Το επόμενο ψυγείο που θα πάρεις να κοιτάξεις να είναι όσο απλό γίνεται ...
https://www.youtube.com/watch?v=uCoiYHaOgaw&t=1041s
Και άμα χαλάσει δεν χρειάζεται να δίνουμε οδηγίες τι να κάνεις .
Printable View
Το επόμενο ψυγείο που θα πάρεις να κοιτάξεις να είναι όσο απλό γίνεται ...
https://www.youtube.com/watch?v=uCoiYHaOgaw&t=1041s
Και άμα χαλάσει δεν χρειάζεται να δίνουμε οδηγίες τι να κάνεις .
Πέτρο, σέβομαι και εκτιμώ τις γνώσεις σου, κι εσένα τον ίδιο για τη βοήθεια που δίνεις στον κόσμο, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ!
ΔΕΝ θέλω ένα ψυγείο καταβόθρα ενέργειας, που θα πρέπει να του κάνω απόψυξη χειροκίνητα κάθε τόσο.
Επιπλέον, μην καταδικάζουμε μια τεχνολογία επειδή κάποιες εταιρείες δεν την υλοποιούν σωστά. Και το λέω αυτό βλέποντας εδώ μέσα τη συχνότητα αναφοράς προβλημάτων ανά μάρκα. Ασε που αν ξαναπώ τη γνώμη μου για συγκεκριμένη εταιρεία στο τέλος θα με μηνύσουν!
Γενικότερα, η λογική "το απλό δεν χαλάει" δεν με ικανοποιεί, όταν το απλό υπολείπεται σε απόδοση και δυνατότητες. Με αυτή τη λογική, το τριών ετών αυτοκίνητό μου θα έπρεπε να είναι ίδιας τεχνολογίας ένα του '75...
Επειδή δεν θέλω να κάνω εκτεταμένη κατάχρηση του θέματος του τίτλου , σου υπενθυμίζω ότι είχαμε ένα θέμα από κάποιον που διερεύνησε την κόντρα μεταξύ συμβατικού no frost Vs inverter με μετρήσεις και δεν παρατήρησε διαφορές κατανάλωσης .
Σίγουρα θα το θυμάσαι αυτό , (οπότε πως να το αναλύσουμε πέρα από τις πράξεις?)
Σε στατικά ψυγεία που δεν είναι ούτε no frost αλλά ούτε και inverter αποδείχτηκε ότι ειδικά αυτά που έχουν μικρό συμπιεστή με μικρή ικανότητα ψύξης ανά 24 ωρο δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα εναντίον των no frost & inverter .
Αν μας αρέσει πάνω στις αποδείξεις να χρησιμοποιούμε τα δικά μας "νομίζω" και "πιστεύω" καταλαβαίνεις ότι δεν αντικρούει αντικειμενικά τις αποδείξεις .
Δεν θέλω στατικό, δεν θέλω να κάνω χειροκίνητη απόψυξη βρε αδερφέ, νομίζω ήμουν ξεκάθαρος σε αυτό. Επομένως το να συγκρίνω το στατικό με το no frost δεν έχει νόημα.
Αντίθετα, συγκρίνοντας το απλό, χωρίς ηλεκτρονικά, (σχεδόν) no frost GE που αγόρασα πριν 16 χρόνια, και πέταξα στα 10 όταν παρέδωσε πνεύμα, με το full ηλεκτρονικό πραγματικό no frost Samsung αντίστοιχης χωρητικότητας που αγόρασα προς αντικατάστασή του (και με χαμηλότερη τιμή), έχω να πω ότι η διαφορά στην κατανάλωση είναι τόσο μεγάλη (λιγότερο από τη μισή) που φάνηκε στο λογαριασμό του ρεύματος - και αυτό δεν είναι "πιστεύω" και "νομίζω", είναι αντικειμενική μέτρηση.
Αλλωστε το είπα ήδη, στο συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ :001_smile:
Όσο για το θέμα στο οποίο αναφέρεσαι, επειδή το ξαναδιάβασα όλο από την αρχή, δεν υπάρχει καμία απολύτως σύγκριση με μετρήσεις. Υπάρχουν μετρήσεις μόνο από το δεινόσαυρο, και πέραν αυτού σύγκριση ονομαστικών καταναλώσεων των κατασκευαστών, επιλέγοντας κάποια τυχαία ζεύγη σύγχρονων συσκευών. Αν και αυτό απέχει πολύ από του να είναι επιστημονική προσέγγιση, εγώ θα δεχτώ ότι ενέχει μεγάλη δόση αλήθειας, για τη οικονομία της συζήτησης. Και έτσι όμως, όταν έχω να επιλέξω μεταξύ χειροκίνητης ή αυτόματης απόψυξης και πολύ μεγαλύτερης ψυκτικής ικανότητας στη δεύτερη περίπτωση, θα διαλέξω πάντα το δεύτερο, για λόγους άνεσης αλλά και απόδοσης (όταν έρθει το κατσικάκι από το χωριό, η απλά όταν φέρνω τις μπύρες από το σούπερ μάρκετ).
Όπως και να έχει πρέπει να το δει τεχνικός ψυκτικος η κάποιος που γνωρίζει πως να μετρήσει κάποια εξαρτήματα.
Ο πάγος λειτουργεί σαν μονωτικο. Οπότε στην περίπτωση σας, αν υπάρχει έντονος πάγος (περισσότερος από όσο πρέπει) γύρω από την αντίσταση υπάρχει πρόβλημα. Η αντίσταση δεν προλαβαίνει να λιώσει τον πάγο , η θερμότητα εγκλωβίζεται γύρω της μεταββαλοντας τις αντοχές της. Το αποτέλεσμα να καίγεται...
Αν μπορείτε να πάρετε κάποιες μετρήσεις με πολυμετρο είμαστε διαθέσιμοι να βοηθήσουμε.
Στα no-frost καθε ποσο περιπου διαστημα χρειαζεται να γινει αποψυξη?
Εξαρτάται τον τύπο του ψυγείου , το πως διοχετεύεται η ψύξη στην συντήρηση. Συνήθως , τα ψυγεία που έχουν πάνω την κατάψυξη και έχουν αεραγωγούς κυκλοφορίας του αέρα στο μπροστινό και κάτω μέρος της κατάψυξης και στο μπροστινό και πάνω μέρος της συντήρησης χρειάζεται ετήσια αποψυξη. Ο χρόνος αποψυξης στα συγκεκριμένα ψυγεία πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 ημέρες. Μετά την αποψυξη ελέγχουμε με φακό αν έχει απομακρυνθεί ο πάγος στους αεραγωγούς.
Τα υπόλοιπα ψυγεία no-frost , αν υποθέσουμε ότι όλα δουλεύουν ρολοι , δεν χρειάζονται χειροκίνητη αποψυξη.