Αν ειναι ατερμονο, τοτε πιθανα ειναι περιστροφικος encoder και οχι ποτενσιομετρο. Περιεγραψε ακριβως την συμπεριφορα στην περιστροφη (εχει κλικ κλικ) και ο διακόπτης ειναι με πιεση στον αξονα;
Printable View
Αν ειναι ατερμονο, τοτε πιθανα ειναι περιστροφικος encoder και οχι ποτενσιομετρο. Περιεγραψε ακριβως την συμπεριφορα στην περιστροφη (εχει κλικ κλικ) και ο διακόπτης ειναι με πιεση στον αξονα;
Ναι ειναι περιστροφικος και κανει κλικ-κλικ.
Εαν καταλαβα καλα , ο αξονας δεν ειναι με πιεση ...σαν μπουτον.
Αυτο μου αναφεραν και σε μενα encoder.
Αρα αυτο δεν ειναι ποτενσιομετρο???
Αν ειχες πει οτι ειναι ατερμονη η περιστροφή θα ειχες γλυτωσει απο περιπέτειες. Προφανως εφοσον δεν εχει συγκεκριμενη θεση για τους 200 βαθμους στον αξονα, δεν εχει βλαβη το encoder. Επισης αμφιβαλω για το οτι εγινε καθαρισμος...
Αρα τροφοδοσια adc ή ρελε (στις υψηλές θερμοκρασιες το ρελε πρεπει να δουλευει σε μεγαλύτερο duty cyclw αρα αν έχει καμμενες επαφες δεν θα κταφερνςι να φτασει τη θερμοκρασία).
Οι κολλησεις ειναι ενταξει;
Και κατι αλλο , γιατι οταν βαζω τον φουρνο στους 230 βαθμους δουλευει κανονικα ? Και τρωει κολλημα σε διαφορετικους βαθμους π.χ. στους 180 βαθμους .
Δεν βλεπω φως στο τουνελ , παιδια !!!!!!
Εριξα και σπρει επαφων χωρις λαδι στον διακοπτη και αναψα τον φουρνο πανω-κατω στους 130 βαθμους ... και το αποτελεσμα ηταν οτι ο φουρνος σταματησε στους 220 βαθμους , θα τρελαθω τελειως με τον κολοφουρνο .
Στην ασπρη πλακετα εχει ενα μαυρο σαν (βαρελακι) τι ειναι αυτο και τι κανει , ξερει κανεις ???
Τελικα ειναι πυκνωτης και : Οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές πολυμερών είναι υβρίδιο είτε από ταντάλιο είτε από αλουμίνιο & πολύ αγώγιμο πολυμερές, που χρησιμοποιείται ως κάθοδος. Τώρα που προσφέρονται από τους περισσότερους μεγάλους κατασκευαστές πυκνωτών, σε επιφανειακές ή Radial μολύβδου εκδόσεις, αυτό προσφέρει μια εναλλακτική λύση σε MLCC που έχει κάποια ανώτερα χαρακτηριστικά.
Και ειναι αυτος : https://www.ebay.com/itm/151420785166
στην πλακετα .
Παιδια καποια βοηθεια...
Για άλλη μια φορά θα μοιράσω σφαλιάρες για κατασκευές που έχουν ηλεκτρονικές "μυξοπαρθενιές" που έχουν κάνει τον κόσμο άνω κάτω. Να την πας την κουζίνα σε έναν μάστορα και κατόπιν συνεννόησης μαζί του να στην μετατρέψει σε παραδοσιακή (της εποχής 1821 και πιο πριν ) αν θέλεις να έχεις καλό δρόμο και μετά της επισκευής .
:001_tt2: ωραίος Πέτρο!
Επειδή όμως δεν νομίζω να μας παρακολουθούν φανατικά, μάλλον δεν έγινε πολύ κατανοητό αυτό που είπες οπότε θα δώσω περαιτέρω εξηγήσεις στον Γιώργο(AUQ): Ο Πέτρος σου λέει να πας σε ένα μάστορα (ηλεκτρολόγο; ηλεκτρονικό; δεν ξέρω, απλά κάποιον να το κατέχει το άθλημα) και να σου αφαιρέσει την 'πλακέτα' και να σου κάνει την κουζίνα να δουλεύει χωρίς πλακέτες και ηλεκτρονικά.
Απλά, όπως δουλεύανε μέχρι πριν λίγα χρόνια χωρίς όλα αυτά.
Έτσι δεν θα χαλάει, λόγω απλότητας. Κι αν χαλάσει, θα 'ναι πολύ εύκολο να επισκευαστεί, λόγω απλότητας πάλι.
Δεν ξέρω όμως πόσα θα σου πάρει ο μάστορας...