειναι τμημα του ταλαντωτη, ειναι ο πυκνωτης που κραταει τις "ισορροπειες" στα τυλιγματα. Εδω ειναι ο "c 104".
Η ταπεινη μου γνωμη ειναι παρακαμψετο και φτιαξε ενα μικρο κλασσικο τροφοδοτικο με μετ/στη 12ν,γεφυρα και 1000μf/25ν πυκνωτη.
ψαξε στο "φορουμ" κατι θα βρεις.
Ξηλωσε το L102 και συνδεσε την εξοδο(+) και (-) του νεου τροφοδοτικου,στο συν (+) και (-) του ηλεκτρολυτικου πυκνωτη c108 (470μF).
Και παρατα το παλμοτροφοδοτικο γιατι θα σου κουρελιασει τα νευρα.
φιλικα ,Γιωργος (αθικτον).
τον φίλιππο γιατί τον βαράνε όλοι ανελέητα ? :P ;P ;P
Ειναι αθωος θες να πεις; Και εκεινος με εχει διορθωσει και μαλιστα με τροπο που με στεναχωρησε.
Με συγχωρεις φιλε κωνσταντινε αλλα , ανθρωπος ειμαι και'γω και ποναω..
Και με την ευκαιριια ,θελω να σε ευχαριστησω που συμμετειχες στη συμβουλη για εκτυπωτη που ζητουσα πριν λιγο καιρο.
ΓΙώργο πότε σε βοήθησα ?
μιας και είμαι και ξεχασιάρης και γενικά δεν έχω και πολλές γνώσεις ώστε να βοηθάω αβέρτα !
όσο για αυτό περί φίλλιπου , ήταν προφανές το ύφος μου και σίγουρα δεν ήταν σοβαρό αλλα έιχα όρεξη για πείραγμα !
αλλα ακι τον φίλλιπο μην τον παρεξηγείς ακόμα και όταν μαλώνει κάποιον είναι επειδή έχει ενα δικό τοθ τρόπο ! δεν το κάνει απο κακό !