Γιώργο,
αν αφού αλλάξεις το επίμαχο cip, συνεχίσει να υπάρχουν προβλήματα, μη κολλήσεις, υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να μπει η TV σε service mode για να ξαναγίνουν κάποιες ρυθμίσεις. Αν συμβεί τέτοια ανάγκη θα σου πούμε πως να το κάνεις...
Printable View
Γιώργο,
αν αφού αλλάξεις το επίμαχο cip, συνεχίσει να υπάρχουν προβλήματα, μη κολλήσεις, υπάρχει περίπτωση να χρειαστεί να μπει η TV σε service mode για να ξαναγίνουν κάποιες ρυθμίσεις. Αν συμβεί τέτοια ανάγκη θα σου πούμε πως να το κάνεις...
Ok σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις οδηγίες και τον χρόνο σας! Για το smd chip με ειδοποίησαν ότι έχει έρθει στο κατάστημα και μάλλον αύριο θα μπορέσω να πάω να το παραλάβω. Επίσης θα πάρω και έναν smd πυκνωτή σαν αυτόν που είναι κοντά στο chip αλλά για αρχή λέω να μην αλλάξω και τους πυκνωτές στην άλλη πλακέτα γιατί νομίζω ότι η σερά LU της G-LUXON είναι low esr.
Παρέλαβα σήμερα το παρακάτω chip αλλά δεν βρήκα τον smd πυκνωτή. Να βάλω το chip και να δοκιμάσω την τηλεόραση ή υπάρχει περίπτωση να πάθει ζημιά, οπότε να κοιτάξω να βρω πρώτα τον πυκνωτή;
Μιας και εγώ σου είπα για το πυκνωτακι δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα και να μην τον αλλάξεις. Όταν αφαιρέσεις το παλιό τσιπάκι όμως κάνε μετρήσεις τις τάσεις που έρχονται από το τροφοδοτικό, διπλοτσέκαρε τους πυκνωτές που έχεις αλλάξει στο τροφοδοτικό, μέτρα κ στο + - του smd πυκνωτή της mainboard και αν είναι οκ οι τάσεις τοποθέτησε το καινούργιο. Με άλλα λόγια όταν αφαιρέσεις το παλιό chip δες τι τάση έρχεται στο Vin (στο δρόμο) πριν τοποθετησεις το καινούργιο.
Επίσης στο SM αναφέρει "thermal pad required". Αν γνωρίζει κάτι κάποιος ας πει αν χρειάζεται για την θερμοκρασία και τη σωστή λειτουργία. Εγώ δεν το γνωρίζω.
http://www.howtofixit.gr/forum/attac...id=39723&stc=1ο μόνος ηλεκτρολυτικός πυκνωτής που θα μπορούσε να θέλει άλλαγμα είναι ο c446 (10μf 6,3 v).
Αφού το μαραφετάκι αυτό κολλιέται πάνω στην πλακέτα δεν νομίζω να θέλει thermal paste, θα έβαζες τέτοιο αν του έβαζες από πάνω του ψύκτρα...
Στο VIN (3) πόδι (δες φωτο που έβαλα σε προηγούμενο ποστ) πρέπει να δεις 3,3 volt....αφού ξεκολλήσεις το παλιό ic, και πριν βάλεις το καινούριο(έτσι για έλεγχο) και στο VOUT (2) πόδι , απλά κοίτα (χωρίς ρεύμα) μην έχεις βραχυκύκλωμα...
καλή επιτυχία!!
το εξουσιοδοτημένο σέρβις στην αθήνα είναι ο μανωλόπουλος ρώτησε για τιμή πλακέτας
και εναλακτικά πάρε στον σειτανιδη στην καβάλα και ζήτησε τιμή
ο κωδικός αναγνώρισης της beko είναι τα κεφαλαία γράμματα πάνω στο τιούνερ
Επειδή δεν ήξερα πως να κάνω τις μετρήσεις, πήγα σήμερα σε έναν ηλεκτρονικό ο οποίος ξεκόλλησε το τσιπάκι και του είπα να μετρήσει τις τάσεις. Αυτό που έκανε ήταν να ακουμπάει το ένα καλώδιο του πολύμετρου σε διάφορα σημεία στην επιφάνεια που ήταν κολλημένο το τσιπάκι και την άλλη άκρη πάνω στην μεταλλική επιφάνεια που βρίσκεται η υποδοχή της κεραίας. Το πολυμετρο έκανε κάτι μπιπ και ο ηλεκτρονικός μου είπε ότι έχει βραχυκύκλωμα και στην είσοδο και στην έξοδο και μου ανέφερε ότι δεν έχει νόημα να κολλήσω το καινούργιο τσιπ. Μπορώ να κάνω κάτι άλλο;
Ο μόνος πυκνωτής που άλλαξα είναι αυτός που φαίνεται στην φωτογραφία(470μF 10v 105 C) -ο οποίος είχε φουσκώσει ελαφρώς- αλλά επειδή δεν έβρισκα ακριβώς τον ίδιο, έβαλα στην θέση του 470μF 16v 105 C. Βέβαια αύριο σκοπεύω να τον ξανααλλάξω μιας και βρήκα και αγόρασα έναν jamicon 470μF 10v 105 C, να κολλήσω και το τσιπάκι και να ξαναδοκιμάσω την τηλεόραση.