ναι το πειραξα το στατ! νομιζα πως ηταν το g2! pvw na to επαναφερω? α η εικονα σαν να εχει μια μικρη κληση προσ τα δεξια! αυτο απο το σερβις μενου το ρυθμιζω ε? τωρα για το φοκους να το πειραξω ή θα τα κανω χειροτερα?
Printable View
ναι το πειραξα το στατ! νομιζα πως ηταν το g2! pvw na to επαναφερω? α η εικονα σαν να εχει μια μικρη κληση προσ τα δεξια! αυτο απο το σερβις μενου το ρυθμιζω ε? τωρα για το φοκους να το πειραξω ή θα τα κανω χειροτερα?
Μέσα στο μενού του χρήστη πρέπει να υπάρχει περιστροφή εικόνας.
Αν έχεις αντίσταση 10ΜΩ ή >1Μω βάλτη σε σειρά με το όργανο και μέτρα τα 135ν. Πόσα δείχνει με και χωρίς αντ/ση.
Αν δεν πείραξες φοκους μη το πειράξεις μόνο το στατ, από τη σκόνη θα δεις που περίπου ήταν και θα παρακολουθείς εικόνα.
οκ αντισταση δεν εχω αλλα θα το κανω για να ξερουμε!!! οκ θα επαναφερω την εικονα απο μενου χρηστη και οσο για το στατ να το φτασω εκει οπου το λευκο δε ροζιζει ε?
Το stat αυτό που κάνει είναι να ρυθμίζει την σύγκληση των χρωμάτων,
την ρύθμιση του μπορείς να την κάνεις βάζοντας άσπρα γράμματα για εικόνα και πειράζοντας το stat θα δεις πως η άσπρες γραμμές θα βγάζουν και άλλα χρώματα (πάνω και κάτω από αυτές), όταν σου έχει μόνο άσπρο είναι οκ (μπαγκαλίστηκα) αφού δεν έχεις όργανα.
ενταξει!!!
πείραξε ελαφρά και φοκους βλέποντας εικόνα με νορμάλ φωτεινότητα/αντίθεση
αν δεις βελτίωση ξαναγύρνα στο στατ και πάλι φοκους
εκανα τις ρυθμισεις και μολις εκλεισα το καπακι απο πισω!!! Θελω να πω ενα μεγαλο μεγαλο ευχαριστω σε ολα τα παιδια που με βοηθησανε και που η συμπεριφορα τους ηταν σαν να ηταν δικια τους η τηλεοραση!!! Πραγματικα χαιρομαι πολυ που υπαρχει ενα τετοιο σαϊτ με τετοιους ανθρωπους που δεν αρνουνται να μεταδωσουν τις γνωσεις τους και τη βοηθεια τους σε ατομα αρχαρια και αγνωστα σε αυτους!!!
γεια σας και παλι! θελω να ξαναανοιξω το θεμα για την τηλεοραση αυτη! θελω να ρωτησω πως μπορω να κανω ενα σωστο calibration στα χρωματα και στο μεγεθος τησ εικονας! δυστυχωσ δεν εχω καποιο οργανο να με βοηθησει και απο το service manual βαζοντας τισ προτεινομενες τιμες μεσα απο το service menu ειμαι τελειως εκτος!!! στα χρωματα το προβλημα μου ειναι οτι υπαρχει ενα ελαφρυ κιτρινο χρωμα στα ανθρωπινα προσωπα κ σε καποιεσ σκινες! οχι παντα ομως! και το πρασινο ειναι αρκετα ανοιχτο και περιεργο!!! οσο για τισ ρυθμισεις στο μεγεθος τησ εικονας το κανω μπακαλιστικα πωσ θα δειχνει καλο αλλα παλι εχεθι καμπυλες και ειναι ελαχιστα σταβη! ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!!!
Γειά σου Παναγιώτη, για την ρύθμιση των χρωμάτων θα βρεις ένα λευκό φόντο (πραγματικό άσπρο όμως όχι αποχρώσεις)
και στο μενού με τις ρυθμίσεις των χρωμάτων θα το φέρεις στην θέση που θα δείς το σωστότερο αποτέλεσμα.
Με την γεωμετρία θα κατεβάσεις μια τέτοια εικόνα πχ. ή ότι άλλο θέλεις (δες και εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Test_card )
και θα προσπαθήσεις να κάνεις της γραμμές παράλληλες.
Υγ.
Γενικά μην περιμένεις και πολλά πράγματα, η γεωμετρία ακόμη και σε επισκευασμένη σωστά δεν είναι καλή,
και η οθόνη σου μάλλον έχει αρχίσει να πέφτει (έχει πάρει την κατιούσα).