Λέγοντας να βάλεις 230 στο focus, νόμιζα πως αναφερόσουν στην τάση δικτύου εναλλασσόμενη δηλ. για να πάρουμε μέτρηση και στην βεντούζα και στην γείωση,
χωρίς να αλλάξουμε πολικότητα.
Printable View
Λέγοντας να βάλεις 230 στο focus, νόμιζα πως αναφερόσουν στην τάση δικτύου εναλλασσόμενη δηλ. για να πάρουμε μέτρηση και στην βεντούζα και στην γείωση,
χωρίς να αλλάξουμε πολικότητα.
Στο #22 αναφέρομαι με τάση δικτύου δηλ τηλ/ση σβυστή ή καλύτερα ΜΤ εκτός πλακέτας. ουδέτερος>φόκους>βεντούζα(ή πιν8>βολτόμετρο>φάση.
Στο τελευταίο που λέω ΜΤ επάνω αλλά βεντούζα κλπ στον αέρα και ανάβουμε την τν.
ο μ/τ βρεθηκε και το μονο που μενει ειναι να αγορασω καποια πυκνωτακια που ηταν γυρω απο το BUT11 τα οποια μετρανε σωστα αλλα λεω να τα αλλαξω ηλεκτρολυτικους δεν εχει φουσκωμενους λετε να τους αλλαξω και αυτους ;
θα ηθελα να μου δωσετε τα φωτα σας
αλλαξα μ/τ υψηλης ,but11,stp7nb60fp ,bd137,bc 337& bc 636 και πυκνωτες εκει γυρω αλλα εχω προβλημα παλι τρεμοσβηνει το power led και δεν κανει τιποτα αλλο καμια ιδεα για το προβλημα
μεσα στο κοκκινο περιγραμμα που εχω στις εικονες ειναι τα υλικα που εχω αλλαξει
ιΣυνημμένο Αρχείο 24042Συνημμένο Αρχείο 24043
Μέτρα αν έχεις κάποια διαρροή μεταξύ συλλέκτη-εκμπομπού, αν δεν έχεις άλλαξε τους πυκνωτές στο πρωτεύων και της τάσης που τροφοδοτή τον οριζόντιο,
και μετά βλέπεις.
οκ thanks οταν λες να μερτησω διαρροη εννοης στο BUT11 ; μετραω υπο ταση η με κλεισυη την tv sorry για τις πολλες ερωτησης
Με κλειστή την τηλεόραση μετράς ωμικά συλλέκτη με εκμπομπό (το κόκκινο probe στο συλλέκτη και το μαύρο στον εκπομπό).
thanks και παλι απο αυριο νεα ωρα για ξεκουραση καλο βραδυ
Καληνύχτα και από εμένα, εννοείτε φυσικά πως η μέτρηση θα γίνει πάνω στο pcb.
καλημερα
λοιπον εκανα μετρηση αναμεσα στον συλλεκτη και εκπομπο και οταν το μετραω σαν διοδο δεν εχω διαρροη οταβν βαζω το πολυμετρο στην θεση ohm τοτε εχω περιπου 40κω οταν μετραω ομως μεταξι εκπομπου και βασης εχω βραχυκυκλωμα μας λενε κατι αυτα ; να τονισω οτι το τρανζιστορ ειναι καινουργιο οπως και ο μ/τ υψηλης εγινε αντικατατσαση με hr 80119 που ηταν ο αντιστοιχος και επιση εχει αλλαχτει και το bd 137 το οποιο ειχε ψιλο καρβουνιασει (στην φωτο που εχω παραπανω το bd 137 ειναι το 7435)