η είσοδος του ενισχυτή έπαιρνε σήμα από το Hifi ή από εξωτερική πηγή?
Printable View
η είσοδος του ενισχυτή έπαιρνε σήμα από το Hifi ή από εξωτερική πηγή?
Εβγαλα μια υποδοχη που ειχε 4 καλωδια 2+1 για γειωση του aux που συνδεα το mp3 και ενα πιθανων του ραδιου...Αυτα ερχονταν στην μικρη πλακετα,αφου τα ξεσυνδεσα συνδεσα απευθειας το mp3 μεσω ενος καλωδιου rca με συνεπεια το σημα αφου προερχοταν απο ενα rca οχι απο διπλο να ειναι λιγο πιο αδυναμο και να ακουγεται απο τα ακουστικα οχι ομως απο τα ηχεια...
αυτή η υποδοχή συνδέεται με τους πυκνωτές που πάνε στα ποδαράκια 2 και 5?
Η καλοδιοταινία που συνδέεται?
Αν μπορείς βάλε μια φωτογραφία από το κάτω μέρος της πλακέτας.
Επειδη δεν βλεπω να γινεται τιποτα,σκεφτηκα μηπως ηταν καλυτερα να φτιαξω εναν δικο μου ενισχυτη ισως και με καποιο bass booster για να κανω την δουλεια μου,ομως δεν μπορω να βρω με τιποτα ποσα watt einai τα ηχεια...Παντως ειναι 8ohm.
Το chipaki(la4270) ειναι 6watt,λετε να ειναι τοσα και τα ηχεια?Εχω κατι αλλα ηχεια απο μια αλλη μοναδα hi-fi kai ειναι των 5watt.
Το ερωτημα μου ειναι,συμφερει να φτιαξω εναν απλο αλλα λειτουργικο ενισχυτη ή καλυτερα να επιδιορθωσω σε τεχνικο την μοναδα?
Σκεφτομουν για κατι τετοιο.
εγώ θα πρότεινα να έπαιρνες μια διάτρητη πλακέτα και να δοκίμαζες να φτιάξεις εκεί ένα ενισχυτάκι με το la4270.
Πέρα απ' αυτό δεν έχεις ξεκαθαρίσει αν φταίει σίγουρα ο ενισχυτής από το ηχοσύστημα ή κάτι άλλο.
Aφου οταν απομονωσα τονενισχυτη απο το ηχοσυστημα(μονο ρευμα επερνε) συνεχιζαν να μην πεζουν τα ηχεια δινοντας του ηχο απο εξωτερικη πηγη....
έχεις δοκιμάσει να δεις μήπως είναι καμένα τα ηχεία?
Φυσικα,αυτα χρησιμοποιω τοσο καιρο με μια αλλη μοναδα.Αμα ειναι να δω καλυτερα αποτελεσματα και με περισσοτερο μπασο! με εναν αλλον ενισχυτη τοτε ας το αφησουμε το θεμα με την μοναδα hi-fi,εξαλου μονο τον ενισχυτη χρησιμοποιουσα απο αυτην.Εχω ξυλωσει πολλες τηλεορασεις,βιντεο και dvd players οποτε δεν θα ειναι και δυσκολο να βρω υλικα,για παραδειγμα ειδα τωρα οτι εχω TBA800 5W amplifiers και δυο φορες το TDA1910 10W AMPLIFIER...
το TBA800 άστο είναι αρχαίο και ανάλογης ποιότητας... μονο για τηλεόραση....
Το Tda1910 είναι συμπαθητική επιλογή αλλά είναι μεγαλύτερης ισχύος και μπορεί να μην αντέχουν τα ηχεία. Επίσης μάλλον δεν θα αντέχει την τροφοδοσία που έχει το ηχοσύστημα.
Για το πρόβλημα από τα μπάσα μάλλον φταίνε ή τα ηχεία ή το προηγούμενο στάδιο από τον ενισχυτή. Δε νομίζω οτι φταίει ο ίδιος ο ενισχυτής, βέβαια θεωρητικά θα μπορούσε να πειραχτεί... ώστε να ενισχύσει τα μπάσα (αν δεν φταίνε τα ηχεια).
Αν μπορείς βγάλε μια φωτογραφία από το κάτω μέρος της πλακέτας. Δεν μπορεί να φταίει ο ενισχυτής και να έχεις αλλάξει τσιπάκι και πυκνωτή και πάλι να μην έχει φτιάξει... Ελπίζω τον πυκνωτή που άλλαξες να μην έβαλες κανέναν από παλιά τηλεόραση...!!!!
Η μοναδα hi-fi εχει μπροστα 3 ποτενσιομετρα,ενα ρυθμιζει το tremble ενα για την ισορροπια των δυο ηχειων και ενα για το μπασο.Παιζει να υπαρχει μεσα καποιο αλλο κυκλωμα για να ενισχυει το μπασο ή ολα αυτα ρυθμιζονται απο τον ενισχυτη με το la?