-
Καλημέρα.Μετά απο καιρό ξανα ασχολήθηκα με την τηλεόραση. Η πλακέτα δεν έπαιξε ποτέ παρόλο που άλλαξα όλους τους πυκνωτες απο επάνω της. Συνέχιζε να κάνει το τσιτσιρισμα.
Πριν δυο εβδομάδες βρήκα μια πλακέτα τροφοδοτικού απο το ίντερνετ.Με διαβεβαίωσε οτι παίζει κλπ κλπ. Την έβαλα σήμερα επάνω η τηλεόραση αναβει και σβήνει το λαμπάκι μπροστά αναβοσβήνει λευκό και κόκκινο. Θόρυβο δεν κάνει πλέον αλλά κάνει αυτό το σύμπτωμα.
Έχει κάποιος φίλος κάποια ιδέα τι μπορεί άλλο να είναι σε αυτή την πλακέτα ή καπου αλλού ?
Είναι ιδια πλακέτα ίδιοι κωδικοί όλα ίδια.
Ο τύπος που μου την πούλησε μου είπε σε σημερινή επικοινωνια πως δεν ειναι η πλακέτα τροφοδοτικού πλέον. Είναι η πλακέτα της μητρικής.
-
1 Συνημμένο(α)
Αυτή είναι η πλακέτα της μητρικής. Δεν φαίνεται κάτι χαλασμένο οπτικά. Τι μπορώ να κοιτάξω ?
Συνημμένο Αρχείο 47078
-
-
Καλημερα φιλε μου...αρχικα αν θελεις μετρα λιγο τους πυκνωτες επιφανειακης στηριξης!!!
-
-
Παράθεση:
Αρχικό μήνυμα από
Crane
Στην μητρική πλακέτα ?
ναι αυτους σου λεει
-
1 Συνημμένο(α)
καλησπερα αλλαξε αυτα τα 2 και μετρα και αντιστασεις εκει κοντα (smd)Συνημμένο Αρχείο 47084
-
Φίλε Σταύρο,
από την ιστοσελίδα : https://www.electronica-pt.com/esque...sis-lcd-16847/ κατεβαίνει ΔΩΡΕΑΝ το Service Manual της Philips 42PFL8404H/12 (Chassis Q548.1E LA).
Πρόσεξε κι έλεγξε τους DC/DC Converters, κι ιδιαίτερα στη Main Board έλεγξε αν έχεις τις τάσεις 12V, 12VD, 3V3, 1V5 μετρώντας
στ΄ ανάλογα pins με πολύ μεγάλη προσοχή για τη προσωπική σου ασφάλεια.
Πιθανόν οι μνήμες DDR που γράφει ο συνάδελφος Χρήστος στο παραπάνω post να χρήζουν αντικατάστασης.
Ελέγχουν τις τάσεις STB των 3V3 & 1V5.
Φιλικά.
Δημήτρης Καρούσης