Αν έχεις δεύτερο ψυγείο συμφωνώ.
Εγώ στο συγκεκριμένο ψυγείο, όταν έδινα τη μάχη μου τότε και μην έχοντας δεύτερο, τελείωνα την απόψυξη σε 10 λεπτά.
Printable View
ευχαριστω Πετρο για την βοηθεια. εχω σκοπο να το κανω πολυ συντομα.
ερωτησεις
1 ΑΝ το προβλημα ειναι οτι εχει πιασει παγο αλλα ο παγος ειναι μονο στην καταψυξη δεν θα επρεπε η συντηρηση να πιανει κανονικες θερμοκρασιες?
2 υπαρχει περιπτωση να χασει το ψυγειο ψυκτικο υγρο ετσι ξαφνικα θελω να πω, χωρις να χτυπηθηκε για να σπασει κατι?
1) Παρόλο τα στοιχεία μοντέλου , δεν βρήκα το σχέδιο για να δω τα εξαρτήματα , υποθέτω κοινό No frost με πιθανή απαγωγή μέρους της ψύξης της κατάψυξης προς την συντήρηση με κανάλια και ανεμιστήρες , και πιθανό κλαπέτο ελέγχου.
Ο πάγος λειτουργεί σαν μόνωση για τα στοιχεία σωληνώσεις της κατάψυξης , οι σωληνώσεις της κατάψυξης μπορεί να θέλουν να βγάλουν ψύξη στους -30 C που λέει ο λόγος , με το "μπούκωμα" με πάγους πάνω στις σωληνώσεις δεν μπορεί να βγάλει την ψύξη σε αυτές τις θερμοκρασίες , οπότε και η συντήρηση θα ζορίζεται μετά βίας στους 13C , το ίδιο και για κατάψυξη που είναι επίσης μετά βίας στους -3 . ( σε έλλειψη υγρών είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα )
2) Ναι (σαπίζουν οι σωληνώσεις και τρυπούν ) ανάλογα την σοβαρότητα στην ποιότητα σωληνώσεων του κατασκευαστή. Γιατί τα πολύ παλιά ψυγεία δεν τρυπούσαν και δεν είχαν διαρροές μετά την 40 ετία .
Είδαμε και μάθαμε για κάποια Libherr που τρυπούσαν στην 4 ετία? . Ίσως λέω χωρίς να το γνωρίζω απόλυτα , να φταίει σε ορισμένες περιπτώσεις η τοποθέτηση αυτών των σωληνώσεων μέσα σε τοιχώματα μόνωσης? (που το θεωρώ ότι χειρότερο ) σε σχέση με το να είναι αυτές οι σωληνώσεις στο "αέρα" .
σε ευχαριστω Πετρο!
εχθες το βραδυ μου εκανε παλι καποιο θορυβο και το εβγαλα απο την πριζα. στην συντηρηση ειχα πολλα πραγματα αλλα στην καταψυψη μονο παγακια. αφησα την πορτα της καταψυξεις ανοιχτη (φυσικα εβγαλα και τα παγακια) και ξεκολλησα και καποια κομματια παγου (δεν ειχε γεμισει παγο αλλα στην πλατη μονο) και ως το πρωι ειχε βγαλει οτι νερο ειχε να βγαλει και αφου το αφησα και καμια ωρα παραπανω απο το τελευταιο νερο το ξανα εβαλα στην πριζα κατα τις 11. ως τωρα δουλευει χωρις να παρουσιασει ξανα εκεινα τα προβληματα αλλα δεν εχει πιασει ακομα σωστες θερμοκρασιες. η συντηρηση εχει περιπου τους ιδιους βαθμους και η καταψυξη καπου -5.
ο τεχνικος μου ειχε πει οτι δεν κανει αποψυξη διοτι ειναι θεμα τις πλακετας που δεν δινει εντολη. μου ειπε οτι αν του κανω αποψυξη θα δουλεψει κανονικα και παλι μεχρι να ξανα πιασει παγο.
δεν ξερω αν φταιει οτι ειχα κλειστει την πορτα τις συντηρησης και με τροφιμα μεσα, αλλα δεν βλεπω παγο στην συντηρηση. τωρα αν εχει παγο απο μεσα απο τα πλαστικα δεν μπορω να το ξερω. παντως τις επομενες μερες θα δοκιμασω να του κανω παλι αποψυξη αδειαζοντας τα παντα και με τις πορτες ανοιχτες για 24 ωρες. πιστευω φτανουν.
ξερω οτι δεν ειναι το σωστο θεμα αλλα μια ερωτηση , εχετε καποια μαρκα σε οικονομικα ψυγεια που θεωρειτε αξιοπιστα?
(ελπιζω ομως να γλυτωσω την αγορα νεου ψυγειου)
Με τα μπλέ γράμματα βρήκες ο ίδιος την αιτία , χαμηλή απόδοση ψύξηςΠαράθεση:
και ως το πρωι ειχε βγαλει οτι νερο ειχε να βγαλει και αφου το αφησα και καμια ωρα παραπανω απο το τελευταιο νερο το ξανα εβαλα στην πριζα κατα τις 11. ως τωρα δουλευει χωρις να παρουσιασει ξανα εκεινα τα προβληματα αλλα δεν εχει πιασει ακομα σωστες θερμοκρασιες. η συντηρηση εχει περιπου τους ιδιους βαθμους και η καταψυξη καπου -5.
ο τεχνικος μου ειχε πει οτι δεν κανει αποψυξη διοτι ειναι θεμα τις πλακετας που δεν δινει εντολη. μου ειπε οτι αν του κανω αποψυξη θα δουλεψει κανονικα και παλι μεχρι να ξανα πιασει παγο.
Με τα κόκκινα γράμματα δείχνει ασχετοσύνη από πλευράς τεχνικού. (ναι θα είχε δίκιο στην περίπτωση που το ψυγείο δεν είχε υποψίες χαμηλής απόδοσης ψύξης , και από την στιγμή που ίσως από πλευράς τεχνικού δεν αφιέρωσε χρόνο για να δει αν έχει απόδοση ψύξης και θεωρούσε στάνταρ την αιτία το σύστημα απόψυξης , είναι καταδικασμένος να κάνει άσκοπα κύκλους χωρίς αποτέλεσμα)
Στην Νέα "τάξη πραγμάτων" (και στις οικιακές συσκευές ) μόνο ένα ψυγείο σώζεται ως αξιόπιστο.Παράθεση:
ξερω οτι δεν ειναι το σωστο θεμα αλλα μια ερωτηση , εχετε καποια μαρκα σε οικονομικα ψυγεια που θεωρειτε αξιοπιστα?
https://www.youtube.com/watch?v=IZd84fK1TnE
σε ευχαριστω Πετρο και παλι και για το γελιο με το βιντεο.
εγω γιατι νομιζω οτι το ψυγειο ειναι ο μεγαλυτερος μπελας στις συσκευες κουζινας? εχω αδικο?
τωρα που μπορει να οφειλετε η χαμηλη αποδοση? να φερω αλλο τεχνικο? να στειλω την πλακετα για ελεγχο και πιθανη επισκευη ωστε να ξενιασω απο εκει?
Υ.Γ. το ψυγειο απο τοτε που το ειχα παρει απο στοκ το δουλευα στο 1 (απο 5) και στην ρυθμιση για καταψυξη και για συντηρηση και δουλευε παρα πολυ καλα. ετσι το εβαλα και το πρωι αλλα αφου ειδα τις θερμοκρασιες το εβαλα στο 3 θα δω διαφορες το πρωι ΑΝ υπαρξουν.
Ή φέρε τον ίδιο , πες του για την απόδοση του ψυγείου (και μετά άμα θέλει ας έρχεται με μια σακούλα πλακέτες και αισθητήρες και να δούμε αν θα επιμένει , ξέρει αυτός )Παράθεση:
τωρα που μπορει να οφειλετε η χαμηλη αποδοση? να φερω αλλο τεχνικο?
Αν βλέπεις πάγο χωρίς να έχεις βγάλει τη πλάτη της κατάψυξης τότε δεν μπορείς να φανταστείς πόσο θα έχει απο πίσω.
Εγώ, παρ' όλα τα προβλήματα πάγο δεν είχα δει ποτέ.
Το ψυγείο έχει την εβαπορέτα τέρμα κάτω στη κατάψυξη και στέλνει τη ψύξη με ανεμηστιράκια. Κλαπέ δεν έχει.
Τζάμπα παιδεύεσε, έδωσα πάνω απο 200 Ευρώ σε ανταλλακτικά και του έδωσα 2-3 χρόνια ζωή.
Χωρίς να πληρώσω τεχνικό, εκτός απο τη πρώτη φορά που άρχισε τα χαζά του. (επίσημο service whirlpool στη Θεσσαλονίκη)
Άλλαξα και τους δύο ανεμηστήρες, όλους τους αισθητήρες, έστειλα για επισκευή τη πλακέτα.
Στο λύσε - δέσε του ψυγείου κόντεψα να γίνω ειδικός.
Το ίδιο είχαν και τα πεθερικά μου, τώρα έχουμε δύο πολύ ωραίες μονωμένες ντουλάπες.
Όταν κάνει απόψυξη κάνει κάτι κρακ τόσο δυνατά που αν τα κάνει βράδυ τινάζεσαι και ψάχνεις να δεις ποιός μπήκε στο σπίτι.
Στη δική μου περίπτωση δεν έκανε απόψυξη και όταν χάλασε το θερμικό πάνω στην εβαπορέτα.
η θερμοκρασια εχει πεσει στην καταψυξη καπου στους -12 αλλα η συντηρηση ειναι καπου εκει στου +13.
απο αποψε θα το βγαλω απο την πριζα και θα το αδειασω ολο και την συντηρηση (οχι οτι εχει τιποτα) θα το αφησω με ανοιχτες της πορτες. 36 ωρες φτανουν?
Ιγνατιε αν λυσω τις 4 βιδες στην καταψυξη η πλατη βγαινει ευκολα η εχει κατι να προσεξω? τη προηγουμενη φορα τις ελυσα μετα απο ωρες αλλα δεν μου φανηκε να ερχοταν ευκολα εξω και δεν το τραβηξα τοσο.
και εγω τεχνικο απο το επισημο service της whirlpool ειχα καλεσει την προηγουμενη εβδομαδα ειδε τον παγο το ειδε και πισω ειδε της θερμοκρασιες με ψηφιακο θερμομετρο και μου ειπε οτι φταει η πλακετα.
θα του κανω και αυτη την αποψυξη που λεω και μετα βλεποντας και κανοντας. εκεινος μου ειπε οτι μετα την αποψυξη θα δουλεψει κανονικα αλλα μεχρι να ξανα πιασει παγο, διοτι μου ειπε ειναι θεμα πλακετας οτι δεν δινει εντολη να κανει αποψυξη. εγω δεν νομιζω οτι ειναι αυτο. εχτες το βραδυ το ακουσα καποια στιγμη να κανει αποψυξη. ακουγα αυτα τα κρακ κρακ.
Ναι, μάλλον θα δουλέψει κανονικά μέχρι να ξαναπιάσει πάγο αλλά σε 2-3 μέρες το πολύ θα ξανασταματήσει.
Η πλάτη βγαίνει λίγο δύσκολα γιατί κολλάει ο πάγος και το φελιζόλ που έχει απο πίσω σπάει σχετικά εύκολα.
Κατά τα άλλα ξεβιδώνεις τις 4 βίδες, ξεκουμπώνεις τον αισθητήρα απο το πορτάκι πάνω δεξιά και βγάζεις το πριζάκι του ανεμισήρα για να βγει.
θα τα δεις αυτά λύνοντας.
Καλή επιτυχία.
Πάντως αν θες να ασχοληθείς στείλε και τη πλακέτα για έλεγχο, δεν έχεις να χάσεις κάτι.
Στο ποστ Νο 10 γράφω τι είχα κάνει εγώ.