-
κατι δεν πηγε καλα. εβαλα τους τανταλειου αλα σινεχιζει το προβλημα. επισεις μετρησα την ταση στους πυκνωτες και την βρηκα 1.21v και με τροφοδοσια και με την μπαταρια πραγμα λιγο περιεργο γιατι ποιος ο λογος να δουλευει με την μπαταρια κΙ οχι με την τροφοδοσια αφου και στις 2 περιπτωσεις εχουμε την ιδια ταση στο "nec tokin " (στην προκειμενη οι τανταλειου).
-
μπορει καποιος να μου πει αν το ολοκληρομενο που βρησκετε στην τροφοδωσια και βγαζει τα 5v χρισιμοποιητε και με το καλοδιο και με την μπαταρια γιατι αν χρισιμοποιητε μονο πο το βισμα υπαρχει περιπτωση να εχει καει?? η βλαβη πρεπει να προκληθικε απο καποια ανομαλια της τασης δικτιου στο νησι.
-
ανέβασε μας και κανένα φώτο να δούμε και τι έβαλες, κανε και ένα update στο bios,δοκίμασε και με ένα άλλο τροφοδοτικό και συνεχίζουμε.
-
6 Συνημμένο(α)
-
με βαση τα προβληματα που παρουσιαζει εχω τραβιξει :
φοτο 1,2 τους πυκνωτες τανταλειου και την γυρο περιοχη
φοτο 3 το σειμειο συνδεσης του σκλιρου (αφου με την τροφοδοσια δεν τον διαβαζει καν)
φοτο 4,5 επεξεργαστη γιατι καποιοι απο την παρεα μου ειπανε να ελενξω τις τασεις στα πυνια
φοτο 6 το σημειο τροφοδοσιας που μπαινει το βισμα του μ ετασχιματιστη.
Μανωλη το προβλημα το παρουσιασε με αλο τροφοδοτικο στο νησι και εγω το δουλεψα και δοκιμασα με δικο μου επομενος εχει γινει η δοκιμη με αλο τροφοδοτικο.
καμια ιδεα που κοιταξω κατι?
επισεις στο σερβις μανουαλ δειχνει τις τασεις που πρεπει να υπαρχουν για να κανω καποιο ποιο λεπτομερη ελενχο?
-
κατι που παρατηρισα το πρωι προσπαθοντας να παρω καποιες μετρισεις ειναι πως με την μπαταρια οταν τον ανοιγω κσεκιναει και αναβει η οθονη και σε 3 δευτερολευτα σβηνει. ισως κακη τοποθετιση ψυκτρας αρα και προστασια υπερθερμανσης? θα την βγαλω και θα την ξαναβαλω μηπως διορθωθει
-
Σάκη ,μας έχεις μπερδέψει...,είχες πει ότι με μπαταριά δουλεύει μια χαρά(εκτός εάν σου κάτσε η μπαταριά),με τροφοδοσία τη σου παρουσιάζει; δεν ανάβουν καν λαμπάκια,ανάβουν και ξεκινά και σε 2,3 δεύτερα κλίνει,περιέγραψε ακριβώς τη γίνετε..
-
συγγνωμη αν σας τα ειπα λιγο περιεργα. λοιπον : προχθες που τον δουλεψα με μπαταρια αναβε εμπενε σε μια λειτουργεια repair file μετα απο λαθος γιατι μου ελεγε να διαλεξω σε safe mode και στο repair file η καπως ετσι το ελεγε. ετσι ξεκινουσε την διαδικασια καικαπου η κολαγε η ηθελε χρονο για να κανει την εκτελεση. δεν περιμενα να δω μιας και το ζητουμενο ειναι αν αναβει η οχι. αυτα απο τιν πατατα που εκανα σε επιπεδο λογισμικου. παμε τωρα στα σκληρα :εκανα την αλαγη tokin με τανταλειου και οπως προανεφερα διαβαζα μια ταση 1.21v αλα και οταν ητανε σβηστο μετρουσα στους τανταλειου ομικη αντισταση 70-72 Ω . επιδη το προβλημα δεν διορθοθηκε σκευτηκα να κσαναπερασω τις κολισεισ στους τανταλιου αλα μου επερνε ολη τη θερμοκρασια το μεταλο και μαλον χειροτερες θα γινανε. παρολα αυτα με το πολυμετρο και πηρα την καθαρη επαφη του πυκνωτη και ελενξα βραχυκυκλωμα με την επιφανια κολισης και το ειδα καλο. σημερα που εβαλα την μπαταρια για να κανω τις μετρισεις στα 2-3 δευτερολεπτα και ενω εχω ενδιξη φοτισμου στην οθονη σβηνει. και πηγα να μετρισω ωμικη αντισταση στους τανταλειου και την βρηκα μωλις 8-9Ω απο 72 βεβαια απεχει απο τα 2Ω που δειχνει το βραχυκυκλωμα στο πολυμετρο αλλα υπηρξε μεγαλη διαφορα πριν και μετα. παρομοιο προβλημα με τοσο γρηγορο κλεισημο σε σταθερο pc εφτεγε η ψυκτρα και εκλεινε απο υπερθερμανση του επεξεργαστη. να κασνα βαλω θερμοαγογιμη και να ξαναδοκιμασω μηπως φτεει το ιδιο? αλα και με τα Ωμ τι να συμβαινει???
συγνωμη για το μακριναρι. αν θελετε καποια διευκρινηση στο απο πανω παραλιρημα μην διστασετε.... :lool:
ευχαριστω για τη βοηθεια!!
-
2 Συνημμένο(α)
Σάκη,δεν απάντησες σε ερώτησης μου...μετρά λίγο την ομμηκη αντίσταση μεταξύ πηνίου του επεξεργαστή και graund, με βγαλμένο το επεξεργαστή. Μπορεί να έκαψε πάλη τους πυκνωτές...Σου ανεβαζο τα φοτο σου με πιθανά προβλήματα...βρες το σχηματικό και άρχισε να ψάχνεις,(εάν δεν μπόρεσης να το βρεις γράψε)...http://www.howtofixit.gr/forum/attac...id=39068&stc=1http://www.howtofixit.gr/forum/attac...id=39069&stc=1
-
εβαλα καλυτερα την ψυκτρα και αναβει για περισσοτερο χρονο ομως αυτο που παρατηρω ειναι πως με το ανοιγμα αναβει ο ανεμιστηρας αμεσος σταματαει και τη στιγμη που κλεινει πιανο το μεταλο και ειναι πολυ ζεστο . για το θεμα τωρα με τους πυκνωτες τι να κανω? να θεωρησω ελατοματικους τους πυκνωτες και για αυτο εξακολουθει το προβλημα? να βραχυκυκλωσε καποιος απο υπερθερμαση κατα τη διαρκια της τοποθετισης? και μια ακομα απορια που τη θεωρω πιο βασικη απο τις αλες : με ποιο τροπο λυτουργει ο nec tokin και καταλυγουμε σε αυτο τον τροπο διαγνωση οτι δηλαδη αν ο φοριτος δουλευει με μπαταρια και οχι με τροφοδοσια πιθανη βλαβη ειναι ο nec ??