οποτε πιθανοτατα να μην κατεβαζει η διοδος ανορθωσης απο τα 21 v στα +15v σωστα?
η διοδος ανορθωσης ισχυος δεν φαινεται να ειναι αλλαγμενη αλλα και δεν μπορω να ξεχωρισω τα χαρακτηριστικα της! μπορω να βρω τετοιο εξαρτημα αντιστοιχο?
Printable View
οποτε πιθανοτατα να μην κατεβαζει η διοδος ανορθωσης απο τα 21 v στα +15v σωστα?
η διοδος ανορθωσης ισχυος δεν φαινεται να ειναι αλλαγμενη αλλα και δεν μπορω να ξεχωρισω τα χαρακτηριστικα της! μπορω να βρω τετοιο εξαρτημα αντιστοιχο?
Η δίοδος ανόρθωσης δεν <<κατεβάζει>> την τάση από τα 21V στα 15V .Κάνει απλά ανόρθωση.Τώρα από όσο μπορώ να καταλάβω από τις φωτογραφίες , τα δύο ακριανά ποδαράκια είναι τα ίδια (άνοδος και στα δύο),και το μεσαίο είναι η κάθοδος της διόδου.Δηλαδή τα δύο ακριανά δείχνουν βραχυκύκλωμα μεταξύ τους(0 Ωμ στο πολύμετρο σε μέτρηση αντίστασης), και όποιο από τα ακριανά με το μεσαίο,κάνοντας δύο μετρήσεις , (αλλάζοντας τους ακροδέκτες του πολυμέτρου εναλάξ κάθε φορά,πάνω στα ίδια ποδαράκια της διόδου) στην μία περίπτωση άπειρη αντίσταση και στην άλλη (με αντίθετους ακροδέκτες του πολυμέτρου στα ίδια πόδια όμως της διόδου) χαμηλή αντίσταση.
ok το βγαζω και το μετραω
λοιπον εβγαλα το d202 το μετρησα εκτος , τα δυο ακριανα ποδαρακια πρεπει να ειναι κοινα οπως ακριβως ειπες, με το μεσαιο και ενα απο τα 2 ακριανα ποδαρακια μου δινει η απειρο η 8.5k . το ξανα κολησα και πατησα και τις αλλες κολησεις, και παλι τα ιδια αυτο που παρατηρησα ειναι οτι μολις το εβαλα στην μπριζα στο φυσακι στα +15v αρχισε να ανεβαινει σταδιακα μεχρι τα 20,8 v, πιθανοτατα απο την φορτιση του μεγαλου πυκνωτη
Άλλαξε για δοκιμή τον πυκνωτή .Βάλε 1000μf στην θέση του 470μf (για τον C205).Μπορείς να κάνεις και το εξής: βάλε στην θέση των πυκνωτών 470μf αυτούς των 1000μf και στην θέση των 1000μf βάλε αυτούς των 470μf αντίστοιχα.Δηλαδή αντικατέστησε μεταξύ τους τους C201-C202 με τους C203-C205 μήπως και έχει γίνει λάθος στην αρχική αλλαγή τους.
λοιπον ακου μαστορα και πες μου, ειχα στειλει χθες σε εναν κινεζο που πουλαει το board sto ebay να μου αναφερει τι πυκνωτες φοραει το board για να σιγουρευτω.
και λοιπον ακου. οι 4 χ 470 uf /25v που ειναι στην σειρα κατω απο τα inverter ειναι σωστα. στον μετασχηματιστη που εχει τους αλλους 4 ειναι λαθος. δηλαδη το χαλασμενο εχει τοποθετημενους 1000uf /25v ενω στο μαμα κινεζος 1000uF /16v και στους αλλους 2x 470uf/35v στο χαλασμενο ο κινεζος εχει φορεμενους 330uF/25v.
οι τασεις το ξερω οτι δεν πολυ παιζουνε ρολο αλλο και καλο ειναι να ειναι προς τα πανω μια βαθμιδα αλλα απο τα 330uf/25 v sta 470 uf/35 v μηπως αυτο δημιουργει ολο τα προβλημα.
Οι τάση λειτουργίας των πυκνωτών ,που είναι μεγαλύτερη δεν είναι πρόβλημα.Τώρα όσο για τους 330μf/25v δεν νομίζω ότι η διαφορά αυτή είναι σημαντική(330μf με 470μf).Το κόστος όμως 4 καινούργιων πυκνωτών είναι μικρό (1000μf και 330μf ) ,οπότε νομίζω ότι μπορείς να τους αλλάξεις για να σιγουρευτείς.Πρόσεξε η ποιότητα των πυκνωτών για τα switching τροφοδοτικά είναι σημαντική και εκτός από καλής ποιότητας ,θα πρέπει οι πυκνωτές να έχουν θερμοκρασία λειτουργίας 105C .Καλό είναι να αλλάξεις και τους δύο μικρότερους πυκνωτές (με καλής ποιότητας και 105C)που σου λέω σε προηγούμενο ποστ.
οκ αυριο θα τους αντικαταστησω ( τεταρτη σημερα ) και θα στειλω κατευθειαν μυνημα.
λες να μην εχει σχεση η χωριτικοτητα?
ελπιζω σε αυτο αλλιςσ θα αναγκαταστω να παραγγειλω νεο board.
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΩ ΠΟΛΥ για την βοηθεια
ουπς λαθος θέμα. συγνώμη.
Αυτά παθένεις αν έχεις 52 παραθυρα ανοιχτά.
καλησπερα! και παλι!! οι πυκνωτες αντικατασταθηκανε ολοι αλλα το προβλημα παραμενει! στα +15v το τροφοδοτικο μου βγαζει +21v. καμια ιδεα παιδια πριν αναγκαστω να παρω νεο τροφοδοτικο?