Πες μου κάτι ακόμα.Όταν έχεις συνδεμένη την φίσα του τροφοδοτικού ,τι τάσεις μετράς πάνω στην φίσα;
Printable View
Πες μου κάτι ακόμα.Όταν έχεις συνδεμένη την φίσα του τροφοδοτικού ,τι τάσεις μετράς πάνω στην φίσα;
κουμπωμενο πανω sto vga board χωρις συνδεδεμενο το πανελ και τις λαμπες?
κατσε να το δοκιμασω
1)dim -----> 0 volt
2)+ 15v ---> +21volt
3)GND -----> -
4)GND -----> -
5)5.1V ----> +5.1 VOLT
6)5.1V ----> +5.1 VOLT
7)A-DIM ---> 0
8-)ON/OFF ---->0
9)+3.3V ------>3,2 VOLT
10)LED ----> 0VOLT
11) KEY 1 ---> 0 VOLT
12) KEY 2 ----> 0 VOLT
αρα εχω επιστροφη απο το ic 603
Οι πυκνωτές C104 και C204 έχουν αλλαχτεί; Αν όχι άλλαξέ τους.Επείσης μου φαίνονται κάποιες κολήσεις ψυχρές ,κάνε ένα τσεκάρισμα .Οι τάσεις φαίνονται φυσιολογικές.Αφού δοκίμασες άλλη πλακέτα τροφοδοτικού και λειτουργεί κανονικά η συσκευή,το πρόβλημα είναι στην πλακέτα του τροφοδοτικού.Θα σου έλεγα να δείς προσεκτικά α)τις κολήσεις ,β)τους χαλκοδιαδρόμους για τυχών σπάσιμο-κόψιμο ή βραχυκύκλωμα (ειδικά στις πίστες KEY1,KEY2,LED G.,3.3V που πάνε στη φίσα CN102) και γ)το κύκλωμα στα +15V (δίοδο,πηνίο,πυκνωτές , άν έχεις άλλους πυκνωτές δοκίμασέ τους).
να σε ρωτησω ειναι λογικο τα + 21 volt και οχι + 15v
και κατι αλλο! πως θα μπορουσα να αναψω την οθονη χωρις τον διακοπτη αφης?
Από τη στιγμή που μπαίνει φορτίο ,θα έπρεπε να μειωθεί ,έστω και λίγο.Για αυτό το λόγο σου λέω για το γ) στο προηγούμενο ποστ μου.Αφού με άλλο καλό τροφοδοτικό ανάβει (καλό θα ήταν, να έβαζες πάλι το καλό τροφοδοτικό και να μέτραγες τάσεις),και το δικό σου ξεκινάει και βγάζει κάποιες τάσεις και δεν δείχνει να γονατίζει λογικά είναι κάτι απλό.Τσέκαρε προσεχτικά και το α) και το β) που λέω στο προηγούμενο ποστ όσο και αν σου φαίνεται περίεργο.Μας είπες ότι κάποιος άλλος άλλαξε τους πυκνωτές ,οπότε δεν ξέρεις αν έχει συμβεί κάτι στην πλακετα και έχει δημιουργηθεί ένα κόψιμο ή μικροσπασίμο πχ.
Ο διακόπτης αφής λογικά δεν έχει πρόβλημα ,γιατί όταν λειτόυργησε η συσκευή με το άλλο τροφοδοτικό ,νομίζω δεν άλλαξες και τον διακόπτη αφής.Άρα λειτούργησε με τον δικό της σωστά;
εχεις δικιο για το θεμα με τους πυκνωτες , θα κοιταξω να τους αλλαξω ξανα . οταν ειχα στα χερια μου το καλο board δοκιμασα και χωρις τις λαμπες πανω και η ταση στα +15v ηταν πραγματικα 15 v.
οι δρομοι δεν φαινονται να εχουνε καποιο προβλημα.
τον μετασχηματιστη πως να τον μετρησω? τα διοδακια ειναι οκ ( φαινονται αλλαγμενα)
εχει 2 τρανζιστορ ισχυος πανω σε ψυχτρες ? τι πρεπει να περνω απο εκει ?
σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου!
σωστο αυτο με τον διακοπτη , τωρα που το ξανα σκεφτομαι εχεις δικιο εβγαλα την πλακετα και την φορεσα στην οθονη που ειχε το χαλασμενο τροφοδοτικο και επαιξε
Λογικά ο μετασχηματιστής είναι οκ.Τα δύο<<τρανζίστορ ισχύος>> που λες πάνω σε ψύκτρες , δεν είναι τρανζίστορ.Το ένα D202 είναι δίοδος ανόρθωσης ισχύος για τα +15V και με πολύμετρο μπορείς να το μετρήσεις κανονικά σαν δίοδος(εκτός τάσης βέβαια) και το U101 είναι το ολοκληρωμένο ισχύος του πρωτεύωντος κυκλώματος switching ,οπότε λογικά συτό είναι οκ.Τα διοδάκια που λές ότι είναι αλλαγμένα ,πρέπει να είναι δίοδοι με υψηλή τιμή στο <<maximum reverse recovery time>>, ''γρήγορες'' όπως λέμε για λειτουργία σε switching τροφοδοτικά.