-
Πήγαινε στο #18. Σου έχω αναρτήσει ένα αρχείο που ανοίγει με word και σου περιγράφω την πρότυπη σύνδεση.
Με βάση αυτό θέλω να μου πεις ότι:
α) Πάω στο συλλέκτη με σωλήνα Φ τόσο.
β) Πάνω στον συλλέκτη έχω π.χ. 1,2,3,4,...100 παράλληλους κλάδους.
γ) Σε κάθε κλάδο θέλω τόσους σταλάκτες.
δ) Ο 1ος κλάδος πρέπει να έχει τόσο μήκος, ο δεύτερος τόσο, ο τρίτος τόσο, κοκ.
Επίσης δεν καταλαβαίνω τι το θες αυτό το ρημάδι το δοχείο "διαστολής", τον πιεζοστάτη και γενικά τα ανεπίστροφα. Δεν το καταλαβαίνω...Για διάβασε προσεκτικά το #18.
Σου λέω ότι κι εγώ ποτίζω κάποια στρεμματάκια και ενώ το δίκτυο και οι σταλάκτες μου είναι σε στάθμη ψηλότερη της αντλίας (της προηγούμενης βενζινοκίνητης), τα μόνα δοχεία που χρησιμοποιώ είναι δεξαμενές εφεδρικού ποτίσματος στο πάνω μέρος του κτήματος . Τίποτε άλλο. Μόλις τελειώσω το πότισμα όλο το νερό του δικτύου επιστρέφει στο πηγάδι. Ε και;
Το μόνο που θες είναι λίγο πριν την εκκίνηση να υπάρχει ένα κλαπέ στο βυθιζόμενο φίλτρο της αναρρόφησης, μέσα στη γεώτρηση, πηγάδι, οτιδήποτε, να σου δημιουργεί συνεχή υδραυλική στήλη στην αναρρόφηση. Τέλος.
Σ.Σ. H μέθοδος για να έχεις ανά πάσα στιγμή σταθερή πίεση στο δίκτυο - αν αυτό αναζητάς - είναι άλλη...
-
Και το πλεοναζων νερο που αντλει τι θα το κανει;μια λυση είναι με ανακουφιστικη να το επιστρεφει πισω,, αν και διαφωνω λογω λάσπης.
-
Και θα το αποθηκεύει σε ένα δοχείο 200 lt; Για πόση ώρα;
Λάσπη; Για πες αναλυτικά.
-
Αν το αφησει σε κλειστο κυκλωμα χωρις ΔΔ τοτε σε λιγα λεπτα λειτουργιας η αντλια θα εχει φτασει στην ονομαστικη πιεση λειτουργιας .αν βαλει δοχειι συμφωνα με αυτα που λεει εχει καταναλωση 24lt/min και η αντλια πρεσαρει 30lt/min.οποτε το δοχειο θα γεμιζει με 6lt/min.θα γεμιζει σε 10-15λεπτα και θα κλεινει η αντλια για αλλα 10.προσωπικα βεβαια δεν πιστευω να γινει κατι τετοιο ποτε λογω λαθοςυπολογισμών.
Η δευτερη περιπτωση που αναφερα ειναι με ανακουφιστικη βαλβιδα να επιστρεφει το νερο πισω στο πηγαδι,αν θελει πιεση 4bar τοτε θα την ρυθμισει να ανοιγει στα 4 οποτε θα κραταει σταθερη την πιεση.