Eμενα μου εχει σπασει ο κρυσταλλος απο το τηλεκοντρολ του αυτοκινητου. Υπαρχει καμια φτηνη λυση;
Printable View
Eμενα μου εχει σπασει ο κρυσταλλος απο το τηλεκοντρολ του αυτοκινητου. Υπαρχει καμια φτηνη λυση;
και εγώ έχω άπειρα προβλήματα με αυτα τα κουμπακια σε διάφορες συσκευες (τηλεκοντρολ, ασυρματο τηλέφωνο, διακόπτες παραθύρων σε αυτοκίνητο...)
έχει κανένας μια καλή λύση για να επιστρωση του γραφιτη σε πλήκτρα???
Αυτό με το αλουμινόχαρτο??? τι μαγκια ειναι και αυτή πάλι????
το οινόπνευμα καταστρέφει την επίστρωση γραφίτη (την αφαιρεί) οπότε δεν συνίστατε. Αν έχει πέσει καφές/αναψυκτκό, το νερό με ελαφρά σαπουνάδα είναι καλύτερη λύση (στην μεμβράνη μόνο).
Υπάρχει η λύση αγώγιμου μαρκαδόρου που χρησιμοποιείτε στις επισκευές τυπωμένων αλλά είναι ακριβός για να χρησιμοποιηθεί μόνο για ένα-δύο τηλεκοντρόλ.
Το αλουμινόχαρτο, είναι ταινία σαν τη χαρτοταινία αυτοκόλητη που πουλιέτε στα μαγαζιά με σιδηρικά, στις μάντρες οικοδομικών υλικών και στο πράκτικερ/μακρο... και τρυπάς με διακορευτή στρογγυλά κοματάκια και τα κολάς πάνω στην ελαστική μεμβράνη (υποθέτωντας ότι έχει ικανοποιητικό διάκενο) και ότι δεν θα ξεκολήσει να κάνει μόνιμη επαφή...
Πάντως κάποια τηλεκοντρόλ που είχα επισκευάσει με μαρκαδόρο σαν και αυτόν που προανέφερα δουλεύουν αρκετα χρόνια τώρα...
εγω ειχα αγοράσει απο Αγ. Κωνσταντινου 39 (smart kit μερια) πριν χρόοοονια
Επίσης για έλεγχο ενός τηλεχειριστιρίου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια θύρα IR για PC.
Εμένα μου έχει ξεμείνει το MobileAction usb ir port και πολύ απλά όταν ανάβει το δεύτερο ενδεικτικό φωτάκι σημαίνει σημαίνει ότι επικοινωνεί με το τηλεχειριστιριο.
Πολύ ωραίο το κόλπο με την κάμερα του κινητού.
Επείσης δουλεύει και με Sony Handycam.
Έχω το ίδιο πρόβλημα σε ένα τηλεκοντρόλ τηλεόρασης. Δηλαδή δεν δουλεύουν κάποια πλήκτρα (όπως π.χ. PROGRAMM +/- VOLUME +/- [1], [MENU]) τα άλλα όλα τα πλήκτρα δουλεύουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Το έχω ανοίξει, δεν είχε ούτε σκόνες ούτε τίποτε άλλο. Εκτός από την λύση του μαρκαδόρου που πρότεινε ο klick και εκτός της λύσης αλουμινόχαρτου ...που δεν κατάλαβα και ακριβώς πως και τι κάνεις, υπάρχει άλλος τρόπος επισκευής ??? π.χ. να ρίξεις κάποιο σπρέι και να τελειώνεις;
Καθάρισε πρώτα καλά την μεμβράνη με οινόπνευμα και αν δεν φτιάξει,
αγοράζεις ένα σπρέι γραφίτη, ζεστάνεις την μεμβράνη με ένα πιστολάκι παίρνεις μια μπατονέτα και ψεκάζεις την άκρη της με το σπρέι, μετά απλώνεις των γραφίτη με την μπατονέτα στην μεμβράνη από το τηλεκοντρόλ αφήνεις να στεγνώσει και είσαι έτοιμος.
Το καλύτερο καθάρισμα των επαφών pcb και πλήκτρων γίνεται με γομολάστιχα για μολύβια
Να σας πω ενα κολπο???
Λοιπον..καθαριζεις τις επαφες με ενα απλο καθαριστικο και μετα με την μυτη του κολητιριου κανεις βολτες κυκλικα επανω στον γραφιτη που εχει η μεμβρανη...ετσι το αναζωογονης αρκετα...ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ εδω και χρονια...:wiink:
Να σαι καλα....