Επομένως εγώ κοιτάω πάνω στο τροφοδοτικό στο pin on/οff να δω που και αν υπάρχει παύλα για να καταλάβω πως ενεργοποιείται η κάθε επιλογή
Πχ αν έχει παύλα πάνω από το on σημαίνει ότι θέλει 0 volt για να τεθεί σε λειτουργία η οθόνη σωστά?
Printable View
Επομένως εγώ κοιτάω πάνω στο τροφοδοτικό στο pin on/οff να δω που και αν υπάρχει παύλα για να καταλάβω πως ενεργοποιείται η κάθε επιλογή
Πχ αν έχει παύλα πάνω από το on σημαίνει ότι θέλει 0 volt για να τεθεί σε λειτουργία η οθόνη σωστά?
Ναι αλλά μπορεί και να μην αναφέρεται πάντα ή και να θέλει μια συγκεκριμένη τάση η ακόμη και παλμούς (ποιο σπάνια),
(*)ποιο απλό νομίζω πως θα ήταν να μετρήσεις της τάσεις στα δυο αυτά πιν, αν υπάρχει τότε θα πρέπει να την γειώσεις (με την αντίσταση) αν δεν έχει του βάζεις.
edit:
το διάβασα από την αρχή τελικά,
ξεκίνα δίνοντας 5V με την αντίσταση που σου είπε ο klik στο on-off και πρόσεξε αν θα ανάψει το backlight αν δεν ανάψει κάνε το (*) στο dimming,
αν και πάλη δεν ανάψει μάλλον φταίει το τροφοδοτικό ή κάποια ccfl.
Λοιπόν συνέδεσα τα 5 volt με αντίσταση των 1 ΚΩ στο on/off και οι λάμπες άναψαν!!!
Επόμενη κίνηση...?
Βάζεις μια έγχρωμη διαφάνεια μπροστά και την κάνεις κάδρο:biggrin:.
Η έχεις πρόβλημα στην ποιότητα της σταθεροποίησης τάσης (π.χ. πυκνωτές τροφοδοτικού ή decoupling πυκνωτές στη video board) ή έχεις βλαβη στη video board.
Για να σιγουρευτείς ότι δεν είναι θέμα τροφοδοτικού, τροφοδοτείς τη video board με ένα τροφοδοτικό pc (δίνοντας 5/12 όπου χρειάζεται). Φυσικά δεν θα έχεις συνδεδεμένη μαζί και την πλακέτα τροφοδοσίας της οθόνης με τη καλωδιοταινία που τις ενώνει.
Την πλακέτα τροφοδοσίας της οθόνης μπορείς να την χρησιμοποιείς κατά την δοκιμή σου για να έχεις backlight και να μην παιδεύεσαι να δεις τι συμβαίνει.
Και τη θα γίνει αν το inverter ή το τροφοδοτικό στέλνει κάποιο feedback στην main (μπορεί από το dimming ή και το on-off).
Εγώ θα το ξαναπώ για να σιγουρευτείς θέλεις το service manual.
Τελικά οι εντολές από την main δεν έχουν ανάδραση αλλά εγώ δεν βλέπω τα 5V έξοδο από το τροφοδοτικό.
Συνημμένο Αρχείο 25428
sony_sdm-s71.pdf
εσύ κοιτάς το s71 που έχει εξωτερική είσοδο 12V και όχι το S71R που έχει πλακέτα τροφοδοσίας με είσοδο 220V.
Δεν έχω βρει σχέδια ακόμα για τις πλακέτες του R, μόνο το pdf για τις ρυθμίσεις και την αποσυναρμολόγηση.