Έτσι όπως τα λες, η αντίσταση που μετράς είναι 329Ωμ. Τώρα για το αν είναι σωστή η τιμή ή όχι, δεν το γνωρίζω ( λογικά πρέπει να είναι), αλλά καλύτερα περίμενε απάντηση από κάποιο πιο σχετικό με το θέμα.
Printable View
Έτσι όπως τα λες, η αντίσταση που μετράς είναι 329Ωμ. Τώρα για το αν είναι σωστή η τιμή ή όχι, δεν το γνωρίζω ( λογικά πρέπει να είναι), αλλά καλύτερα περίμενε απάντηση από κάποιο πιο σχετικό με το θέμα.
λογικη μου ακουγεται η τιμη της αντιστασης
Την περίμενα πιο κάτω σε βατ ... με τα 329 Ωμ βγαίνει 150 βατ .. λογικό φαίνεται για τέτοιο μέγεθος αντίσταση.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1ον Η Αντίσταση απόψυξης καλή
θέλω να κάνει και το εξής ανάφερε ότι μέτρησε (έτριψε) τον αισθητήρα (σύμφωνα με προτροπή κάποιου) και μέτρησε 0.08 - 0.09
αλλά λέει ότι του φάνηκε να είναι από το πολύμετρο περισσότερο ...... να κάνει το ίδιο με τα "κροκοδειλάκια" και να το βάλει σε χώρο που ψύχεται να δει την διαφορά . (για να απορρίψουμε και αυτό)
Για πες λίγα περισσότερα για το παραπάνω (πόσο λίγο) το έβγαλες από την μπρίζα προτού το ξαναβάλεις ... και όταν σου βγάζει το σφάλμα ότι πιθανόν (ότι δεν μπορεί να κάνει απόψυξη) δουλεύει τίποτα εκείνη την ώρα? ούτε ανεμιστήρας ούτε τίποτα ? ούτε μοτέρ?Παράθεση:
αν το βγαλω απο την πριζα για λιγο και το ξαναβαλω συνεχιζει να λειτουργει κανονικα
μεχρι να το ξανακανει. αυτο γινεται με συχνοτητα ημερησια.
Και όταν το ξαναβάλεις λες δουλεύει εννοείς τα πάντα .... μοτέρ - ανεμιστήρας κτλ
Καλημερα και ευχαριστω ολους σας για τις γνωμες.
λοιπον το αφηνα εκτος ρευματος περιπου 30 λεπτα
οταν βγαζει το σφαλμα δεν λειτουργει τιποτα.
οταν το ξαναβαλω λειτουργουν τα παντα μεχρι να το ξανακανει.
Θα σε γυρίσουμε πίσω στο μήνυμα #10 (Komman) για θερμική ασφάλεια.
Και εξηγώ το σκεπτικό ... (εφόσον λες ότι το πρόβλημα στο κάνει σε "ημερήσια" συχνότητα ) + την τελευταία σου απάντηση στο #24 .
Όταν λειτουργεί κανονικά το ψυγείο κάποια στιγμή ενεργοποιεί την αντίσταση απόψυξης από το (χρονικό ) . Και ίσως αυτή η θερμική ασφάλεια (που αναφέρει ο Komman) να ενεργοποιεί την πλακέτα (για ένδειξη σφάλματος) και νέκρωση του ψυγείου. Οπότε όταν το βγάζεις από την μπρίζα κρυώνει και η αντίσταση απόψυξης και το θερμικό ασφαλείας και ξαναξεκινά το ψυγείο μέχρι να στο ξανακάνει.
Αναγνωρίζουμε και την ερώτηση που έκανες για το που θα βρεις αυτά τα ανταλλακτικά (εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω) .
Θα πρέπει να αντικαταστήσεις αυτό το θερμικό δοκιμαστικά ... και αν δεν ... τότε θα έχεις υποψίες για πλακέτα κτλ.
Είσαι και καλλιτέχνης φωτογράφος .... τράβα και τα επιπλέον περιφερειακά πλακέτα - χρονικό - πίσω από μοτέρ και ότι επιλήψιμο κοντινές φωτογραφίες αναλυτικές .... θα σου πληρώσουμε το "φιλμ" που θα χαραμίσεις ... ή τις μπαταρίες ...
Ευχαριστω για τις απαντησεις
συντομα θα ανεβασω φωτο λεπτομεριακες
ομως πως να αλαξω το θερμικο δοκιμαστικα απο που να το προμηθευτω?
και πως αν το ζητησω?
Πάνε με τα στοιχεία του ψυγείου σε αντιστοιχο το serial Number ... & FD της συσκευής και αν είναι εύκολο και το δείγμα Στο πλησιέστερο κατάστημα με ανταλλακτικά.
Καλησπερα. καταρχην να σας ευχαριστησω για την βοηθεια σας. ηταν πολυτιμη και πλεον εχω αποτελεσματα.
αλλαξα την θερμινη ασφαλεια και πλεον απο το σαββατο λειτουργει η καταψυξη κανονικα.
αλλα αντιμετωπιζω και ετερο προβλημα. στην συντηρηση εχω πλεον 8 βαθμους στο νορμαλ ενω αν το βαλω στο κολντ
κατεβαινει εωσ το -1. εχω τρελαθει. ειναι τελειως μηχανικο συστημα με κλαπετο και εχει ενα πουρακι μεταλικο
που οδηγει στο ελατηριο του δικοπτη. δεν ξερω τι ειναι και πωσ λειτουργει. βαζω φοτο προς επιβεβαιωση. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.Συνημμένο Αρχείο 35531Συνημμένο Αρχείο 35532Συνημμένο Αρχείο 35533Συνημμένο Αρχείο 35534Συνημμένο Αρχείο 35535Συνημμένο Αρχείο 35536
βρισκεις στο εμποριο τετοιους θερμοστατες
Το κλαπέτο ως φαίνεται λειτουργεί, (δεν το πειράζεις) το Cold είναι όταν εκεί κοντά γίνεται διαγωνισμός ομορφιάς και ανεβαίνουν οι εξωτερικές "θερμοκρασίες" υπερβολικά .
Δοκίμασε να ρυθμίσεις στο ενδιάμεσο (Normal/cold) .... και ίσως αν περίμενες ακόμη περισσότερες ώρες στην θέση Normal (που σου έδωσε 8 βαθμούς) ... από μόνο του αργότερα να έρθει σε ποιο ικανοποιητικά επίπεδα π.χ. (4 - 6 βαθμούς) και δεν ανοίγεις τις πόρτες κάθε τόσο.
ΥΓ το κλαπέτο είναι και δεν είναι θερμοστάτης .... δηλαδή ... θα έλεγα σωστότερα είναι θερμοστάτης (θύρας πόρτας)
Ο Κανονικός θερμοστάτης ρόλος του είναι ... όταν φτάσει ο αισθητήρας του στην θερμοκρασία που το έχουμε ρυθμίσει να κόβει και να ενεργοποιεί το κομπρεσέρ.
Το κλαπέτο είναι στα χαρακτηριστικά του σχεδόν ίδιος με τον θερμοστάτη τον κανονικό .... με την διαφορά ότι αντί για (On/Off) μετακινεί το κλαπέτο (θύρα) έτσι ώστε ανάλογα να εμποδίζει την ψύξη που προέρχεται από την κατάψυξη να την στείλει στον θάλαμο συντήρησης .
Και το κλαπέτο μπαίνει σε ψυγεία που δεν έχουν από κατασκευής σωληνωτή πλάτη συντήρησης ... αλλά "κλέβουν" ψύξη από την κατάψυξη και μέσω αεραγωγών και μέσω της (θύρας του κλαπέτου) την στέλνει ρυθμιζόμενα στον θάλαμο συντήρησης.