Ευχαριστώ για τις οδηγίες αντικατέστησα τους πυκνωτές και δουλεύει απροβλημάτιστα εδώ και 2 ημέρες.
Ευχαριστώ για τις οδηγίες αντικατέστησα τους πυκνωτές και δουλεύει απροβλημάτιστα εδώ και 2 ημέρες.
Αναβόσβηναν τα λαμπάκια και στο δικό μου ψυγείο P1KCS4000U/02, αντικατέστησα τον πυκνωτή και δουλεύει ρολόι.
Έχω αυτό το ψυγείο Pitsos p1kcs3700d/01 και θα ήθελα να ρωτήσω αν η αντίσταση 10R της πλακέτας είναι κάποια ιδιαίτερη περίπτωση η απλά μια αντίσταση 10ΩΣυνημμένο Αρχείο 45435
Οι 'απλές' είναι 1/4 Watt, δηλαδή τόση ισχύ αντέχουν να περάσει από μέσα τους, σαν αυτή που είναι δίπλα από την 10Ωμ.
Αυτή των 10Ωμ είναι όπως βλέπεις αρκετά μεγαλύτερη, αντέχει δηλαδή μεγαλύτερη ισχύς (πιο πολλά Watt) να περάσει από μέσα της.
Οπότε είναι ας πούμε 10Ωμ 2,5Watt. (2,5 είναι υποθεση)
Για σας και από εμένα.Έχω ένα no frost ψυγείο της Πίτσος , το PIKCL3600D/01-FD.Έσβησαν τα λαμπάκια της κατάψυξης και η συντήρηση δεν έχει πια κρύο , ενώ η κατάψυξη έχει τη θερμοκρασία της συντήρησης , δηλ 2 βαθμούς.Ανάποδα.Το μοτεράκι και οι ανεμιστήρες δουλέυουν.'Αλλαξα ένα πυκνωτή στην πάνω πλακέτα (τον μεγάλο) που είχε λιγότερα φαράντ από αυτά που έπρεπε αλλά όταν ξανασυνέδεσα την πλακέτα πάλι τα ίδια.Δουλέυουν τα λαμπάκια της συντήρησης ενώ της κατάψυξης όχι και με κρύο μόνο στην κατάψυξη αλλά για 2 βαθμούς που θα έπερπε να έιναι της συντήρηαησ.Ιδέες;
Το ιδιο προβλημα με τα λαμπακια ψυξης / καταψυξης να αναβοσβηνουν και να μην μπορει να παρει μπρος κανοντας ενα χτυπηματακι τακ τακ , σε ΠΙΤΣΟΣ P1 KCL4400A μετα απο συνεχεις διακοπες ρευματος δευτερολεπτων.
Θα βγαλω την πλακετα να αλλαξω τους πυκνωτες και βλεπουμε!
Αλλαξα τους πυκνωτες της πλακετας , κοστος 0,25 λεπτα, και το ψυγειο δουλευει κανονικα! Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις οδηγιες!
Αυτό που έγινε είναι απίστευτο!Η επισκευή πέτυχε απόλυτα με την αντικατάσταση των δύο αυτών πυκνωτών.
Το κόστος επισκευής του ψυγείου (ΠΙΤΣΟΣ P1KCL 4400A) ή η αγορά νέου, είναι ένα ποσό πολύ "βαρύ" για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.Επισκευάστηκε με κόστος 0.20 λεπτά του ευρώ.
Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους διαχειριστές, τον Άνθρωπο που μοιράστηκε τις γνώσεις του μαζί μας (και μας έδωσε λύση) και όλα τα μέλη του φόρουμ.
" Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...."
Χίλια ευχαριστώ σε όλους!!!!
Με σώσατε!!!😊😊😊
Το ψυγείο μου, Pitsos του 2002, παρουσίαζε τελευταία, έως και δέκα φορές την ημέρα, τα συμπτώματα με τα λαμπάκια θερμοκρασίας να αναβοσβήνουν ξαφνικά και να ανοιγοκλείνει το μοτέρ. Τελικά, μετά από 3-4 λεπτά έπαιρνε μπροστά.
Άλλαξα και τους δύο πυκνωτές 470μF και 220μF (οι πυκνωτές έχουν ίδιο μέγεθος αν και είναι 25v και 35v αντίστοιχα και μου είπαν ότι δεν πειράζει που είναι πιο πολλά volts από τους προηγούμενους) και μόλις το εβαλα στην μπρίζα και το άνοιξα, θαύμα!!😁😁😁😁
Απρόσμενα, πήρε αμέσως μπροστά χωρίς να αναβοσβήνουν τα λαμπάκια για κάνα δίλεπτο, όπως έκανε εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια όταν έπεφτε το ρεύμα.
Μην φοβηθείτε να βγάλετε το πλαστικό κάλυμμα του ψυγείου που έχει από μέσα την πλακέτα. Εγώ, αφού έβγαλα τις τάπες από κάτω, ξεκίνησα από την πάνω πλευρά με ένα μαχαιράκι, όπως και μία άλλη φίλη. Τελικά ανακάλυψα ότι μόνο από πάνω έχει 4 πιαστράκια που κουμπώνουν, 2 πιο μεγάλα κοντά στις άκρες και δύο πιο μικρά πιο μέσα σε ίσα διαστήματα από τις άκρες. Τα βρίσκετε με το μαχαιράκι περνώντας το συρταρωτά, τα πατάτε προσεκτικά και τραβάτε το πλαίσιο σιγά σιγά να ξεκουμπώσει. Εγώ δεν ήξερα πού και πώς είναι, και έσπασα τα 2 μεσαία αλλά δεν πειράζει. Κούμπωσε καλά με τα 2 μεγάλα ακριανά. Επίσης, όταν βγάλετε το πλαστικό, θα δείτε πάνω στο ψυγείο μία λεπτή μαύρη ταινία. Μην τη βγάλετε και πατήστε να κολλήσει καλά ό,τι κουνήθηκε με το μαχαίρι. Είναι για να στεγανοποιεί το πλαίσιο.
Τώρα, τους έχω αλλάξει εδώ και μία εβδομάδα και το ψυγείο λειτουργεί πιο καλά από πριν, σαν καινούργιο. Ούτε μία φορά δεν έχει κάνει αυτά που περιέγραψα παραπάνω.
Αλλά, επίσης, πλέον δεν κάνει παράξενους θορύβους, συχνά σταματάει να λειτουργεί τελείως και "ξεκουράζεται" αφού "πιάνει" τώρα πια τη θερμοκρασία γρήγορα, η ψύξη του είναι πολύ καλή και έχει γίνει σχεδόν αθόρυβο.
Ευχαριστώ πάρα πολύ😁😁😁😁
Καλησπέρα στην πάρεα εγώ έχω αυτό εδώ pitsos p1knb3904a και δεν γυρνάει καθόλου ο ανεμιστήρας η πλακέτα του είναι αυτή https://www.google.com/search?q=pits...EHs-OI6EsWAQpM υπάρχει κάτι να κοιτάξω μέτρησα με τον ανεμιστήρα με απευθείας 230 και δουλεύει οπότε μάλλον το μυαλό μ πάει σε πλακετα
Up κοιτοντας την πλακέτα βρήκα ένα πυκνοτη στην άκρη ο οποίος ήταν ορθογώνιος και είχε πριστη τον άλλαξα και είδα ότι τώρα ο ανεμιστήρας δουλεύει έπρεπε να αλλάξω και τον άλλο που είναι βαρελάκι
Γεια σας κι απο μενα.
Απο οτι διαβασα μαλλον εχω κι εγω προβλημα με τους πυκνωτες και θελω να τους αλλαξω.
Βρισκω λοιπον σε μερικα καταστηματα να εχουν 470m 16v και να γραφουν 85c ή 105c και RM 5.0 ή RM 3.5.
Σε αλλο καταστημα γραφει 470uf 16v ειναι το ιδιο;
Εαν επιτρεπετε ας μου προτεινετε και ιντερνετικο καταστημα μιας και μενω επαρχια για αποστολη.
Το ψυγειο ειναι Πιτσος με κωδ. P1KCL3601D/05.
Ευχαριστω.
Ενας θειος μου εχει ενα ψυγειο whirpool χαλασμενο εδω και 3 χρονια το οποιο ειναι ιδιο σκαρι με αυτο εδω του θεματος και εχει 2 μοτερ danfoss. Πανω ψηλα αναβουνε τα λαμπακια αλλα δεν κανει ψυξη. Αλλαξα τα ρελεδακια πισω στα μοτερ με καινουργια τα ιδια και στην πλακετα ψηλα αλλαξα τον 16V 470uF πυκνωτη γιατι αυτος ειχε πολυ μεγαλο esr. Τα 2 triacs ειτανε οκ. Βεβαια εξακολουθει να μη δουλευει(δεν ψυχει). Το ενα μοτερ εινσι ζεστο σπο πισω και οταν το βαζεις στην πριζα κανει ενα πολυ σιγανο ηχο σαν να παει να δουλεψει αλλα δεν φαινετε να δουλευει. Τι μπορει να φταιει ? Επειδη μου ειπανε οτι το ειδε τεχνικος προ 2 χρονια γιατι βρηκα ανοιγμενα τα καπακια απο τα ρελεδακια των μοτερ και ειδα και ξαναβιδωμενα τα καλωδια μπορει να μου στειλει καποιος καλη φωτο γιατι υποψιαμε οτι τα εχει συνδεσει λαθος.
85c η το 105c δειχνουν το θερμοκρασιακο οριο τον πυκνωτων ,τωρα στο ψυγειο δυσκολο να ανεβασει 85 βαθμους οποτε αποψη μου ειναι παρε οποιους βρεις θα κανεις την δουλεια σου μια χαρα
για καταστημα ρωτα πρωτα στον φανο και δες και στον βενιερη https://www.venieris.com/
για το 470m που γραφεις ναι ειναι 470mf
παντως ειναι συνηθισμένη τιμη πυκνωτων μπορει και να τα βρεις σε καταστημα στην περιοχη σου
Εάν ο σιγανός ήχος είναι συνεχόμενος χωρίς παύσεις αιωνία η μνήμη της κατάψυξης ή συντήρησης στο αντίστοιχο μοτέρ που συμβαίνει αυτό . (διαρροή / καπούτ τα υγρά )
Εάν έχει παύσεις / εκκινήσεις και δεν δουλεύει συνεχόμενα / πρόβλημα στα εξωτερικά εξαρτήματα του μοτέρ ή και το ίδιο μοτέρ )
https://www.youtube.com/watch?v=JbNiLmVlibw
https://www.youtube.com/watch?v=M4NSnX3jykQ
Ερωτηση
Αμα ξεσυνδεσω οτι εχουνε πανω τα μοτερ χωρις ομως να κοψω τα σωληνακια και χωρις να τα βγαλω απο το ψυγειο
και τους δωσω απευθειας τροφοδοσια χειροκινητα παρακαμπτοντας τελειως τις πλακετες του ψυγειου μονο για δοκιμη να δω αν ψυχει
θα υπαρχει προβλημα ?
Αν το ξεκινησω οπως αυτος εδω
https://youtu.be/qwybfv7i7Co?t=252
Χωρίς θερμικό προστασίας στην common? χωρίς την γείωση ? χωρίς εκ των προτέρων μετρήσεις ? :lool:
https://www.youtube.com/watch?v=Pvko16hqJ7g
Άνοιξε κανένα παράθυρο πρώτα .
Θα συνδεσω γειωσηοΏ». Για 1 λεπτο λειτουργεια το θελω.
Καλησπέρα παιδιά εμένα μου ανάβουν τα led της συντηρήσης και όχι της κατάψυξης. Άλλαξα και τους 4 πυκνωτές και πάλι τπτ βγάζει έναν ψιλό ήχο αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω από πιο εκαρτημα στην πλακέτα. Έχει τύχη σε κανεναν
Κάνεις για βοήθεια???
Καλημέρα παιδιά, μοντέλο Pitsos P1KCL4000A/01. Έκανε την βλάβη που αναφέρεται πιο πάνω (αναβόσβηναν τα LED μετά από διακοπή ρεύματος και το ψυγείο δεν ξεκινούσε) για πολλά χρόνια, αλλά τελικά ξεκινούσε αφού πατούσα τα πλήκτρα του σε τυχαίο συνδυασμό (δηλ. δεν είχα καταλάβει τι κάνουν τα πλήκτρα για να κάνω συγκεκριμένο συνδυασμό). Μου ξαναέκανε την βλάβη τώρα που είμαι στο εξωτερικό και δεν μπορώ να βρω ανταλλακτικά, και είπα να το ψάξω για να το φτιάξω αν γίνεται ή να το πετάξω και να πάρω καινούριο στην τελική. Και η λύση δόθηκε από το site των πρωταθλητών howtofixit.gr... Άλλαξα τους πυκνωτές και το ψυγείο ήρθε στα ίσια του. Ευχαριστώ πολύ! Μεγάλη βοήθεια ήταν και οι φωτογραφίες του mioan στην σελίδα 6 του θέματος (https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater) για το ξεκούμπωμα των πλαστικών.
Επίσης σαν να έβγαλα κάποιο νόημα για το τι κάνουν τα πλήκτρα σε περίπτωση βλάβης:
1. Κάνουμε OFF με το πλήκτρο ON/OFF.
2. Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Super (τέρμα αριστερά) και πατάμε το πλήκτρο ON/OFF για να ξεκινήσει το ψυγείο. Περιμένουμε 5 sec με το πλήκτρο SUPER πατημένο και όταν το αφήνουμε, αρχίζει να αναβοσβήνει το LED στο 8. Το ψυγείο έχει μπει μάλλον σε κατάσταση διαγνωστικών.
4. Πατώντας το πλήκτρο C της συντήρησης (αριστερά από το ON/OFF) αλλάζει το LED που ανάβει. Κάθε LED αντιστοιχεί σε κάποια λειτουργία του ψυγείου: Ανεμιστήρας κατάψυξης, ανεμιστήρας συντήρησης, μοτέρ, κτλ. Ίσως να ξεκινάει και το σύστημα απόψυξης, δεν ξέρω γιατί σε δύο LED δεν ακούγεται ήχος. Για να γίνει έλεγχος της αντίστοιχης λειτουργίας κρατάμε πατημένο το πλήκτρο SUPER και όσο είναι πατημένο ενεργοποιείται η αντίσοτιχη λειτουργία. Π.χ. επιλέγουμε το LED 6 με το πλήκτρο C, πατάμε και κρατάμε πατημένο το πλήκτρο SUPER και όσο είναι πατημένο δουλεύει ο ανεμιστήρας της κατάψυξης.
5. Αν επιλέξουμε το LED -18 και πατήσουμε το πλήκτρο SUPER, ανάβουν τα LED της κατάψυξης και της συντήρησης που ήταν ρυθμισμένα στην κανονική λειτουργία. Έτσι το ξεκινούσα όταν είχε την βλάβη, πριν να αλλάξω τους πυκνωτές. Το άφηνα σε αυτήν την κατάσταση και μετά από κανένα τέταρτο από ό,τι θυμάμαι ξεκινούσε μόνο του. Την τελευταία φορά όμως δεν δούλεψε το σύστημα έτσι, οπότε μετά από μισή ώρα το έκλεισα/ξαναάνοιξα με το ON/OFF, ενώ ήταν στην κατάσταση με το LED -18, και πήρε κανονικά (πριν ξανακάνει την βλάβη μετά από 2 ώρες).
Τέλος πάντων, αυτά κατάλαβα από τα πλήκτρα. Το αναφέρω μήπως και βοηθήσει κάποιον μέχρι να βρει πυκνωτές. Μπορεί να ξαναξεκινήσει το ψυγείο πρόχειρα με τα πλήκτρα και να μην χαλάσουν τα τρόφιμα (δεν είναι σίγουρο ότι θα ξαναξεκινήσει, αλλά σε εμένα έχει δουλέψει 4-5 φορές το παρελθόν).
Συνημμένες και δύο φωτογραφίες με επεξήγηση για το ξεκούμπωμα της εσωτερικής θήκης της πλακέτας.
Γειά σας παιδιά!
Επανέρχομαι μετά απο 5 σχεδόν χρόνια στο φόρουμ,έχοντας λύσει το πρόβλημα με την λειτουργία του ψυγείου(PITSOS P1KCS4000U/02) μετά την συμβουλή του Γιώργου για την αλλαγή των πυκνωτών(έχει σώσει πολλούς απο οτι βλέπω ολο αυτό το διάστημα:thumbup:),γιατί έχει παρουσιαστεί άλλο πρόβλημα που έχει να κάνει με την αυτόματη απόψυξη(υποθέτω).
Πιο συγκεκριμένα,εχω δει να τρέχουν νερά κάτω αριστερά απ την πόρτα του ψυγείου τα οποία είναι απο λιώσιμο πάγου στον αεραγωγό που φτάνει πάνω απο τα φρουτοδοχεία(το ψυγείο έχει κατάψυξη πάνω,συντήρηση κάτω).Εχω κάνει απόψυξη 2 φορές για πάνω απο 48 ώρες αλλά το πρόβλημα επανεμφανίζεται κάθε 3 μήνες περίπου,οπότε τώρα είναι η τρίτη φορά που έκανα απόψυξη μακράς διάρκειας κιόλας λόγω διακοπών αλλά δεν νομίζω οτι θα λυθεί το πρόβλημα.Επίσης δεν ακούγονται αυτοί οι θόρυβοι που δημιουργούνται όταν κάνει αυτόματη απόψυξη μόνο του και δεν βρίσκω καθόλου νερό στο δοχείο αποστράγγισης που είναι πάνω απο το μοτέρ(γεμίζει μετά την χειροκίνητη απόψυξη κανονικά,δεν είναι βουλωμένο κάτι).
Αν έχετε κάποια συμβουλή θα μου ήταν πολύ χρήσιμη!:001_smile:
Στο ψυγείο αναβόσβηναν τα led ένδειξης της συντήρησης και κατάψυξης και ακουγόταν ένας θόρυβος σαν κτύπος καθώς προσπαθούσε να ξεκινήσει το μοτέρ.
Μετά από 5 -7 φορές ξεκίνησε. Αλλά το ξαναέκανε την επόμενη ημέρα που δεν ξεκίνησε και το έκλεισα για να μη καεί το μοτέρ.
Ψυγείο ΠΙΤΣΟΣ No Frost Μοντέλο P1KCS3700U/02.
Διαβάζοντας λοιπόν όλους σας, όπου ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον και με τις οδηγίες σας που είναι βμπούσουλαςβ!!επισκεύασα το ψυγείο (ναι το έκανα για πρώτη φορά στα 59 μου) με κόστος για την αλλαγή και των δυο πυκνωτών 1 Ευρώ!
Βέβαια να αναφέρω ότι είχα την πολυτέλεια να υπάρχει στο σπίτι ένα εφεδρικό ψυγείο οπού μετέφερα όλα όσα είχα στο Πίτσος (Μπύρες. Βότκα κλπ).
Σήμερα 23.10.20. στα ανταλλακτικά η πλακέτα έχει από 125 β 130 Ευρώ. + την επίσκεψη του τεχνικού.(Από 40 β 70) ευρώ.
Από έρευνα που έκανα για την επισκευή της πλακέτας (όπως την κάναμε όλοι μας) η καλύτερη προσφορά ήταν τα 80 Ευρώ.
Θα ήθελα και εγώ να αναφέρω τα εξής.
Αφού βγάλουμε την πλαστική πρόσοψη οπού μέσα είναι σε μια πλαστική θήκη η πλακέτα δεν είναι ανάγκη να βγάλουμε το αυτοκόλλητο που είναι στην εμπρόσθια όψη της .
Όντως έχει πέντε βαυτάκιαβ (Φωτογραφία) που με υπομονή (εμένα μου πηρέ 1,5 ώρες) ξεκουμπώνουν και μετά έχεις την πλακέτα στην πλαστική θήκη της . Ανοίγεις και τα αυτάκια από την θήκη και η πλακέτα είναι στο χέρι σου.
Άλλαξα τον 470μF 16V με έναν 470μF στα 25V και τον 220μF 25V με έναν 220μF 35V.
Δουλεύει κανονικά έσβησε και το alarm .
Συνημμένο Αρχείο 47913Συνημμένο Αρχείο 47914
Πολλές ευχαριστίες προς όλους σας και πολλά ΕΥΓΕ στο howtofixit!!!!
Με εκτίμηση
Είχα το ίδιο θέμα με ένα PITSOS P1KCS4000U/02 και το λαμόγιο ο ψυκτικός που ήρθε το Σάββατο μεσημέρι να κάνει την διάγνωση μου πήρε 30€ τα οποία όπως είπε θα αφαιρεθούν όταν αλλάξει την πλακέτα και θα πληρώσω την αξία της πλακέτας συν τα υπόλοιπα 20€ για την δουλειά του, σύνολο 50,00€
Σήμερα Δευτέρα πρωί με πήρε να μου πει ότι η πλακέτα υπάρχει και κάνει 160,00€ !!!!! συν τα 20,00€ της εργασίας του...
Στο μεταξύ εγώ είχα ψάξει για το κόστος της πλακέτα και είδα ότι την πουλούσαν 130-140€ σε διάφορα μαγαζιά και βρέθηκα και στην σελίδα σας και είδα το post αυτό.
Τελικά έβγαλα την πλακέτα και έκανα ότι και οι υπόλοιποι, άλλαξα τους δύο πυκνωτές και την μία δίοδο που είχε τελικά το πρόβλημα αλλά αφού έκανα την διαδικασία άλλαξα και τους πυκωτές κι ας μην είχαν πρόβλημα.
Τελικό κόστος γι αυτά 0,60€
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!!!
Πρέπει να έχετε υπόψην σας όλοι ότι αυτά που ίσως κάνατε και σας βγήκαν σε καλό ο ψυκτικός ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ να τα κάνει. Γνωρίζω ψυκτικό ο οποίος πήγε σε επαγγελματικό ψυγείο ντουλάπα θάλαμος και αφού αφαίρεσε όλα τα ηλεκτρονικά που είχε το ψυγείο έβαλε όλα τα εξαρτήματα που είχαν τα ψυγεία πριν 30 χρόνια . χρονοδιακόπτες απόψυξης, ρυθμιστές θερμοκρασίας με ρόδα, τα πάντα μηχανικά. Δεν συζητάω η ζημιά που έκανε ήταν τεράστια η οποία δούλεψε για λίγο καιρό και μετά άρχισαν τα προβλήματα.Με αυτό θέλω να πω ότι υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίοι ξορκίζουν την νέα τεχνολογία, και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενη βλάβη.
καλησπερα εχω το ψυγειο pitsos p1kcl3600d/01 k αλλαξα κ τους 4 πυκνωτες κ τους μεγαλους...το εβαλα στο πριζα δουλεψε 10 λεπτα κ μετα σβησανε ολα τα λαμπακια...μονο η λαμπα αναβε μεσα κ μετα παλι ξεκινησε ..μια αναβοσβηναν τα λαμπακια..μια εσβηναν τελειως...μπορει να ειμαι τελικα κ ο μονος που δεν πετυχε η επισκευει....
Εβαλες καποιον αναποδα;;;;
Καλησπέρα σας !! Είχα και εγώ το ίδιο θέμα με τον πυκνωτή ήταν ο ένας Καμμένος τον άλλαξα και είναι οκ!Και σας ευχαριστώ για την βοήθεια .Όμως όταν έβγαλα την πλακέτα δεν σημείωσα τα καλώδια αν μπορείς κάποιος να βοηθήσει έχει ένα γκρι ένα λευκό ένα καφέ και ένα κόκκινο διπλό ευχαριστώ εκ τον προτέρων.(pitsos)
Άλλη μια επιτυχής επισκευή του ίδιου ψυγείου Πίτσος σήμερα με αλλαγή του επίμαχου πυκνωτή! Ευχαριστώ όλους για τις οδηγίες!!
Καλησπέρα στην παρέα.κατοχος και εγω ενός pitsos p1kcl4400a με τα ίδια συμπτώματα έκανα την κλασική αλλαγή του πυκνωτή.το ψυγείο δούλεψε 2 μέρες και την επόμενη σταμάτησε να έχει ψύξη στην συντήρηση και να μην δουλεύει ο ανεμιστήρας της.εχει τύχει και σε κανέναν άλλον κάτι παρόμοιο?
Σας ευχαριστώ πολύ.ειστε όλοι φοβεροί.
Καλημέρα παιδιά! Χίλια ευχαριστώ για την πληροφορία. Είχα το ίδιο πρόβλημα με το ψυγείο Pitsos των γονιών μου. Ευτυχώς είχα τέτοιους πυκνωτές καθότι ηλεκτρονικός και το επισκεύασα στο λεπτό. Καλά που πρόλαβε ο πατέρας μου και μου ανέφερε ότι έχει βλάβη το ψυγείο τους, γιατί έναν τεχνικό που πήρε, εκτός που θα ερχότανε μετά από 3 ημέρες, του είπε για αλλαγή πλακέτας γύρω στα 150€.
Edit: Τελικά ενώ δουλεύει το ψυγείο, δεν ανεβάζει πάνω από -5 στην κατάψυξη και έχει γύρω στους 10 βαθμούς στην συντήρηση. Επίσης παρατήρησα ότι δεν δουλεύει ο ανεμιστήρας μέσα στην συντήρηση που έχει. Έχει συμβεί σε κάποιον κάτι ανάλογο;
Κάνε μια απόψυξη τουλάχιστον 24ωρες, ανοιχτές τις πόρτες άδειο. Ο ανεμιστήρας της συντήρησης δουλεύει όταν κλείνει η πόρτα έχει ένα διακοπτακι πανω δεξιά που το πατάει η πόρτα και ανοίγει ο ανεμιστηρας, συνήθως αυτό κολλάει πατημένο μέσα ή χαλάει. Μπορεί να έχει χαλάσει και ο ανεμιστήρας βέβαια.
Τσεκαρε και τον ανεμιστήρα πίσω στο συμπιεστή αν γυρίζει.
Αν και η κατάψυξη που δεν ανεβάζει φαίνεται να είναι ή πάγος ή χάνει φρεον. Βάλε και ένα ισχυρό φακό μέσα σε κατάψυξη και στη συντήρηση και κλείσε τα φώτα να δεις αν χάνει το λάστιχο της πόρτας και θέλει αλλαγή.
Αν είναι φρεον υπάρχει πατέντα παράκαμψης εκεί που συνήθως είναι η διαρροή στο πλάγιο τοίχωμα του ψυγειου αλλά είναι δύσκολο να βρεις ψυκτικό να στην κανει.
Δεν έχω σχέση με το αντικειμενο, απλά αναγκάστηκα ασχολήθηκα με το δικό μου ψυγειο όταν χάλασε.
Το δικό μου 1. ήθελε αλλαγή πυκνωτή πλακέτας (ήθελε να το ξεκινήσεις 5 φορές για να πάρει) 2. Έπιανε πάγους η κατάψυξη γιατί έχανε το λάστιχο της κατάψυξης + είχε κολλήσει από τη σκόνη ο ανεμιστήρας του συμπιεστή. 3. Προσπαθώντας να σπάσω τους πάγους αντί για απόψυξη έβαλα μαχαίρι να τους σπάσω με αποτέλεσμα να κάνω μια μικρή χαρακιά κοντά στην πόρτα της κατάψυξης, όπου για κακη μου τύχη έγινε μικρή τρύπα όπου έχανε φρεον. Ήρθε ψυκτικός έβαλε μια βαλβίδα για προσθήκη φρεον (υπάρχει κλέφτης τον οποίο μπορείτε να βάλετε και μόνοι σας αν πιάνουν τα χέρια σας), το γέμισε και έφυγε, σε 20 μέρες άναψε λαμπάκι αλαρμ (έχει πέσει κάτω από -12 η κατάψυξη σημαίνει) πάλι τα ίδια τον έψαξα δεν τον έβρισκα. Τελικά έβαλα σαπουναδα στην τρύπα και είδα φυσαλίδες (έχανε φρεον), οπότε πήρα εποξικη πάστα και έβαλα, πήρα μανόμετρο και φρεον R600 που παίρνει και έβαλα στις πιέσεις που έβαλε και ο ψυκτικός (-15psi όταν ο συμπιεστής δουλεύει, 0 όταν δεν δουλεύει, όλα αυτά στη γραμμή χαμηλής πίεσης). 2 μήνες μετά το ψυγείο δουλεύει ΟΚ και βλέπουμε. Προσοχη το R600 είναι ισοβουτανιο (υγρό αναπτήρα) μην ανάψετε κανα τσιγαρο ή κάνετε κάνα σπινθήρα.Το πρόβλημα που εχω είναι ότι το ψυγείο μου είναι παλιο σε διαφορετικές διαστάσεις από τα νέα, είναι στριμωγμένο και αν πάρω καινούριο θα πρέπει να πάρω μικρότερο, κάτι που δε θέλω. Όσο κρατήσει...
Τελικά ήταν το διακοπτάκι της κατάψυξης. Είχε κολλήσει.... το έριξα λίγο σπρέι επαφών και ξεκόλλησε. Τώρα δουλεύει άψογα...σας ευχαριστώ όλους και πάλι
Παίδες σας ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες επισκευής!!!
Μόλις έφτιαξα το δικό μου ψυγείο με αντικατάσταση των επίμαχων πυκνωτών.
Δεν έχω λόγια !!!
Σωθήκαμε γιατί η βλάβη έπεσε τις γιορτές και που να βρείες μάστορα. Έκανε συνέχεια τα τσακα-τσουκα ανοιγοκλεισίματα. Μετά την αλλαγή των πυκνωτών όλα οκ, 18 ετών ψυγείο και συνεχίζει. Καλές γιορτές!
Τι να πω ;;
Ένα μεγάλο ευχαριστώ . Είχα το ψυγείο παροπλισμένο μέχρι να ευκολυνθούμε να καλέσουμε τον τεχνικό για επισκευή (100 με 150 ευρώ υπόθεση).
Βρήκα το site διάβασα όλα αυτά που είναι γραμμένα για το πρόβλημα αυτό , αντικατέστησα τους πυκνωτές και το ψυγείο λειτουργεί άψογα εδώ και 24 ώρες .
Η διαφορά με τους άλλους είναι ότι εγώ δεν πλήρωσα ούτε τα λίγα λεπτά του ευρώ στο κατάστημα που πήρα τους πυκνωτές γιατί μου τους έκαναν δώρο !!!!
Άρα η επισκευή για την οποία μου ζητούσαν 150 ευρώ μου ήρθε κυριολεκτικά ΤΖΆΜΠΑ !!!!!
Σας ευχαριστώ πολύ . Να είστε πάντα καλά .
Εχει πεσει παλι επιδημια..(Για πολλοστη φορα)