¶ν και αυτο που θα πώ μπορεί να ειναι λάθος το varistor δίπλα στην ασφάλεια που φαίνετε στην φωτογραφεία το έλεγξες;
Printable View
¶ν και αυτο που θα πώ μπορεί να ειναι λάθος το varistor δίπλα στην ασφάλεια που φαίνετε στην φωτογραφεία το έλεγξες;
Α οκ κατάλαβα. Δεν ανέφερα αυτόν.Παράθεση:
Ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας. Αυτός που φυσάει τον κρύο αέρα προς τα έξω. Αυτός είναι ο πυκνωτής λειτουργίας του συγκεκριμένου μοτέρ. Δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το πρόβλημα.)
Έχεις το σεβασμό μου ( βλέπω έχεις 5000 posts )και χωρίς να θέλω να γίνω «ξερόλας» και να στο παίξω «εξυπνάκιας» ο βραχυκυκλωμένος πυκνωτής απόζευξης αποτελεί κλασσική βλάβη βραχυκυκλωμένου φορτίου ενός τροφοδοτικού. Αν η αντίσταση που βλέπει το τροφοδοτικό είναι μικρότερη από 2 Ω, τότε αυτό υποδηλώνει κάποιο βραχυκύκλωμα που είτε οφείλεται στην ένωση καλωδίων είτε σε βραχυκύκλωμα του πυκνωτή απόζευξηςΠαράθεση:
Ασχολούμαι με τα ηλεκτρονικά από το 1993. Πυκνωτής απόζευξης βραχυκυκλωμένος δεν μου έχει τύχει ποτέ.
είπα ότι δεν γνωρίζω αλλα αυτό μπορεί και να το έβλεπα... :-)
εδώ που τα λέμε παρατήρησα κάτι περίεργο και σε αυτό. το συρματάκι της ασφάλειας (F701 - 3.15A 250V) ναι μεν κανει επαφή από τη μια άκρη στην άλλη, αλλά στη μέση κάνει κάτι σαν πολύ ελαφρύ μπαλάκι (η ένωση συνεχίζεται), έτσι ήταν όταν το άνοιξα την πρώτη φορά, έτσι παρέμεινε και μετά...
να λύσω πρώτα το πρόβλημα με το πολύμετρο που δεν δουλεύει το buzzer (μπαταρία έχει) και θα ξεκινήσω τις δοκιμές....
τη γέφυρα ανόρθωσης τη βρήκα στο διάγραμμα της πλακέτας, ήταν στην πίσω πλευρά.
Οι πυκνωτές απόζευξης είναι στο 99% των περιπτώσεων κεραμικοί ή ΜΚΤ και στο 1% τανταλίου. Οι τανταλίου συνήθως σκάνε (δεν βραχυκυκλώνουν) ενώ οι κεραμικοί ή οι πολυεστερικοί απλώς δεν χαλάνε. Δεν υπάρχουν ισχυρά μεταβατικά φαινόμενα στις γραμμές τροφοδοσίας για να τους καταστρέψουν.
Είτε άνοιγε το βαρίστορ, είτε βραχυκύκλωνε, ο Microcontroller θα κλείδωνε την πλακέτα και δεν θα την οδηγούσε σε μια «άεργη κατάσταση» που δεν θα έκαιγε την ασφάλεια. Απλώς δεν θα δούλευε η πλακέτα.
Κώστα βάλε τη λάμπα που σου λεω και άρχισε να αλλάζεις την γέφυρα ανόρθωσης και το τρανζίστορ. Σιγά-σιγά θα παρατηρείς ότι θα μειώνεται η φωτοβολία της, πράγμα που σημαίνει ότι ελαχιστοποιούνται τα εξαρτήματα που έχουνε υποστεί βραχυκύκλωμα
¶ψογη επισήμανση. Να προσθέσω όμως ότι οι κεραμικοί πυκνωτές έχουν μικρή περιοχή λειτουργίας θερμοκρασιών και μπορεί να προκληθεί κακή μόνωση μεταξύ των οπλισμών τους εξαιτίας υπερβολικής θερμοκρασίας στο περιβάλον του πυκνωτή για μεγάλο χρόνο, είτε κακής ποιότητας του διηλεκτρικού κ.τ.λ.
Βέβαια να λέμε και την αλήθεια, "οι κεραμικοί ή οι πολυεστερικοί απλώς δεν χαλάνε" και πάντα κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τη διαρροή του πυκνωτή
¶λλο διαρροή, άλλο βραχυκύκλωση. Το πρώτο δεν μπορεί να καταστρέψει το τροφοδοτικό (μπορεί όμως να χάνονται οι μνήμες από το ραδιόφωνό σου), το δεύτερο μπορεί.
έχετε μήπως να μου προτείνετε κάτι για το Buzzer που δεν δουλεύει στο ψηφιακό μου πολύμετρο όταν γυρίζω το διακόπτη στο buzz και βάζω τα καλώδια όπως πρέπει. έχει χαλάσει εδώ και καιρό.
ξέρω είναι χαζή η ερώτηση θα πρεπε να το χω λύσει. είμαι σίγουρος ότι θα έχει φύγει κάποιο καλωδιακι από μέσα, θέλει άνοιγμα και αυτό... τι να πω... κατά τα άλλα δουλεύει μια χαρά εδώ και χρόνια...
κάποια ένδειξη στο ψηφιακό καντράν πριν και μετά την επαφή με τα υλικά από την οποία θα συμπεράνω ότι υπάρχει βραχυκύκλωμα ?
Έχεις απόλυτο δίκιο. Ο Microcontroller ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΙΚΟΣ. Ο συγκεκριμένος όμως Microcontroller UPD780024CW έχει αυτή τη δυνατότητα, μπορείς να το ψάξεις.