Έχουν γνώση οι φύλακες...ο καινούργιος είναι καθ'οδον...ευχαριστώ για την επισήμανσή θα μπορούσα να είχα επαναπαυθεί.
Φοβεροί τύποι καλημέρα σας :) Στο δικό μου δεν έχω ψύξη στη συντήρηση (μένει στο +17) και στην κατάψυξη στο -30! Έκανε και το δικό μου τα τακ-τακ και όσα περιγράψατε, μετά από πτώση κεραυνού. Επίσης δεν πάει η ρύθμιση στο -16 (την "πετάει στο -18 μόνο του) και δεν μπαίνει στην "σούπερ ψύξη" της κατάψυξης, αν το βάλεις σβήνει ο πίνακας του (τα λεντάκια). Καμιά ιδέα? Καλώς σας βρήκα!
Φίλε, σε λάθος θέμα το έβαλες.
Κάνε νέο θέμα καλύτερα εδώ: http://www.howtofixit.gr/forum/showt...960#post571960
Ελπίζω να σου απαντήσει κάποιος :)
Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α !!!
Το συγκεκριμένο thread μου γλύτωσε 98€!
100€ (που μου ζήτησε ο τεχνικός για να "επισκευάσει" την πλακέτα) - 2€ (που κόστισαν πυκνωτάκια και κόλληση) = :lool: :lol: \\:D/
Να σημειώσω ότι η παραπάνω τιμή ήταν με την προυπόθεση να πάρει μαζί την πλακέτα και να μου την φέρει την επόμενη.
Εάν ήθελα επιτόπου επισκευή το κόστος πηγαίνει στα 180€! :scared::scared::scared:
Και πάλι μπράβο. Παρότι διαφορετικό μοντέλο από αυτά που έχουν αναφερθεί, οι οδηγίες ήταν κατατοπιστικότατες!
Τί έγινε, ξανάρχισε η επιδημία; Ποιο μοντέλο ήταν το δικό σου Χάρη;
Παιδια καλησπερα,
ειχα το ιδιο προβλημα το οποιο φαινεται να λυθηκε με την αλλαγη και των δυο πυκνωτων mf 470 16v & mf 220 25v σε ψυγειο PITSOS KCS4000U.
Ενα μεγαλο ευχαριστω για την συμμετοχη ολων και κυριως στον georged30 που με την λακωνικη απαντηση ''αλλαξτε τον πυκνωτη 470mf 16v'' στο πρωτο ποστ με το προβλημα αυτο,εσωσε πολλους απο μια μεγαλη δαπανη για αυτους τους καιρους...
Παιδιά χίλια-χίλια ευχαριστώ μόλις με γλυτώσατε απο 158€ , 160€ μου ζήτησε ο τεχνικός ...... πήγα λοιπόν σε ένα ηλεκτρονικάδικο πήρα τους 2 πυκνωτές , ήταν όμως άλλης εταιρείας και ο μεγάλος αντί για καφέ χρώμα είναι μπλέ αλλά με τις ίδιες τιμές , πήρα και ένα φυτίλι που δεν είχα και βουαλά!!!! Επειδή όμως το κολλητήρι μου είναι ψιλοχοντροκομμένο φοβούμενη μη κάνω ζημιά στην πλακέτα , τελικά άλλαξα μόνο την καφέ , η μικρότερη είχε σε πολύ κοντική απόσταση άλλη κόλληση και φοβήθηκα μη την χαλάσω και τώρα δουλεύει το τελευταίο 24ωρο τέλεια!!!!
Το ξεκούμπωμα το έκανα πολύ εύκολα με ένα αιχμηρό απλό μαχαίρι κουζίνας και την χοντρή εξωτερική και την λεπτή πλαστική εσωτερικά που περιέχει την πλακέτα , το ξεκούμπωμα το ξεκίνησα απο την πάνω πλευρά του ψυγείου ....δύο λεπτών υπόθεση ήταν.
Και επειδή συζητήθηκε και πιο πρίν και στην δική μου πλακέτα ο πυκνωτής δεν φαινόταν να έχει ζημιά και μάλιστα στο μαγαζί που πήγα να πάρω τους πυκνωτές μου το επισύμανε και ο πωλητής, σημειωτέον οτι το ψυγείο δεν έπερνε καθόλου μπροστά πριν την αλλαγή του πυκωτή....
Χίλια -χίλια ευχαριστώ και πάλι...
παιδια καλημερα,
μετα την αλλαγη των πυκνωτων το ψυγειο σταματαει και ξεκιναει κανονικα χωρις κανενα προβλημα, αλλα εχω την εντυπωση οτι μπαινει σε λειτουργια πολυ συχνα.Για να ειμαι πιο συγκεκριμενος σε μια ωρα θα δουλεψει διακεκομενα για 20-25 λεπτα και για 40-45 λεπτα θα ειναι σε σταση χωρις να ανοιξει καθολου η πορτα.Η θερμοκρασια στην συντηρηση ειναι στους +4 βαθμους και στην καταψυξη στους -18(ενδειξη στον πινακα ελεγχου θερμοκρασιας,δεν εχω μετρησει στους θαλαμους με θερμομετρο) και το ψυγειο δεν ειναι φορτωμενο με πολλα τροφιμα.Ειναι φυσιολογικη η λειτουργια αυτη?
Μια χαρα ειναι πηρε τα ισια του.
Ευχαριστω πολυ Γιωργο!!
Καλα Χριστουγεννα σε εσενα και σε ολα τα παιδια του φορουμ!!
παιδιά έχω το ίδιο προβλημα ( στο ΠΙΤΣΟΣ με την βοήθεια σας το έφτιαξα ) σε ένα bosch KGU44 αν αλλάξω τον πυκνωτή θα λυθεί το πρόβλημα ευχαριστώ
Θα λυθεί αν αλλάξεις το εξάρτημα που έχει πρόβλημα. Αν αλλάξεις άλλο εξάρτημα που είναι ήδη εντάξει, όχι, δεν θα φτιάξει. Μια φωτο της πλακέτας;
Πιτσος ψυγειο , P1KCL3600D/02
Επιβεβαιωνω οτι διορθωθηκε και σε εμενα το προβλημα
Επειδη μεχρι να εγκριθω σε αυτο το forum δε μπορουσα να δω τις φωτογραφιες σας, ανεβασα τις δικες μου εδω.
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
καλη τυχη και στους υπολοιπους
Επισης δειτε και αυτο το σχετικο
http://www.howtofixit.gr/forum/showthread.php?t=59277
Παιδιά χίλια ευχαριστώ.Επισκεύασα το ψυγείο με 0,20 ευρώ.Μια ερώτηση έχω μόνο για την βλάβη.Τί ακριβώς κάνει ο πυκνωτής αυτός στο κύκλωμα και αναβοσβήνουν τα λαμπάκια;Λειτουργεί ως starter στο ανεμιστηράκι μέσα στο ψυγείο; Γιατί καλό είναι να επισκευάζουμε αλλά παράλληλα να μαθαίνουμε τι και γιατί γίνεται έτσι.
Καμία σχέση. Αν μιλάμε για τον ηλεκτρολυτικό, είναι πυκνωτής εξομάλυνσης τροφοδοσίας. Έχοντας στην πραγματικότητα πολύ μικρότερη τιμή από αυτή που γράφει πάνω του, μόλις η πλακέτα τραβήξει ένα κάπως μεγαλύτερο ρεύμα από το τροφοδοτικό (π.χ. καθώς πάει να ανάψει τα LED), η τάση τροφοδοσίας πέφτει, και το κύκλωμα μένει από τροφοδοσία, σβήνει. Μόλις σβήσει, παύει να προσπαθεί να τραβήξει πολύ ρεύμα, οπότε η τάση στον πυκνωτή ανεβαίνει, και το ίδιο επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.
Οι ηλεκτρολυτικοι πυκνωτες απλα γερνανε, ξεραινονται ή χανουν τα λαδια τους. Πιο πολυ τους καταπονει η θερμοκρασια.
Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα στο ψυγείο μου (P1 KCL4400) άλλαξα και εγώ το πυκνωτή 470μF 16V και όλα δουλεύουν ρολόϊ για δεύτερη μέρα σήμερα! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο "howtofixit.gr" και σε όλους εδώ που συμβάλλουν σε αυτή τη προσπάθεια! Τα κεφτεδάκια στο ψυγείο σώθηκαν στο παρά τσάκ και τα ευρουδάκια που με τόσο κόπο κερδίθηκαν παρέμειναν στη τσέπη μου! Όσο για τη βραχυβιότητα των ηλεκτρικών συσκευών στις μέρες μας είναι δυστυχώς γεγονός!
Μόλις σήμερα το πρωί και το δικό μου ψυγείο λειτουργεί και πάλι απροβλημάτιστα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για τις όποιες οδηγίες.
Παιδια και εγω το ιδιο προβλημα σε πιτσος. Δεν μπορω ομως να βγαλω το καπακι της πισω απο το οποιο υπαρχει η πλακετα. Υπάρχουν 4 κλιπσακια απο την κατω μερια τα οποια ξεκουμπωσ αλλα αυτα της πανω πλευρας δε μπορω με με τιποτα. παρακαλω μια βοηθεια πριν καλεσω τεχνικο και με μαδησει με την αλλαγη πλακετας. Ευχαριστω
Οκ παιδια καταφερα και εβγαλα την πλακετα. Πρωι πρωι αυριο παω τεχνικο για αλαγη πυκνωτων.
Καλησπερα παιδια, εχω κι εγω το ιδιο προβλημα με ενα Πιτσος 4400Α, διαβασα τα προηγουμενα σχολια και εχω μια ερωτηση. Μιλησα με ενα γνωστο και μου ειπε οτι για τους 2 πυκνωτες που συζηταμε αντι για 16v και 25v να βαλω 63v (θα αντεχουν παραπανω), ποια ειναι η γνωμη σας;
Το πρόβλημα είναι η κακή ποιότητα αυτών των πυκνωτών και όχι το ότι έπρεπε να είναι 63V. Άλλωστε αυτοί των 63V θα έχουν πολύ μεγαλύτερο μέγεθος οπότε απλά μπορεί να μην ταιριάζουν στην πλακέτα, από ηλεκτρική άποψη δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Ευχαριστω για την ενημερωση...
Μολις αλλαξα τους πυκνωτες, τελικα οντως οι 63v ηταν μεγαλοι (μπορει και να χωραγαν αλλα δεν το προσπαθησα), αλλα επειδη στο καταστημα που πηγα δεν ειχαν τα volts που ηθελα μου εδωσε 35v και για τους 2. Το εβαλα μπροστα μολις τωρα, προς το παρον δουλευει κανονικα, ελπιζω να λυθηκε το προβλημα. Ευχαριστω!!!
ακομα ενας παθων αλλα ευτυχως χαρη στην αλλαγη των πυκνωτων το ψυγειο λειτουργει μια χαρα!
Το ιδιο ακριβως προβλημα μου παρουσίασε
αλλαζοντας και τους δυο πυκνωτές που στοίχισαν 20 λεπτα του ευρω το προβλημα ληθηκε σωθηκα γιατι ζητουσαν 120 ευρω νεα πλακετα και 30 Εργασία
Παλι επιδημια βλεπω επεσε..
Σε ευχαριστω πολυ φιλε με τις φωτο με βοηθησες πολυ!!!
Το εφτιαξα με επιτυχια κ μου κοστησε ΜΟΝΟ 3.5ευρο !!!
Ελπιζω να μη σημβει κτι αλλο.....
κ παλι ευχαριστω!!!
Συνημμένο Αρχείο 36949 Συνημμένο Αρχείο 36950Συνημμένο Αρχείο 36951[/QUOTE]
Παιδιά καλησπέρα,
Θύμα μάλλον της επιδημίας που λέει και ο JOUN αλλά με μοντέλο E-Nr.: P1KCL3605A/02. Τα συμπτώματα ίδια ακριβώς. μου ζήτησαν €75 και με την προϋπόθεση "αν είσαι τυχερός και φτειάχνεται... διαφορετικά καινούργια πλακέτα με € 180" ... καταλαβαίνετε που θα πήγαινε.... Αύριο βγάζω πλακέτα, αλλάζω πυκνωτές και θα αναφέρω το αποτέλεσμα.
Σας ευχαριστώ θερμά για τη βοήθεια.
Και εγώ με Pitsos P1KCL4005A το έλυσα με αλλαγή των 2 πυκνωτών 470μF/16V και 20μF/25V.
μάλλον μπερδεύτηκες φιλέ μου 220μf/25v όχι 20μf/25v.
Γεια σας φιλοι!
Απ οτι βλεπω ειμαι ο πρωτος του 2018 που συνεχιζει την...
παραδοση!
Ελπιζω να μαι και γω το ιδιο τυχερος με τους...προλαλησαντες.
Οπως και να χει,σας ευχαριστω ολους οσους μοιραστηκατε τις γνωσεις και την εμπειρια σας,οπως και τους υπευθυνους του φορουμ που μας εδωσαν αυτη τη δυνατοτητα.
Καλη χρονια σε ολους σας
Αλεκος
Καλησπέρα,
Ευχαριστώ για την βοήθεια σας. Είχε το ίδιο πρόβλημα το ψυγείο pitsos P1KCL3600D/01 της πεθεράς μου, φώναξε τεχνικό και της είπε 110 ευρώ όλη πλακέτα με την εργασία, έτσι μπήκα στον κόπο να ψάχνω για παρόμοιες βλάβες και έπεσα σε αυτήν την σελίδα howtofixit. Το πρόβλημα λύθηκε με κόστος 0.80 ευρώ μόνο οι πυκνωτές αφού τους κόλλησα εγώ. Το ψυγείο εδώ και 4 μέρες δουλεύει άψογα και η πεθερά με έχει στα όπα-οπα! Ευχαριστώ πολυ.
Σωστές οι οδηγίες. Ευχαριστώ παιδιά.