-
Μπράβο Νικοφόρε ,πολύ χαίρομαι που έλυσες το πρόβλημα !!!
Με τη σειρά μου να πω ένα ευχαριστώ σε όλους που βοηθούν με τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους !!!
Να πω επίσης πως κι εγώ διαβάζοντας στο forum και ακολουθώντας τις οδηγίες των φίλων εδώ, κατάφερα και
έφτιαξα τη βλάβη στο δικό μου ψυγείο. Να είστε όλοι καλά !!!!!
-
6 Συνημμένο(α)
Εχουμε κ λεμε
Καταρχην βγαζουμε το καλωδιο από την μπριζα!!!! Βαζεις μουσικουλα κ εχεις τα εργαλεια διπλα σου διαφορετικα αρχιζει κ σε εκνευριζει
Στη μεση του ψυγειου κ αριστερα εχει αυτό το καπακι σχηματος Γ.
Συνημμένο Αρχείο 44686
Βγαζεις την πλαστικη ταπα κ ξεβιδωνεις την βιδα ( αν θυμαμαι αστερωηδες 15). Στο κοκκινο βελακι είναι ο χωρος που βρισκετε ο αισθητηρας χωρου από μαμα. Στο πρασινο βελακι είναι που εβαλα ( βασικα δεν είναι δικη μου πρωτοβουλία αλλα ετσι λενε από κατασκευαστη στις οδηγιες του κιτ ) τον αισθητηρα evaporator και να ακουμπαει πλατη ( ουσιαστικα καταργουν τον μαμα evaporator που βρίσκετε μεσα στη μόνωση του ψυγειου κ είναι δυσκολο να φτασει καποιος μεχρι εκει κ τοποθετουν έναν στον εσωτερικο χωρο) . Σημειωτέον ότι αν αγορασετε το kit κομπλε παρεχεται καινουργιο καπακι μεγαλυτερο για τον λογο ν χωρέσει ο αισθητηρας evaporator . Εγω δεν αγορασα kit για τον λογο που θα εξηγησω παρακατω! Βεβαιως, τον πειραξα λιγακι για να χωρεσει το επιπλεον θερμιστορ.εσωτερικα εχει κατι πλαστικα τα οποια τα εκοψα
Συνημμένο Αρχείο 44687 Όπως εγραψα κ σε προηγουμενο ποστ στην αρχη αλλαξα τον αισθητηρα χωρου χωρις αποτελεσμα και στη συνεχεια τον evaporator και μεχρι στιγμης παει μπομπα το εργαλειο.
Για να μην αγορασω αισθητηρα ουσιαστικα εφτιαξα έναν μονος μου. Με την βοηθεια φιλων εδώ και ψαξιμο από ιντερνετ οι αισθητηρες αυτοι είναι ουσιαστικα θερμιστορ ntc. Κοστος θερμιστορ 0,5 ευρω? Ισως κ λιγοτερο.το κοστος του αισθητηρα μπορειτε να το δειτε ψαχνοντας…..παντως είναι πολυυυυ πολλαπλασιος !!!! Τα χαρακτηριστηκα στο συγκεκριμενο ψυγειο είναι 4,7 kohm και νομιζω στα 5 Α. Στο youtube δειχνει πως κανεις επισκευη με κανονικο αισθητηρα. Ουσιαστικα κοβεις το καλωδιο από το παλιο
Συνημμένο Αρχείο 44688Συνημμένο Αρχείο 44689Συνημμένο Αρχείο 44690
κ ενωνεις με διαφορους τροπους το καινουργιο. Κολλησα με καλλαι δυο συρματακια στο θερμιστορ, τα μονωσα με θερμοσυστελομμενα ξεχωριστα τους τους δυο ακροδεκτες για να μην δημιουργηθει βραχυκυκλωμα μεταξυ τους και μετα όλα μαζι με μεγαλυτερα θερμοσυστελομμενα ετσι ώστε να μην εχουν προβλημα ουτε chaffing, ουτε υγρασιας.
Το αν τα θερμοσυστελλομενα επηρεαζουν τις επιδοσεις…οσες μερες τα μετρουσα μ έδειχναν το ιδιο. Σκεψου ότι ο εκ κατασκευης αισθητηρας είναι προστατευμενος από πλαστικο.
Συνημμένο Αρχείο 44691....
-
6 Συνημμένο(α)
Συνημμένο Αρχείο 44692Συνημμένο Αρχείο 44693Συνημμένο Αρχείο 44694
Εγω απλα ενωσα το θερμιστορ αφου το τυλιξα πριν με 3-4 στρωσεις θερμοσυστελομμενα . Υπαρχουν κ θερμοσυστελλομενες ενωσεις όπως οι μπλε που είναι στις φωτος.
Στην μεν πρωτη περιπτωση αντικατάστασης αισθητηρα χωρου, βαζεις το καπακι κ εισαι οκ. Στην δε περιπτωση αισθητηρα evaporator πρεπει ν τραβηξεις καλωδιο μεχρι πισω στην πλακετα του μοτερ για να αντικαταστησεις τον χαλασμενο αισθητηρα evaporator. 3 μετρα καλωδιο ηταν αρκετο. Με τον ιδιο τροπο εφτιαξα θερμοστορ ntc (σημειωτέων είναι θερμιστορ με τα ιδια χαρακτηριστικά- είναι ιδιοι δλδ κ οι δυο και ενας φιλος εδώ μ ειπε ότι συνολικα το ψυγειο εχει 4 και όλοι είναι όμοιοι).το καλωδιο το περασα από την τρυπα που ερχετε το καλωδιο για τον αισθητηρα χωρου. Το σφουγγαρακι που βρισκεται εκει στην τοποθετηση το το ξανατοποθετεις για λογους στεγανοποίησης κ να μη χανει ψυξη.
Συνημμένο Αρχείο 44695
το καλωδιο βγαινει πισω στην πλατη
Συνημμένο Αρχείο 44696Συνημμένο Αρχείο 44697...
-
5 Συνημμένο(α)
Συνημμένο Αρχείο 44698
Θα χρειαστει ν λύσετε βιδες από τα στοιχειά πισω ετσι ώστε να σας δωσει χερι
Συνημμένο Αρχείο 44699
Ακολουθεις τον δρομολόγηση των αλλων καλωδιώσεων για την καινουργια καλωδιωση. Σ αυτό το σημειο είναι λιγακι μανικι ειδικα αν δεν εχεις το ψυγειο ξαπλα. Απο την πισω πλευρα κατω δεξια είναι η πλακετα του μοτερ που καταληγουνοι καλωδιωσεις του ψυγειου.την καλυπτει ένα καπακι, αν θυμαμαι καλα εχει μια βιδα και επιπλεον είναι και κουμπωτο.
Συνημμένο Αρχείο 44700
Το κακο είναι οιτ οι φυσσες κουμπωνουν από την πισω πλευρα οποτε δεν σου δινει χερι . Πρεπει να λυσεις σχεδον ολη την πλακετα να την βγαλεις εξω. Εκει επειδή δεν αγορασα κιτ οποτε δεν εχω καινουργιο φις, εκοψα το καλωδιο με το μαμα φις και το ενωσα με το καλωδιο που τραβηξα μεσα από το χωρο - με τον ιδιο τροπο όπως παραπανω (θερμοσυστελλομενη ενωση).
Συνημμένο Αρχείο 44701
Το φις είναι με την πρασινη γραμμη.
Συνημμένο Αρχείο 44702....
-
5 Συνημμένο(α)
Παραθετω μερικες φωτος.
Συνημμένο Αρχείο 44703Συνημμένο Αρχείο 44704Συνημμένο Αρχείο 44705Συνημμένο Αρχείο 44706Συνημμένο Αρχείο 44707
η πλακετα όπως είναι τοποθετημενη (οψη από την πισω μερος του ψυγειου)
Ισως αν αγοραζα το κιτ να απεφευγα ολη αυτην την φασαρια αλλα θα εισαστε ελαφρυτεροι κατά ένα σεβαστο ποσο και ισως το σημαντικοτεροδεν θ εχετε την αισθηση που ενιωσα όταν καταλαβα ότι ψαχνοντας βρισκεις λυσεις οικονομικοτατες και ευκολοτατες. Φυσικα την δρομολογηση δεν την αποφευγεις με τπτ όπως επισης και το να λυσεις την πλακετα που εκει βρηκα τον μεγαλυτερο βαθμο δυσκολιας. Ο,τι λυνετε βγαζετε φωτος ώστε να σας βοηθησει στο μονταρισμα εκτος κ αν εχετε εμπειρια. Σορρυ για το σεντονι, ελπιζω να βοηθησα οσοι ισως τραβιέστε με το συγκεκριμενο μοντελο! Ο,τι χρειαστει καποιος msg me!
-
Ευχαριστούμε για το κόπο που έκανες και πραγματικά με βοηθάς πολυ,
-
Καλημέρα σε όλους. Είμαι νέο μέλος στην παρέα σας και με το ίδιο πρόβλημα και εγώ "Liebherr 4003". Συγχαρητήρια σε όλους για τις τόσο κατατοπιστικές οδηγίες επισκευής. ¶λλαξα χθες τον σένσορα (τον πράσινο) με το "κιτ" και αρχίζω και βλέπω λογικές και αναμενόμενες θερμοκρασίες σε συντήρηση +5C και κατάψυξη -15C. Μια απορία μόνο ο πάγος που εμφανίζεται στη πλάτη της συντήρησης είναι αναμενόμενος η υποδηλώνει και κάποιου άλλου είδους πρόβλημα? Ευχαριστώ πολύ.
-
Ενιοτε, σπανια μεν αλλα πιανει κ στο δικο μου μια λεπτη κρουστα παγου στην πλατη αλλα καταλαβαινω οτι τοτε αρχιζουν κ λειτουργουν οι αντιστασεις!ισως να αργουν να παρουν μπρος ;)
Βεβαια με τοσο ταλαιπωρια που εφαγα αυτο μου ναι τπτ!
Αν βρεις κατι μοιρασου το με μας, αν θες!
-
Μια λεπτη κρουστα πρεπει να την εχει οταν το μοτερ δουλευει για την συντηρηση,οταν πιασει την θερμοκρασια που ζηταμε τοτε αυτη η κρουστα αρχιζει να λιωνει.Ειναι το φυσιολογικο.Η δουλεια του αισθητηρα πλατης ειναι να μην αφηνει την κρουστα να μεγαλωσει πανω απο τα φυσιολογινα επιπεδα.
-
Το οτι στο ενδιαμεσο αρχησε στα ξαφνικα να σχηματιζει παγο στην πλατη να το θεωρησω τυχαιο? :saad:
Πλεον δεν ειναι λεπτη κρουστα σαν χιονι αλλα πολυ παγο...σχεδον εκατοστο, οχι σ ολη την πλατη αλλα σ ενα σημειο!
Υπ οψιν εχω αλλαξει αισθητηρα πλατης με την διαδικασια που περιγραφω παραπανω και το ψυγειο δουλευε μια χαρα....τι να το επηρεαζει κ σχηματιζει τετοια ποσοτητα παγου?