κακη επαφη? χαλασμενο καλωδιο εισοδου? χαλασμενη πηγη?
Printable View
κακη επαφη? χαλασμενο καλωδιο εισοδου? χαλασμενη πηγη?
Τώρα που το κοιτάω καλύτερα αν απλά παρακάμψω την R201 ακούγεται καλύτερα.Η αντίσταση μου δίνει 12,5Κ στη μέτρηση.Δεν φαίνεται να είναι καμμένη.
μετρα και τα ιδια εξαρτηματα του αλλου καναλιου.
Προτείνω να παρακάμψεις το low pass filter και να συνδέσεις την πηγή σου μετά, δηλαδή στον C201, τον πυκνωτή που πάει στο πιν 1 του TDA. Δεν νομίζω να τον θες για woofer amp.
Συμφωνώ με τον Δημήτρη , που προφανώς έχει κάνει λάθος και εννοεί τον C281 και όχι τον C201 (το διόρθωσα και εγώ μετά από την σωστή υπόδειξη του Σάκη στο ποστ#36) .
Αν θέλεις μονοφωνικό ενισχυτή (ένα κανάλι είσοδο - έξοδο), τότε δώσε το σήμα στο (-) του πυκνωτή C281 και αφαίρεσε τα εξαρτήματα R285 και C286.
Ο ενισχυτής αυτός είναι μονοφωνικός και σχεδιασμένος για ενισχυτής subwoofer (ηχείο πολύ χαμηλών συχνοτήτων).
Οπότε οι αντιστάσεις R201, R202 ,R203, R204, R205 ουσιαστικά μιξάρουν το σήμα των δύο καναλιών σε ένα κοινό σήμα και η R285 μαζί με τους πυκνωτές C286 ,C290 σχηματίζουν ένα βαθυπερατό φίλτρο, ώστε ο ενισχυτής να παίζει μόνο τις χαμηλές συχνότητες .
Αν θέλεις ενισχυτή δύο καναλιών (stereo), θα πρέπει να κατασκευάσεις άλλον ένα ίδιο ενισχυτή, ώστε να έχεις δυο ίδια κανάλια (για αυτό βέβαια πρακτικά θα χρειαστείς και το κατάλληλο τροφοδοτικό και αν χρησιμοποιήσεις ένα κοινό τροφοδοτικό και για τα δυο κανάλια, θα πρέπει να έχει και διπλάσια τουλάχιστον παροχή σε ρεύμα).
Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις αυτόν τον ενισχυτή για δύο κανάλια ,θα πρέπει αναγκαστικά να κάνεις μίξη των δύο καναλιών σε ένα και θα έχεις όμως μονοφωνική έξοδο.
Αν θέλεις το παραπάνω (μονοφωνική έξοδο) κάνε αρχικά μια δοκιμή, αφήνοντας τις αντιστάσεις R201-205 όπως έχουν, βραχυκυκλώνοντας την R285 και αφαιρώντας τελείως τους πυκνωτές C286 και C290 και δώσε τα σήματα των δύο καναλιών στα αντίστοιχα πινς [R IN (pin 1), L IN (pin2) και GND και των δυο καναλιών (pin3) ] του κονέκτορα CN225.
Μπορείς ακόμα (όχι βέβαια ότι είναι κάτι άκρως απαραίτητο) να αλλάξεις τον πυκνωτή C281 και να βάλεις ένα 2,2μF/ 50V .
Μάλλον τον C281 εννοείς αν κατάλαβα καλά.Ο C201 βρίσκεται στο κύκλωμα μιουτ.
Τα έκανα όλα αυτά ,σύνδεσα αρχικά την είσοδο στο πλην του c281 ,μετά έβγαλα τους c286 και c290 τελείως και γεφύρωσα την r285 .πλην του πυκνωτή 2.2μΦ.Καμία σχέση με πριν ο ήχος.Μάλιστα δουλεύει απ'την αρχή του κυκλώματος εκτός απ'την r201.Τί ακριβώς κάνει αυτή και κόβει τον ήχο;
Τελικά δηλαδή δεν ήταν θέμα χαλασμένου ενισχυτή,αλλά βαθυπέρατου φίλτρου ;Σαν να μου φαίνεται όμως ότι το βαθυπέρατο φίλτρο στα γούφερ με τον καιρό κόβει όλο και πιο χαμηλά
Επίσης το κύκλωμα μιουτ να το κρατήσω ως έχει ή να το αποσυνδέσω;
Σορυ κι από μένα παιδιά για το λάθος, μάλλον φταίει η πρεσβυωπία:001_rolleyes:, ευχαριστώ Σήφη για τη διόρθωση!
Το κύκλωμα mute φίλε αν δε το χρειάζεσαι μπορείς να το βγάλεις εκτός, τα φίλτρα αν δεν 'τσουλάνε" οι τιμές των εξαρτημάτων έχουν σταθερή απόκριση.
Αυτό δεν το κατάλαβα.
Τώρα τα μπερδεύω λίγο τα πράματα,αλλά ας πούμε ότι θέλω να το κρατήσω το μιουτ,υποθέτω ότι χρειάζομαι ένα εξωτερικό κύκλωμα να το ενεργοποιεί.Υπάρχει κανένα απλό σχηματικό ;
Η Ρ201 τελικά γιατί κόβει την ένταση;Μήπως έχει λάθος τιμή;Στο σχηματικό που δώσατε είναι δύο φορές μεγαλύτερη,27Κ.