Xωρις να εχω καμμια σχεση με το αντικειμενο καταλαβαινω οτι ο φιλος Κυριακιδης εχει εμπειρια στο θεμα κατι το οποιο φαινεται απο το οτι μπορει να αντιμετωπισει μια κατασταση χωρις τα απολυτως εξειδικευμενα εργαλεια.
Printable View
Xωρις να εχω καμμια σχεση με το αντικειμενο καταλαβαινω οτι ο φιλος Κυριακιδης εχει εμπειρια στο θεμα κατι το οποιο φαινεται απο το οτι μπορει να αντιμετωπισει μια κατασταση χωρις τα απολυτως εξειδικευμενα εργαλεια.
Καλημέρα
Εάν είναι INVERTER το AC η αμπεροτσιμπίδα δεν ενδείκνυται έως απαγορεύεται.
Το βανάκι είναι πάντα ανοικτό γιατί το AC δεν δουλεύει αλλιώς.
Αν κλείσει η βάνα με το αλλεν δεν θα κάνει τίποτα άλλο από συγκέντρωση του υγρού.
Περί αφαίρεσης ανεμιστήρα κλπ δεν το συζητώ καν.
Πολλά λάθη βλέπω τελικά και εγώ
Φυσικα και υπαρχου και σαινια αλλα οσο και σαινι να εισαι χωρις τα εργαλια και τα οργανα δεν εισαι ποτε σιγουρος τι εχεις κανει απλα το φτιαχνεις στο περιπου.
Με μετριση των Αμπερ ποτε δεν συμπληρονουμε φρεον δεν εχει καμια σχεση τα Αμπερ που αναγραφει η ταμπελα με την ποσοτητα του φρεον που εχει μεσα το μηχανημα.
Ο πιο μπακαλικος τροπος ειναι να βαλεις ενα θερμομετρο στην εξοδο του αερα και να συμπληρωνεις φρεον μεχρι να σταθεροποιηθει η θερμοκρασια στο χαμηλοτερο σημειο.
Απάντηση στον Άρη . δεν εισαι ποτε σιγουρος τι εχεις κανει απλα το φτιαχνεις στο περιπου.
θέλεις αμέτρητες αποδείξεις?... με "καινούρια ψυγεία εργοστασιακά?" που έχω συναντήσει από πελάτες μου . και είχαν πρόβλημα με μιαν "μπάλα πάγου " εκτός μονώσεως και ψυγείου?. Όπου εγώ τα "μάζεψα" αυτά και τα "επανέφερα" στην εξάλειψη του φαινομένου της "μπάλας πάγου" έξω από το ψυγείο? Και ακόμη περπατάνε και σήμερα μετά από πολλά χρόνια? (σημειωτέων ότι δεν ήταν από χαλασμένο υποτίθεται θερμοστάτη όπου αυτός θα δούλευε συνέχεια?). Και αν ακόμη δούλευε συνέχεια ΔΕΝ νοείται και σε αυτήν την περίπτωση "εργοστασιακό και τελειοποιημένο ψυγείο" να έχουμε μπάλες στο φινάλε! Να μαι καλά εγώ που τα "σφάζω όλα και τα μαχαιρώνω " ... όλα με το μάτι και στο περίπου.! Τι να κάνουμε κωλόφαρδοι και μπακαλίστικοι είμαστε...
Προς Τάσο . Εννοείται ότι στο ινβέρτερ δεν γίνεται (εύκολα αυτό) γιατί τα αμπέρ του μεταβάλλονται από στιγμή σε στιγμή και δεν μπορείς να το προσδιορίσεις ... όμως δεν αναφέρθηκε ο ενδιαφερόμενος σε ινβέρτερ. Ας αναφερθεί ... και βλέπουμε τι μπορεί να γίνει με τον "οικονομικότερο" τρόπο σε εργαλεία. όσο για την βάνα πλήρωσης των υγρών αν και πως και πότε θα είναι ανοικτή ή κλειστή , δεν ήταν δυνατόν σε ένα απλό κείμενο να του τα εξηγήσουμε όλα επακριβώς.
Όσο για το ότι "βλέπεις" πολλά λάθη , νομίζω είναι που ΔΕΝ έχεις να προτείνεις κάτι με την "οικονομική πολιτική εννοείται του ενδιαφερόμενου" αλλά και εναλλακτικά . Γιατί αν ήταν να αγοράσει όλα τα απαραίτητα μηχανήματα ... θα αγόραζε για πιο εύκολα άλλα 3 αιρ κοντίσιον και εννοείται δεν θέλει μάστορα. λοιπόν ακούω τις δικές σας "οικονομικές απόψεις" προς τον ενδιαφερόμενο.
Που κολαει η μπαλα παγου στο ψυγειο με αυτα που σου λεω εγω. αμα εσυ συμπληρωνεις φρεον σε οπιοδηποτε ψυκτικο κυκλωμα μετρωντας τα αμπερ και αποσυνδεωντας ανεμηστηρες συγνωμη αλλα δεν εισαι ψυκτικος.
Άρη .Δέχομαι την "ανακάλυψη" σου ότι δεν είμαι ψυκτικός.... αλλά εσύ που παραδέχομαι ότι πρέπει να είσαι "διαβασμένος" ... για πες μου τι θα γίνει σε ένα π.χ. οικιακό ψυγείο ... αν .
1) Έχουμε βάλει λιγότερα υγρά (φρέον) σε σχέση με τα κανονικά?
2) Τι θα γίνει αν βάλουμε περισσότερα?
Εμ είπαμε εσύ ξέρεις καλύτερα. Έτσι και για να κατανοήσω και εγώ το "ασήμαντο" στο που κολλάει η "μπάλα πάγου" .
Αφου θες να μου κανεις εξεταση θα σου πω.
1)Αν εχει λιγοτερο φρεον θα ανέβει η υπερθερμανση με αποτελεσμα μειωσης της αποδοσης και κακης ψυξης του συμπιεστη.
2)Αν εχει περισοτερο τωτε θα ανεβουν οι πιεσεις με αποτελεσμα υψηλοτερο σημειο βρασμου στην χαμηλη (που σημενει παλι χαμηλοτερη αποδοση) και επιστροφες υγρων στον συμπιεστη με καταστροφικα αποτεσματα.
ολλα τα παραπανω για οικιακο ψυγειο που λειτουργει με τριχειδη σωληνα.
Παιδια να κανω μια παρεμβαση,
Πριν δωσετε οδηγιες για ψυγεια και κλυματιστηκα να ρωτατε
τι φρεον εχει η συσκευη,δεν αξιζει να βοηθησετε και να υπαρξει
καποιο προβλημα με την σωματικη του ακεραιοτητα.
Φανταστητε καποιος που δεν εχει ιδεα να ξεκολλησει σωληνα
σε ψυγειο με R600 χωρις να εχει βγαλει το παλιο φρεον
απο μεσα.
[QUOTE=aris285;490770]Αφου θες να μου κανεις εξεταση θα σου πω.
1)Αν εχει λιγοτερο φρεον θα ανέβει η υπερθερμανση με αποτελεσμα μειωσης της αποδοσης και κακης ψυξης του συμπιεστη.
2)Αν εχει περισοτερο τωτε θα ανεβουν οι πιεσεις με αποτελεσμα υψηλοτερο σημειο βρασμου στην χαμηλη (που σημενει παλι χαμηλοτερη αποδοση) και επιστροφες υγρων στον συμπιεστη με καταστροφικα αποτεσματα.
Δεν θα πω άσχημες κουβέντες , αλλά μόνο που χρησιμοποιείς τέτοιες "τεχνικές ορολογίες" του τύπου (υπερθέρμανση) στην απάντηση 1) . τα λέει όλα και είναι όλα τα .... λεφτά !!!
Στην 2) απάντηση ήσουν λίγο "βελτιωμένος" αν και εκτός του ότι θα "ανέβουν οι πιέσεις" είναι γενική ορολογία. καθώς και "σημείο βρασμού " επίσης.
Θα προτιμούσα πιο σωστές ορολογίες , όπως στις λέξεις "Εξάτμιση του ψυκτικού υγρού" ... και άρα απαγωγή της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος χώρου . και η συμπύκνωση του ψυκτικού υγρού .. και άρα αποβολή της περιττής θερμοκρασίας από τον συμπυκνωτή . Και πάνω σε αυτές τις ορολογίες να μου πεις και τις γνώμες σου.
Στην 1) ερώτηση (αν έχουμε λιγότερα υγρά ) . έχουμε μικρότερη πίεση ψυκτικού υγρού (μέσα στην κατάψυξη) . με μικρότερη εξάτμιση (ή αλλιώς σύνθλιψη) του ψυκτικού υγρού.. και άρα λιγότερη απαγωγή της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος χώρου. Το "υπερθέρμανση" είναι άστοχο φίλε μου Άρη . Καθώς και το "κακής ψύξης του συμπιεστή". Άραγε γνωρίζεις την έννοια της λέξης συμπιεστής? και από πότε ο "συμπιεστής" χρειάζεται "καλή" ή "κακή " ψύξη?
Στην 2) ερώτηση (αν έχουμε περισσότερα υγρά) έχουμε μεγαλύτερη πίεση ... ναι αλλά δεν προσδιορίζεις και τις λεπτομέρειες ... όπου λες ότι έχουμε υψηλότερο "σημείο βρασμού" στην "χαμηλή"?
Ενώ πιο σωστά (αν έχουμε περισσότερα υγρά) . έχουμε περισσότερη πίεση ψυκτικού υγρού στην κατάψυξη με λιγότερη εξάτμιση του ψυκτικού (λιγότερη εξάτμιση λόγω και κορεσμένης πίεσης του ψυκτικού) . και άρα λιγότερη απαγωγή θερμοκρασίας από τον περιβάλλοντα χώρο (περιβάλλοντα χώρο = εσωτερικός θάλαμος ψυγείου). Αλλά και συνάμα έχουμε και μεγάλη πίεση στον συμπυκνωτή (όπου συμπυκνωτής = γίνεται ή συμπύκνωση του ψυκτικού υγρού από αέρια κατάσταση σε υγρή όπου και γίνεται η αποβολή της θερμοκρασίας στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο). Όπου ούτε και ο συμπυκνωτής μπορεί να κάνει την συμπύκνωση του ψυκτικού υγρού (από την αέρια κατάσταση σε υγρή) και εδώ πάλι λόγω της κορεσμένης πίεσης.
Αλλά μέχρι εδώ .... για να σου πω και άλλα "διδακτικά" Άρη μου . Θα πρέπει να μου πληρώνεις και δίδακτρα.
Μιχαλη προφανως πρωτη φορα ακουσες τον ορο "υπερθερμανση" και πρωτη φορα θα ακους λυπών και την "υποψυξη"
και ειμαι 100% σιγουρος οτι δεν ξερεις καν τι ειναι το "διαγραμα Mollier"
και από πότε ο "συμπιεστής" χρειάζεται "καλή" ή "κακή " ψύξη? Τι ειναι αυτα που γραφεις. προσεχε γιατι διαβαζουν κιαλοι εδω μεσα.
Οσο για τα μαθηματα ευχαριστω δεν θα παρω αλλα. Θα στηλω αυτα που εγραψες στο υπουργειο παιδειας για να τα συμπεριλαβουν στα βιβλια των τεχνικων σχολων.