Αν είναι ΟΚ διοδοι κ αντ/ση άλλαξε τον 2058 : 22 ή 33μf
Printable View
Αν είναι ΟΚ διοδοι κ αντ/ση άλλαξε τον 2058 : 22 ή 33μf
Ναι δίοδοι και αντίσταση είναι ΟΚ. Τον 2058 τον άλλαξα αλλά και πάλι δε δούλεψε. Στο - του 2058 έχω το παλμογράφημα που φαίνεται στη φωτο. Είναι στα 100Ηz και 0.5Vp-p
Συνημμένο Αρχείο 34728
Μετά την γέφυρα στo C2606 πόσο έχεις??
Έχω 293V DC με μια διακύμανση 3.5Vp-p όπως φαίνεται στη φώτο:
Συνημμένο Αρχείο 34729
Δοκίμασε και με μια λάμπα στα 95V (σε on κατάσταση) να δεις αν σου ρίχνει την τάση,
ή σύνδεσε το πολύμετρο στην παραπάνω τάση να δεις αν πέφτει την στιγμή που την κάνεις on, ή αν έρχονται στιγμιαία παλμοί στην βάση του τρανζίστορ υψυλής.
Αν είσαι σίγουρος ότι δεν έχει διαρροή καμια δίοδος (Νίκος #2) δοκίμασε να μειώσεις τη τάση στα 89-90ν.
Πες και αποτελέσματα #35 Σπύρου.
Δοκίμασα με μια λάμπα 60W (περίπου 66Ω) και τη ρίχνει την τάση στα 3V με τριγωνική διακύμανση 0.5Vp-p περίπου. Για δίοδο δεν είμαι σίγουρος αν κάποια έχει διαρροή. Αν δεν είναι η λάμπα πάνω τα 96V αυξάνονται, όταν πατάω από το τηλεκοντρόλ, με το ρυθμό που φαίνεται στο παρακάτω video:
http://www.youtube.com/watch?v=uUDPj...ature=youtu.be
Ποια τάση να μειώσω στα 89V και πως θα τη μειώσω;
Επίσης να πω ότι η αντίσταση 3528 στη βάση του τρανζίστορ υψηλής που στο manual λέει 120Ω εμένα είναι 40Ω (39Ω). Παλμοί στο σημείο 21 (βάση του τρανζίστορ υψηλής) δεν έρχονται, ούτε καν DC τάση.
Συνημμένο Αρχείο 34730
Επίσης, όταν είναι πάνω η λάμπα στη θέση για 9V βγαίνουν 0.2V είτε σε κατάσταση ΟΝ είτε σε κατάσταση standby.
Εγώ θα δοκίμαζα και με μια ~20 με 30W
και αν πάλι την ρίχνει τότε υπάρχει πρόβλημα στο psu.
Υγ.
εννοείται πως έχεις απομονώσει την τάση, αν θέλεις να χαμηλώσεις τα 95V που σου είπε ο Αποστόλης
από ότι είδα στο σχέδιο έχει τρίμερ στο δευτερεύων.
Όταν δεν είναι πάνω η λάμπα και αυξήσω το trimmer πολύ σταματάει η λειτουργία του standby και η τηλεόραση δεν ξεκινάει, ενώ ακούγεται ένα σφύριγμα πιο υψηλής συχνότητας. Όταν είναι πάνω η λάμπα, όπως και να το γυρίσω έχει standby και δεν μεταβάλλεται τίποτα... Θα δοκιμάσω και με μια μικρότερη λάμπα...