Δεν ξέρω τι έβαλε και πως, απλά το jackπάνω στο ΜΒ δεν έχει πιν για sense.
Printable View
Δεν ξέρω τι έβαλε και πως, απλά το jackπάνω στο ΜΒ δεν έχει πιν για sense.
Επιτρέψετέ μου να πω κι εγώ μια γνώμη...
Κατ' αρχήν 180 Watts τροφοδοτικό για λάπτοπ, είναι μετά συγχωρήσεως ή μαϊμού τα specs του ή εκφράζει την στιγμιαία νmaximum τιμή ρεύματος!!!
(Αν θυμάστε, ένα παρόμοιο τρικ άρχισε να παίζεται και στην ισχύ εξόδου ενισχυτών ήχου, που ενώ καταναλώνουν 100 Watts συνολική ενέργεια στο δίκτυο τω 220 V AC, μας λένε ότι αποδίδουν 2 Χ 120 Watts στην έξοδο).
Εγώ πάντως, δεν έχω συναντήσει έως τώρα, ούτε ένα τροφοδοτικό πάνω από 6 Amps!!!
Αλλά ας πούμε ότι όντως έτσι είναι: 19,5 V / 1,5 A.
Είναι κατά κανόνα απίθανο ένα λάπτοπ να μην ξεκινά όταν η μπαταρία είναι φορτισμένη με βυσματωμένο το τροφοδοτικό επάνω του, διότι ακόμη κι αν το τροφοδοτικό γονατίζει εξαιτίας του ότι έχει πάθει κάποιο ζαβλαμά, έχει την μπαταρία ως πηγή ρεύματος!!!
Το ότι βυσματώνουμε το τροφοδοτικό, δεν σημαίνει ότι η μπαταρία τίθεται εκτός!!!
Κατά τη γνώμη μου το θέμα βρίσκεται στη μητρική του λάπτοπ, η οποία έχει χαζέψει και δεν βλέπει ότι δεν χρειάζεται να απορροφήσει ενέργεια από το τροφοδοτικό ενόσω η μπαταρία είναι φορτισμένη!!!
Για δε το τροφοδοτικό, πέρα από το αν είναι αξιόπιστο ή όχι, ένα τέτοιο ΘΕΡΙΟ σε ισχύ, τι να μασήσει και γονατίζει με το ντεμαράζ εκκίνησης του λάπτοπ;;;;
Ας δοκιμάσει ο άνθρωπος να λειτουργήσει το λάπτοπ μ' ένα άλλο τροφοδοτικό σαν αρχή ή το τροφοδοτικό επάνω σε άλλο λάπτοπ και απ' αυτό θα βγουν πολλά συμπεράσματα!!!
Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη...
Κώστα,να μας πεις τελικά τι έκανες?
Εχει θεμα η μητρικη γιατι με αλλο φορτιστη μικροτερο ανοιγει και ο δικος του σε αλλο λαπτοπ λειτουργει κανονικα. Επισης δεν λειτουργει η μπαταρια μνημης και την αλλαξα 2 φορες αλλα τιποτα. Οταν τον ανοιγω δεν εχει κρατησει ωρα κ ημερομηνια. Μετρησα με φορτιστη τι ρευμα φερνει χωρις αυτην την μπαταρια κ εχει 0.39ν . Τι μπορω να κανω σε αυτη την περίπτωση; τα φωτα σας παιδια!!!!
Και κατι ακομα ,πλεον οταν τον ανοιγω θελει 2-3 προσπαθειες με το power button για να εκκινήσει και χωρις τον φορτιστη. Τι να μετρησω και πως μετραμε mosfet κτλ;
Ωραία,ξεμπερδέψαμε με τον φορτιστή....πάμε στο επόμενο...κανε μια αναβάθμιση στο bios.
Οκ θα κανω και θα στειλω αμεσα τα αποτελέσματα
Εκανα update το ec και μετα το bios και εκει που ελεγα ολα καλα γιατι ειχα τον φορτιστη επανω και πατούσα τερματισμο των windows ,άνοιγε κανονικα! Με το που εβγαλα τον φορτιστη και προσπαθησα να το ανοιξω δεν λειτουργουσε. Απο τις 2-3 φορες που πατουσα το power button παλια και δουλευε τωρα θελει 20 τουλαχιστον. Δεν ανοιγει ουτε οταν ωαζω τον φορτιστη μετα.Περιμενω τις απαντησεις σας
Τι να μετρήσω στην μητρική για να δω οτι ολα ειναι οκ;