Λογικά του αντιστοιχεί ο κωδικός C2096. Αν μπορείς δες και την εικόνα που έχω βάλει για να είμαστε σίγουροι.
Printable View
Λογικά του αντιστοιχεί ο κωδικός C2096. Αν μπορείς δες και την εικόνα που έχω βάλει για να είμαστε σίγουροι.
Στο σημείο που έβαλες τον c2096 η πλακέτα έχει μόνο μια επίστρωση, από κάτω, οπότε είναι πολύ δύσκολο να έχεις κάνει "προβληματική " κόλληση.
Στο σχέδιο βλέπω ότι πρόκειται για φίλτρο μιας τάσης στα 5Volt. συμπληρωματικό μιας που υπάρχει εκεί παράλληλα ο C2018 (470μF 16V).(στο σχέδιο μάλιστα ο c2096 αναφέρεται σαν 1μF)
Είναι πριν άλλα στο κύκλωμα άρα δεν ευθύνεται ποτέ για βραχυκύκλωμα πάνω στο ic που έσκασε....
Από αυτά τα 5volt παίρνει τα 3,3Volt, και τα 1,2volt μετά.
Εκεί που έσκασε το regulator...
"Αυτό που έκανε ήταν να ακουμπάει το ένα καλώδιο του πολύμετρου σε διάφορα σημεία στην επιφάνεια που ήταν κολλημένο το τσιπάκι και την άλλη άκρη πάνω στην μεταλλική επιφάνεια που βρίσκεται η υποδοχή της κεραίας. Το πολυμετρο έκανε κάτι μπιπ και ο ηλεκτρονικός μου είπε ότι έχει βραχυκύκλωμα και στην είσοδο και στην έξοδο"
Αυτό δυστυχώς ΔΕΝ λέει σχεδόν τίποτα...
Η ωμική αντίσταση του κυκλώματος μπορεί να είναι μικρή ειδικά στιγμιαία πολύ μικρή με τους πυκνωτές πάνω του....
ΔΕΝ μπορεί να είναι συνεχώς 0.
το πολύμετρο κάνει μπιπ σε αντιστάσεις πολύ μεγαλύτερες του 0. το μπιπ λοιπόν δεν είναι απαραίτητα βραχυκύκλωμα.
Σε τέτοιες περιπτώσεις αυτός ο χοντρικός έλεγχος έχει αξία μόνο όταν η μέτρηση είναι το απόλυτο 0, συνεχώς....
Τι θα κάνεις: Θα ελέγξεις οπτικά να ΜΗΝ έχεις βραχυκύκλωμα στον πυκνωτή που κόλλησες.
Αφού θα είσαι για μια ακόμα φορά σίγουρος, θα δώσεις ρεύμα στο κύκλωμα συνδεδεμένο κανονικά πάνω στην τηλεόραση!,
χωρίς να έχεις κολλήσει ακόμα το cip!
(Αν είχες την δυνατότητα θα μπορούσες να ελέγξεις αν υπάρχουν τα 3,3volt....)
Αν μετά την τροφοδοσία με το ρεύμα δεν παρατηρήσεις κάτι τραγικό, συνεχίζεις, κόβεις το ρεύμα, και κολλάς το ic.
Η τηλεόραση πρέπει να δουλέψει κανονικά....
Αν όχι κι αν ξανακαεί το cip (πράγμα που απεύχομαι) θα σημαίνει ότι το cip δεν έσκασε από μόνο του, από δική του εξάντληση, αλλά ότι υπάρχει πρόβλημα στον επεξεργαστή (MSDL2338AL) που αυτό τροφοδοτεί....
Αν συμβαίνει αυτό, να ξέρεις ότι ΔΕΝ είχες καμιά ελπίδα από την αρχή...
Η αντικατάσταση του επεξεργαστή ΔΕΝ είναι εφικτή ούτε από το επίσημο service, για λόγους κόστους και "τεχνικούς".
Αν το καινούριο cip δεν ξανακαεί, αλλά κάποιο πρόβλημα συνεχίσει να υπάρχει, συνεχίζουμε.....
ναι να προσέξεις να μην σε περάσει τάση και στο πάνελ και το στείλεις και αυτό με τα πειράματα που κάνεις η βλάβη είναι βραχυκύκλωμα αλλά οχι στον σταθεροποιητή αυτός που έκανε αντικατάσταση αυτό μάλλον δεν ήξερε τι έκανε.
άλλαξε την πλακέτα δεν υπάρχει περίπτωση να επισκευαστεί και απο οτι βλέπω τελευταία δεν δίνει κανένας τεχνικός πληροφορίες και δεν υπάρχει βοήθεια απο πουθενά
το cip τι είναι?
Τελικά αλλάξα το τσιπάκι και τον πυκνωτή(που είχα ξανααλλάξει) και η τηλεόραση ανάβει με άσπρο φως, αμέσως μετά μένει 1-2 δευτερόλεπτα με μαύρο φωτισμό και σβήνει τελείως(μένει αναμένει μόνο το μπλε λαμπάκι λειτουργείας). Τράβηξα και ένα βίντεο για να δείτε τι ακριβώς κάνει:
https://youtu.be/Oou6fcVXydA
μετρατην ταση στην εισοδο αλλα και στην εξοδο του regulator που αλλαξες, και παρατηρησε αν συμβαδιζει καποια μεταβολη, στα παρακατω σταδια:
α.αναβει η οθονη
β.σβηνει το πανελ
γ.σβηνουν οι λαμπες
Τώρα που ξανασύνδεσα την τηλεόραση για να δοκιμάσω το "menu" "9 3 0 1" η τηλεόραση αναβοσβήνει συνεχώς και κάνει έναν θόρυβο. Πιο διαφωτιστικό είναι το νέο βίντεο που τράβηξα:
https://youtu.be/hQiwcEiu_Mg
Όσον αφορά την μέτρηση της τάσης επειδή είμαι άσχετος, είναι εύκολο να μου πεις σε ποια θέση πρέπει να βάλω το πολύμετρο και αν πρέπει να κάνω την μέτρηση με τον ίδιο τρόπο που την έκανε ο ηλεκτρονικός; δηλαδή να ακουμπήσω το δεύτερο καλώδιο στο μεταλλικό πλαίσιο του βύσματος της κεραίας;
δες μηπως ειναι κατι λογω της επανασυνδεσης, οπως καλωδιοταινιες, ή πχ.εσπρωξες καποια αντισταση και κανει βραχυκυκλωμα, ελεγξε τα παντα, μηπως οπτικα εχει συμβει κατι.
αλλιως αυτο ειναι ενα νεο προβλημα. βλεπω οτι το στανμπαυ ειναι σταθερο, και τις λαμπες σου να τρελαινονται! το μυαλο μου παει στο i.c. απο την κατω μερια της πλακετας .
σχετικα με την μετρηση που σου ελεγα.η σωστοτερη μετρηση ειναι να βαλεις : θετικο του πολυμετρου στην εξοδο του regulator και το αρνητικο (η μηδεν κανονικα) στο GND tou regulator. συνηθως το ακουμπαμε σε μεταλλικο σωμα για ευκολια, το οποιο συνδεεται με το gnd ολης της πλακετας.
ακομα και με αυτο το προβλημα που σου εμφανιζει, μετρα για να δουμε εστω σαν regulator τι τασεις βγαζει
Δες εδώ: http://arizanotlari.com/tv/grundig-b...r-yvl190r.html
http://www.howtofixit.gr/forum/attac...id=39743&stc=1Screen flashing....
Πάει πολύ όμως, νομίζω, να απαιτήσει κανείς από σένα να πας σε τέτοια "μονοπάτια"....
Το βάζω για την περίπτωση που θα απασχολήσει ενδεχομένως κάποιον άλλον.....
Απόστολε, χρησιμο αυτο που εστειλες, ομως νομιζω πως δεν ειναι για την περιπτωση μας.
ειδα οτι γραφει Backlight work but no image.Screen flashing red/green/blue.
στην περιπτωση μας, το προβλημα υπαρχει στο backlight(ισως και οχι μονο).
παρολαυτα, εγω θα δοκιμαζα τις αλλαγες που προτινει το σαιτ, εφοσον ειχα εξαντλησει καθε αλλη πιθανοτητα
βλέποντας τα video που έβαλες και "διαβάζοντας" το τι κάνει αυτό που η σελίδα υποδεικνύει, πιστεύω ότι αυτό είναι το πρόβλημα.
Η περιγραφή "Backlight work but no image.Screen flashing red/green/blue." είναι πλατιά ....περιλαμβάνει και αυτό που συμβαίνει εδώ!
Αυτό το μαραφέτι εκεί δίνει και κόβει τα 3,3 volt που πάνε στο regulator που άλλαξες...
αυτό που προτείνει η σελίδα είναι "ίδιο" αλλά πιο δυνατό σε amper....
για να το προτείνει είναι μάλλον ένα "ευαίσθητο" σημείο που παθαίνει βλάβες...
αυτό - αφού τάφτισε προκάλεσε συνεχόμενα on-off, ώσπου κλότσησε και το regulator που άλλαξες....
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν συνεχίσεις να ανοίγεις την tv με αυτό το πρόβλημα, θα προκαληθούν ΖΗΜΙΕΣ!!!
Από την άλλη το μόνο πρόβλημα ΕΙΝΑΙ: η αντικατάσταση του ic 900, είναι δύσκολη υπόθεση χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία....με ότι διαθέτω πολύ-πολύ δύσκολα θα μπορούσα να το αντικαταστήσω....
.................................................. ..................
Σας ευχαριστώ πολύ όλους εσάς που ασχοληθήκατε με την προσπάθεια επιδιόρθωσης της τηλεόρασής μου. Θα την πάω σε 1-2 τεχνικούς ακόμα και αν δεν μπορέσουν να την φτιάξουν θα βρει θέση στην ανακύκλωση.
Eπειδη ειναι κριμα να παει ανακυκλωση μπορεις να την ζωντανεψεις με αυτο http://www.banggood.com/V59-Universa...-p-955022.html