Δεν μου ανοίγει τη φωτο σε μεγάλη στο κινητό, δεν μπορω να διακρινω απο τη μικρή.
Σε μια παλιά μου κάρτα γραφικών όμως δεν ηταν και τους άλλαξα, είχαν σκάσει κάνα δυο και τους άλλαξα ολους (μονο τέτοιους είχε).
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!
Οπτικά πάντως και απο κοντά που τα κοίταξα όλα φαινόντουσαν στην πένα!
Ένας φίλος έχει ένα πολύμετρο. Κάνει?
Καλησπέρα Μανώλη. Σέβομαι και σεβάστηκα τον καθένα απο αυτούς που μου έγραψαν, και εννοείται οτι δεν θεωρώ πως είναι υποχρεωμένος κάποιος να μου απαντήσει. Αλλού ήταν η διαφωνία αλλά πραγματικά δεν έχει τόση σημασία.
Έχεις δίκιο οτι ξέχασα να αναφέρω οτι το τροφοδοτικό είναι όπως λες εξωτερικό! Απλά νόμιζα οτι το κυρίως τροφοδοτικό θα βρίσκεται εσωτερικά όπως ειπώθηκε.
Άρα πρέπει να ανοίξω και το εξωτερικό τροφοδοτικό? Για τι ψάχνω εκεί?
Για το δικό μου το μοντέλο δεν έχω βρει τίποτα δυστυχώς! :/
Απλά συνέκρινα τα συμπτώματα και τις πιθανές λύσεις άλλων lcd monitor με το δικό μου και συνήθως ήταν θέμα πυκνωτή.
Οι SMD είναι αυτοί με τη πλαστική βάση?
Ναι πρέπει να το ανοίξεις προσεκτικά,και το πρόβλημα θα φανεί από μόνο του .Για περαιτέρω,βάλε φώτο πάλι.
Άνοιξα και το τροφοδοτικό.
Νομίζω βρέθηκε ο ένοχος.
Ωραία λοιπόν,δες και το μεγάλο πυκνωτή εάν είναι καλά στην υγεία του,(αν και νομίζω ότι αλλάζοντας τους 2 μια χαρά θα είσαι)γιατί στη φώτο δεν φαίνεται.
Άλλαξέ τους όλους τους ηλεκτρολυτικούς στο τροφοδοτικό μιας και δεν έχεις όργανα να τους μετρήσεις.
Δες στο youtube πώς κάνουν κολλήσεις - αποκολλήσεις (soldering & desoldering).
Οκ ευχαριστώ παίδες!
Υπάρχει κίνδυνος με τον μεγάλο πυκνωτή να κρατάει κάποιο φορτίο?
100μF, 420volt φαντάζομαι είναι θανατηφόρο.
Έχω δει οτι τους αποφορτίζουν με κατσαβίδια συνδέοντας τους 2 πόλους αλλά διάβαζα οτι δεν είναι και πολύ ασφαλές.
Σου εγραψα προσεκτικά . Να ,βλέπεις τι παθαίνει κανείς μην γνωρίζοντας τα βασικά. Έσπασες και το μπλε πυκνωτή στην δεύτερη φώτο.
Τον οποίο (μπλε πυκνωτή) εννοείται ότι θα πρέπει να τον αντικαταστήσεις, διότι αν δεν το κάνεις, υπάρχει πιθανότητα να δημιουργηθεί βλάβη στο κύκλωμα, η οποία δεν θα έχει σχέση με την υπάρχουσα (χαλασμένοι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές) και λογικά θα είναι πιο σύνθετη-δύσκολη (και μεγαλύτερου κόστους), στην επισκευή της.