Προχθές θ οθόνη ήταν πράσινη τώρα είναι μπλε μάλλον φίλε βραχυκυκλωμένη οθόνη δεν δικαιολογείται τα 300 volt
Printable View
Προχθές θ οθόνη ήταν πράσινη τώρα είναι μπλε μάλλον φίλε βραχυκυκλωμένη οθόνη δεν δικαιολογείται τα 300 volt
και φυσικα εσυ καλα τα λες στον συλλεκτη εχω 135v αλλα το ενα πολυμετρο απο τα δυο που εχω το mastech δεν μας τα λεει καλα ενω το metex αρκετων χρονων πηρε σωστα την μετρηση για το θεμα με το χρωμα εχεις καποια συμβουλη να μου δωσεις
σε ευχαριστω για την βοηθεια και παλι
Από ότι βλέπω εδώ στη αρχειοθήκη μου το συγκεκριμένο μοντέλο στο πλακετακι της οθόνης φορεί ολοκληρωμένα με 9 πόδια TDA6111Q/N4 για τα τρία χρώματα
ψάξε για αντιστάσεις χαλασμένες στο πλακετακι η διόδους αν έχει, μπορεί κάποιο από τα ολοκληρωμένα να είναι off
επανω στην οθονη τι ταση εχεις;;;(μου εχει τυχει χαλασμενος υψηλης και να εχει μπλε χρωμα-δεν ηταν sony ηταν philips)
τα 210v τα εχω κανονικα οπως επισης οπως και τα 1100v sto g2 αν και το πολυμετρο τα μετραει με δυσκολεια οποτε θα αρχισω το ψαξιμο στο πλακετακι οπως λεει ο αλεξ
υπαρχει περιπτωσει να φταει το E BOARD R G B CHROMA OUT ;
Συνημμένο Αρχείο 25123
ευχαριστω και παλι για την βοηθεια
Θυμάσαι τη σου είχα γράψει πιο πίσω
Εάν είναι καμένο το τρανζίστορ της υψηλής τότε θες αλλαγή Μετa/στη και ολοκληρωμένου smd το κόστος λίγο ακριβό αυτές βγάζανε τέτοιο πρόβλημα η Sony τα αλλάζει όλα αυτά μαζί με κάτι αλλά που αλλάζονται προαιρετικά κόστος μαζί με την εργασία 180 ε
Το θέμα είναι ότι στο εμπόριο λιγο δύσκολο να το βρεις εννοώ για τα καταστήματα που τα πουλούν ο χάρης μπορεί να έχει ένα κομμάτι ίσως
Τώρα μπαίνεις σε δύσκολα άντε να το ξεκολλήσεις να βάλεις το καινούργιο και μετά πρέπει να μπεις στο service mode να ρυθμίσεις τυχόν αποκλίσεις
αυτο βρισκεται επανω στο E BOARD ; ειναι το CXA2100Q-TL και κατι ακομα αυτο το e board θυμασε αν το εχει και η FX 66; εχω μια τετοια και μπορω να βγαλω την πλακετα για δοκιμη
Πριν αλλάξεις ότι δίποτε άσε να συνεννοηθώ με την εταιρία και θα σου πω πώς να κινηθείς
οκ σε ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια
καλο βραδυ
λοιπον εκανα καποιες μετρησεις στο πλακετακι τις οθονης και εχω τις εξης τασης 210 v ok , 1100v ok στο τριμερ rv 5376 στο μεσαιο ποδι 450v στα στα R,G,B εχω απο 150v εως 171 αναλογως του προγραμματος δεν εβαλα καποια σταθερη εικονα μαυρη η ασπρη για να μετρησω αναλογα τις τασης αυτα σας φαινονται φυσιολογικα; ακομα δεν εχω κανει ελενχο στα υλικα στο πλακετακι γιατι δεν εχω προλαβει
ποιες αλλες τασεις επανω στο πλακετακη πρεπει να κοιταξω για να βρω το προβλημα με το χρωμα ;
και κατι ακομα ψαχνωντας εδω μεσα βρηκα αυτο το post με αναλογο προβλημα με το δικο μου μηπως να αλλαζα και εγω το τρανζιστορ που αλλαξε ο φιλος εδω
http://www.hlektronika.gr/forum/show...=57109&page=18
αν θελει καποιος ας το διαβασει και ας μου πει
και παλι ευχαριστω για την βοηθεια
Έχεις ψυχρές στη πλακέτα οθόνης.
θα το κοιταξω απο αυριο αποστολη τωρα δεν προλαβαινω και θα ενημερωσω ξανα το θεμα ειναι οτι ολα ξεκινησαν απο τηνστιγμη που εκαψε ενα τρανζιστορ υψηλης αν εχεις διαβαση ολο το θεμα ,εκτος και αν υπηρχε και η ψυχρη κολληση και εμφανστηκε τωρα
Είναι λίγο απίθανο να φταίει η οθόνη, πότε πράσινη, πότε μπλέ.
Ξαναπέρνα τις κολλήσεις με νέα κόλληση, κοίτα μήπως η βάση οθόνης δεν πατάει καλά. kαι δεν μετράμε τάση συλλέκτη Οριζ. εξόδου με απλό πολύμετρο.
σιγουρα αλλα δεν ειχα κατι αλλο απλα το παλιο metex τα καταφερε αψογα θα ελεγα για την ηλικια του σε σχεση με το mastech αλλα για ενημερωση με τι μετραμε την ταση ;
thanks και παλι
Εκεί υπάρχει μια συνεχής τάση(100-150ν) και παλμοί γύρω στα 1500 νρ, άρα με παλμογράφο με το ανάλογο προμπ.
Το πλακετακι της οθόνης το έχω μπορώ να στο δώσω να το δοκίμασες αν θες να δεις αν είσαι από εκεί η οθόνη
καλησπερα sorry για τις πολλες ερωτησης οποιος θελει ας μου απαντηση
αλεξ εβαλα το πλακετακι απο την δικη μου fx 65 εχει το ιδιο σασι με την fq 75 κατεβασα και το σχεδιο και το επιβεβαιωσα το εβαλα αλλα ειχα τα ιδια αποτελεσματα μετα εβαλα και το E-BOARD αλλα παλι δεν αλλαξε τιποτα εβαλα και την πλακετα με τα scart αλλα παλι τα ιδια αυτο τι μας ελει οτι ειναι οθονη; το υψηλης που ειχε καει μπορει να εφαγε την οθονη ;
το οτι δεν εχω αλλαξει ζευγαρη και τα δυο υφηλης παιζει καποιο ρολο ειναι και τα 2 γνησια απλα το ενα δεν ηταν καμμενο
υπαρχει περιπτωσει να φταει ο υψηλης; η το πλακετακι ( velociyi) που εγω τουλαχιστον δεν ξερω τι κανει ;
κοιταω καπου αλλο η ειναι οθονη και την παραταω
Αποστολη σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση και την βοηθεια
Aλεξ σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια μεχρι τωρα και για την προσφορα για το πλακετακι
Κοίταξε η Sony όταν καίει το τρανζίστορ της υψηλής αλλάζει οπωσδήποτε Μετα/σχη
Τώρα έχω κάποιους ιδίους δεν ξέρω αν είναι καλοί, τώρα την οθόνη μπορείς να την μέτρησης με ένα βαλιτσάκι το όποιο έχει φισες για όλες τις οθόνες και πυροβολεί με μεγάλη τάση τα τρία πυροβόλα της οθόνης και σου δείχνει με αναλογικό όργανο με βελόνα σε τη κατάσταση βρίσκονται και εάν είναι καλά έχω και εγώ αλλά δεν το δίνω με τίποτα διότι το είχα δώσει και μου το είχαν χαλάσει και δεν ξέρω αν τώρα βρίσκω και ανταλλακτικά για να το φτιάξω εάν χαλάσει
Αυτό το μηχανάκι που είναι μέσα σε βαλίτσα μεταφοράς λέγετε αναζωογονητής της οθόνης δεν σημαίνει όμως ότι με το πυροβόλησα θα στρώσει
Τις περισσότερες φόρες το χρησιμοποιούσαμε στις πεσμένες οθόνες οι οποίες μετά την αναζωογόνηση κρατούσαν μέχρι δυο το πολύ χρόνια
Ένας πρακτικός τρόπος είναι να πάρεις το G2 με την πολύ τάση και ένα καλώδιο που αντέχει να προσπαθήσεις να πυροβολήσεις τα 3 πυροβόλα εξ επαφής το καθένα για 20 sec καμιά φορά πιάνει προσοχή όμως με το ρεύμα
αλεξ αν ειχε καμμενο μ/τ μαλλον δεν θα ειχα καθολου εικονα ετσι δεν ειναι ;
ο φιλος εδω σε αυτο το post(http://www.hlektronika.gr/forum/show...9&page=18)ειχε το ιδιο θεμα σε ιδιο σασι και λεει οτι αλλαξε το q6805 ειναι ενα stp δεν φαινεται να εχει σχεση με το χρωμα αλλα λεει οτι το αλλαξε και εφτιαξε και εγω οπως και αυτος το βλεπω τελειος κρυο λες να παιζει κατι εκει ;
Συνημμένο Αρχείο 25195
Είδα το ποστ εδώ που έχουμε φτάσει για άλλαξε και βλέπουμε
ok αλεξ το αλλαζω απο αυριο και τα ξαναλεμε
Ας αλλάξει και το PTC.
εδω που φτασαμε θα το αλλαξω και αυτο
για αυτο εδω μιλαμε ;
Συνημμένο Αρχείο 25203
Παναγιώτη, έρχομαι στο χώρο σου ... πλήρη εχεμύθεια... με όλα τα κόλπα αναζωογονησης:biggrin: εννοείται δωρεάν για τα μέλη του Ηλεκτρόνικα
τουλάχιστον να ξέρουμε οτι δεν φταίει η οθόνη.
Όπως είπε και ο Αλεξ τα μηχανήματα δεν δανείζονται
αν θέλεις στείλε μου πμ (είσαι στην περιοχή της Καλλιθέας; )
καλλιθεα ειμαι σε ευχαριστω για την προσφορα θα αλλαξω ενα τρανζιστορ ακομη και μετα θα εχετει ολοι νεα για την συνεχεια να πω πως η tv ειναι του αδερφου μου η οποια εχει αντικατασταθη απο μια LED και απλα συνεχιζω την επισκευη για την τιμη των οπλων ειμαι αρκετα πεισματαρεις με τις επισκευες και δεν παρατουμε ευκολα εκτος και αν δεν αξιζει απο ενα σημειο και μετα οικονομικα αν επισκευαστη θα την χαρισουμε σε ατομο τις οικογενειας που εχει μια tv ( ταφο ) απορω πως βλεπει με αυτην
αυτο που μου κανει εντυπωσει ειναι οτι μεχρι να καψει το τρανζιστορ υψηλης δεν ειχαν κανενα προβλημα οχι οτι ηταν σαν καινουργια αλλα εβλεπες αρκετα καλα ελαχιστα λεπτα πριν κλειση εβγαλε οριζοντιες γραμμες και φιλοπρασινησε και αμεσως μετα εσβησε εχω ανεβασει και μια φωτο
για τα μηχανηματα και φυσικα δεν δανειζονται και δεν τα ξερω οποτε μονο αν το εχει καποιος και δουλεψη ο ιδιος μπορει να γινει κατι τετοιο
να πω για αλλη μια φορα ευχαριστω ολους σας για την βοηθεια που μου εχετε δωσει μεχρι τωρα
λοιπον αλλαξα και το stp αλλα παλι εμεινε η πρασινηλα οποτε λεμε οτι ειναι οθονη ; δεν ξερω τι αλλο να κοιταξω την βλεπω να παει για ανακυκλωση
καποια ιδεα εχει καποιος η την παραταμε;
να σας ενημερωσω οτι η επισκευη τις tv πηρε τελος μετα την αλλαγη του stp5n και ενα ptc αν και δυσκολευτικα να βρω καποιο με 2 ποδια η τηλεοραση εδειξε καλυτερη εικονα εκανα μια ρυθμιση στο μπλε πυροβολο μεσα απο το service menu και ρυθμισα λιγο το g2 και το focus και η εικονα ειρθε σε πολυ ικανοποιητικο σημειο ωστε να μπορεις να παρακολουθησεις ανετα σιγουρα εχει θεμα οθονης αλλα για την χρηση που θα εχει απο εδω και περα δεν εχει προβλημα
τελος να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΘΕΡΜΑ ολους οσους με βοηθησαν για την επισκευη της και αφιερωσαν καποιο χρονο για αυτο δεν γραφω ονοματα εισασταν αρκετοι
THANKS και παλι