-
Το 8 πόδι του ολοκληρωμένου είναι έξοδος.
Το FET ουσιαστικά λειτουργεί σαν διακόπτης (μεταξύ D-S, ανοίγω-κλείνοντας βέβαια σε υψηλή συχνότητα) και η οδήγησή του γίνεται μέσω των παλμών που δέχεται, από το πόδι 8 του ολοκληρωμένου (που είναι δηλαδή το driver του FET).
-
Και στο 7 ποδαρακι παιρνει τροφοδοσια απο την ταση που βγαινει απο το τυλιγμα 1 και 2 ?Αν ναι τοτε αφου δεν εχουμε ταση στο τυλιγμα μπορει να μην καηκε και το DAP.
-
Ναι στο πόδι 7 το ολοκληρωμένο παίρνει τροφοδοσία.
Αρχικά παίρνει την τάση που χρειάζεται για να ξεκινήσει μέσω των αντιστάσεων 3105, 3106, 3107 και αφού ξεκινήσει την λειτουργία του το ολοκληρωμένο (και κατ' επέκταση το τροφοδοτικό), τότε τροφοδοτείται μεσώ του τυλίγματος 1-2 του μ/τ και των σχετικών με αυτό το τύλιγμα εξαρτημάτων .
Επειδή όμως υποψιάζομαι (βάσει τις φωτογραφίας που ανέβασες στο ποστ#36 και την είδα προσεκτικότερα) ότι μάλλον (κατά 99%) δεν έχεις αλλάξει τους ηλεκτρολυτικούς πυκνωτές στο πρωτεύων κύκλωμα, άλλαξε τους οπωσδήποτε. Είναι οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές 2104 και 2106 (προσοχή στην πολικότητα και αν δεν βρεις 6,8μf/50v, βάλε 10μf/63V δεν υπάρχει πρόβλημα).
Αν η παραπάνω σκέψη μου είναι σωστή, τότε το ότι έγραψες ότι άλλαξες όλους τους πυκνωτές στα ποστ#1 και #3, προφανώς εννοούσες στο δευτερεύων κύκλωμα του τροφοδοτικού, θα έπρεπε όμως αυτό να το διευκρινίσεις. :wiink:
-
Τους αλλαξα τωρα κι αυτους αλλα τιποτα, τζιφος.
-
Στο #38 έχεις σημειώσει τάση 326V ανάμεσα στην πύλη του MOSFET και τη γείωση, η αντίσταση 3125 είναι εντάξει; Πρέπει να είναι αντίσταση της τάξης του 1Ω ή και παρακάτω... Αν είναι καλή, τότε κάποια μέτρηση εκεί στο MOSFET είναι λάθος... Δεν μπορεί να μετράς G-S, D-S και D-G και να βγαίνουν όλα 326V, διότι αν δύο από αυτά είναι όντως 326V, το τρίτο θα είναι υποχρεωτικά 0V... Τα 1.56V που μέτρησες στα άκρα του πυκνωτή 2104 δεν σημαίνει ότι προέρχονται από το βοηθητικό τύλιγμα του μετασχηματιστή και άρα το κύκλωμα ψιλοδουλεύει, διότι τα 0.1V που (λες ότι) μέτρησες στα άκρα του τυλίγματος αυτού δεν μπορούν καν να ανορθωθούν από πραγματική δίοδο, πόσο μάλλον να δώσουν 1.56V. Άρα τα 1.56V προέρχονται από την τάση των 326V μέσω των αντιστάσεων 3105 - 3106 - 3107.
-
Δημήτρη έχει δίκιο ο Φίλιππος.
Στο 39# σου γράφω ότι κάτι δεν πάει καλά με την τελευταία μέτρηση που έκανες στο FET μεταξύ G - γείωση.
Τα εξαρτήματα που σου έγραψα στο #39 τα μέτρησες;
Την 3125 που σου γράφει και ο Φίλιππος να μετρήσεις, σου έχω προτείνει να την ελέγξεις ήδη από το ποστ#16 και έχεις γράψει στο ποστ#18 ότι είναι σωστή.Είναι σίγουρο 100% αυτό;
Υ.Γ. Χωρίς παρεξήγηση, να σημειώσω απλά, ότι για να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει σε κάποιο θέμα επισκευής (γενικά μιλώντας), θα πρέπει οι όποιες διατυπώσεις-απαντήσεις γίνονται, να είναι σωστές και ακριβείς, γιατί αλλιώς βγαίνουν λάθος συμπεράσματα και μετά το θέμα και η λογική σειρά της επισκευής μπερδεύεται .
-
Καμια παρεξηγηση Σηφη γι' αυτο ειμαστε εδω να βοηθαει ο ενας τον αλλο.Δεν εχω ιδιαιτερη εμπειρια σ' αυτου του ειδους τροφοδοτικα switching γι' αυτο ζηταω βοηθεια.Θα ξεκολησω το μοσφετ και την αντισταση να τα ξαναμετρησω.
-
1 Συνημμένο(α)
Συνημμένο Αρχείο 40695 mosfet ok αντισταση 004 οκ.
3116 =98,5 Ωμ
3117 =10.5 Ωμ
3119 =99.5 ΚΩ
6115 = οκ
6118 = οκ
-
Καλημέρα σας παιδιά, σήμερα μου έφεραν μια ίδια οθόνη στην οποια ενω οι πλακέτες φαίνονται μια χαρα απλα με λιγη σκονυη την οποια και καθαρισα, δουλεψε εχθες όλο το απογευμα ενω σημερα δεν αναβει καν το λεδ της ενδειξης... αμα την αφησω στην παροχη κατι παει να αναψει αλλα μετα ξανασβηνει!
ΠΑΙΔΙΑ!!! Μολις δοκίμασα στην δικια μου αλλες λαμπες και αναβει κανονικα για την ωρα. Στην αρχη δοκιμασα με 2 καινουργιες.. ολα οκ... μετα δοκιμασα την πάνω .. παλι οκ.. μετά μόνο την κάτω και είδα οτι εσβησε και δεν αναβε... ετσι οπως ηταν αλλαξα μονο την κατω την λαμπα και αναψε κανονικα!