Δοκίμασα και με λάμπα 7W που βρήκα και η τάση των 96V πέφτει στα 18V ενώ στη θέση των 9V έχω 1.25V.
Τι είναι το psu?
Printable View
Δοκίμασα και με λάμπα 7W που βρήκα και η τάση των 96V πέφτει στα 18V ενώ στη θέση των 9V έχω 1.25V.
Τι είναι το psu?
Η το psu ή κάποια διαρροή που σου ξεφεύγει,
έλεγξε το πρωτεύων και τον έλεγχο του τροφοδοτικού στο δευτερεύων για αρχή.
Είχε διαρροή η δίοδος ΒΥD34J στο FET του τροφοδοτικού (την έβγαλα και την πόλωσα ανάστροφα και περνούσε ρεύμα). Την άλλαξα με μία 1Ν4007 και τώρα όλες οι τάσεις ήρθαν σωστά και η λάμπα άναψε. Παρόλ' αυτά δεν έχω παλμούς στο pin 26 του TDA8305. Επίσης όταν βγάζω τη λάμπα τα 9V πέφτουν στα 6V και ακούγεται ένα σφύριγμα. Όταν είναι η λάμπα πάνω (όταν έχει φορτίο) δεν κάνει τίποτα
Συνημμένο Αρχείο 34731
Να παραγγείλω το TDA8305A;
Η δίοδος όμως δεν κάνει βρες παρόμοια
OK, θα πάω αύριο να πάρω. Για το TDA8305 τι να κάνω?
Τι να σου πω, αν έκανες ότι είπαμε , έχει τωρα τάση??
Όταν έχω τη λάμπα πάνω έχει κανονικά. Όταν τη βγάζω τα 9V πέφτουν σε 6V
Μάλλον λογικό θα είναι αυτό, για κοίτα εδώ
Συνημμένο Αρχείο 34732
Υπάρχουν τα 9V στο συλλέκτη, μπορεί να την χρησιμοποιεί σαν pull-up το ολοκληρωμένο.
Με το psu εννοούσα power supply unit, τροφοδοτικό δηλ.
Υπάρχουν περίπου 8.3V στο συλλέκτη μιας και τα 9V περνούν από τη δίοδο 6523. Να δοκιμάσω να ρίξω παλμούς με τη γεννήτρια συναρτήσεων 15625Ηz ή θα τα κάνω χειρότερα τα πράγματα?
edit: Άλλαξα και το ολοκληρωμένο και πάλι δε δούλεψε, δίοδο αντίστοιχη με την BYT34J δεν βρήκα... θα αφήσω την 1Ν4007 και βλέπουμε
Αυτή ξεκινάει λίγο περίεργα,
όπως είπε ο Αποστόλης στο #23 με το που ανέβουν τα 95V θα περάσουν ~9mA από το πιν11 και θα ξεκινήσει ο οριζόντιος (έλεγξε το)
και το άλλο είναι πως θα βγάλει παλμούς για κάποια mS, μετά πρέπει να ξεκινήσει η υψηλή για να τροφοδοτηθεί από τα 12V (έλεγξε το)
και τέλος
http://www.howtofixit.gr/forum/attac...2&d=1343684849
στο πιν26 πρέπει να υπάρξει μια τάση ~700mV ,
που αυτή μάλλον θα την παίρνει από τα 9V και την R3059, αν είναι βραχυκυκλωμένο μεταξύ B/E το 7521 δεν θα υπάρξει αυτή η pull-up τάση για να δημιουργηθούν οι παλμοί
ή μπορεί να δημιουργούνται στιγμιαία οι παλμοί και για κάποιο λόγο να μην φτάνουν στην βάση του 7528.
Κάνε το παραπάνω έλεγχο, σήκωσε το πιν 26 του tda8305 (να μην κάνει επαφή στο κύκλωμα)
και μέτρα τη τάση υπάρχει στην βάση του 7528,
μετά γείωσε την μιαν άκρη (όποια θέλεις) του πηνίου 5519 και ξαναγράψε την τάση που μετράς στην βάση του 7528.
edit:
παράληψη μου για να μην κάνει ΜΠΑΜ το 7528 σήκωσε το συλλέκτη στον αέρα!!!
επίσης η 1N4007 δεν νομίζω να αντέξει και πολύ εκεί που είναι.
Στο πιν26 υπάρχει περίπου 1V ενώ στη βάση του 7521 υπάρχουν 0.7V. H βάση του 7528 έχει 0V είτε είναι πάνω το pin26 είτε όχι. Είτε βραχυκυκλώνω το σημείο που μου είπες είτε όχι πάλι 0V έχω... Πάντως μπορώ να ρίξω παλμό με τη γεννήτρια εκεί που είναι το pin26 να δούμε τι θα γίνει.
Όχι ρε συ περίμενε,
μέτρα στον συλλέκτη του 7521 και στον εκπομπό του 7523, με τη ίδια τακτική όπως παραπάνω.
Στο συλλέκτη του 7521 έχω 4.2V όταν γειώνω την είσοδο και 3.9V στον εκπομπό του 7523. Όταν δεν γειώνεται η είσοδος έχω 0V και στα δύο.
edit: Το 7523 ήταν καμμένο και το άλλαξα
Σωστά είναι μέχρι εδώ, στην βάση του 7528 δεν έρχονται ~600mV σε καμιά από τις δυο καταστάσεις?
Υγ.
Θυμήσου να βγάλεις τον συλλέκτη από το 7528 στον αέρα θα κάνει ΜΠΑΜ.
Ναι, τώρα έρχονται κανονικά. Να συνδέσω και το συλλέκτη του 7528?
Προτού το κάνεις δες αν βγαίνουν στιγμιαία παλμοί.
Τώρα είδα που άλλαξες το 7523, δοκίμασε την.
Πραγματικά δεν έχω λόγια... Ξεκίνησε...
Οκ, μπράβο σου!!
Θυμήσου και την 1n4007.
Η 1Ν4007 έσκασε μόλις τώρα. Που θα βρω αντίστοιχη. Ρώτησα σε 2 μαγαζία και δεν την είχαν ούτε τα βιβλία μέσα την BYT34J...
Έβαλα μία άλλη BY255 που είχα αλλά δεν ξεκινάει. Τα 96V δεν υπάρχουν...
Βάλλε καλύτερα μια by299, ξεκίνα με το τροφοδοτικό ξανά fet, αντιστάσεις (στο πρωτεύων).
Τελικά για λίγο χάρηκες, μια χαρά είναι και η by255 (είδα τα χαρακτηριστικά της)
Ναι ρε φίλε εκεί που είπα θα τη παραδώσω, άντε πάλι απ την αρχή... Πάντως standby έχει και ακούει από το τηλεκοντρολ...
Δες αυτά αν είναι οκ.
Συνημμένο Αρχείο 34733
Δεν είναι ΟΚ, όντως όλα είναι κομμένα ενώ το FET βραχυκυκλωμένο
Τα άλλαξα και έκανε πάλι μπαμ και έκαψε την αντίσταση 3616 και μπορεί να έχει και το FET
Κοίτα πολύ πιθανόν να έχει φάει αρκετά τώρα, θα κάνεις ενδελεχή έλεγχο εξαρτημάτων πρώτα και μετά θα κάνεις την δικιμή.
Στην τωρινή περίπτωση σου σε ΟΛΟ το πρωτεύων.
Επίσης ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί η γείωση της τηλεόρασης μπορεί και να σε σκοτώσει (ακόμα και του δευτερεύων),
για να είσαι ποιο σίγουρος όταν κάνεις μετρήσεις με τάση
μέτρα με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι και αν ανάβει στην γείωση (δεν έχει σχέση πρωτεύων με δευτερεύων στην δικιά σου)
αντέστρεψε την πρίζα των 220.
Υγ.
Δες και το L5620 μήπως άνοιξε από το σκάσιμο της διόδου.
Σπύρο σ' ευχαριστώ πολύ όπως και τον Νικό και τον Αποστόλη... Θα ελέγξω όσα μου είπες και ο Θεός βοηθός!
Βρίσκω ότι βραχυκυκλώνει το D του FET με τη ψύκτρα και η ψύκτρα γειώνεται... Ακόμα και σε καινούργιο FET που έχω πάλι βραχυκυκλώνει. Στο δικό του FET δεν βραχυκυκλώνει και είναι και τα δύο IRF822, μάλλον πρέπει να βάλω μικα ε?
Κάτι συμβαίνει αντί για 96V έχω 45V. άλλαξα τους πυκνωτές αλλά πάλι τα ίδια...
Το τροφοδοτικό αυτό δουλεύει σαν step-down με πηνίο για αυτό με το πρόβλημα που δημιούργησες θα πήγε αρκετά μεγαλύτερη τάση σε διάφορα σημεία, τώρα αν τα πρόλαβε η προστασία του ή το κάψιμο θα δείξει.
Πρέπει να κάνεις έλεγχο σε όλα τα υλικά στο πρωτεύων (λίγα είναι)
και στον έλεγχο/ρύθμιση του στο δευτερεύων,
και είσαι σίγουρος πως το φετ που είχε επάνω δεν ήταν πλαστικό, αν δεν ήταν πρέπει να το αντικαταστήσεις με ένα ίδιο ή αντίστοιχο και με μίκα αν χρειαστεί.
Τα μέτρησα όλα τα εξαρτήματα στο πρωτεύον, βρήκα διόδους με διαρροές, κομμένες αντιστάσεις κτλ. Τα πιο πολλά τα άλλαξα. Τώρα όμως μου βγάζει το 33% περίπου των τάσεων. Δηλαδή από τα 96V παίρνω 34.5V και από τα 9V κάπου 3.2V. Βάζω και τη λάμπα πάνω αλλά δεν πέφτει η τάση μένει στα 34.5V. Τα 5V στο standby υπάρχουν κανονικά και από το τηλεκοντρόλ ακούει... Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω εκτός από το να την πετάξω?
Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και με το δικό της φετ, αλλά γενικά δεν είναι και τόσο τραγικό (σχετικά απλό είναι),
δες το λίγο καλύτερα.
Συνημμένο Αρχείο 34752
http://www.getmanual.ru/tv/sb/phil13.htm
ίσως σε βοηθήσει
Απ'την αρχή σου είπα ότι δεν κάνει η δίοδος.
Κοίτα μήπως υπάρχει διαρροή σε διόδους/ζενερ και τρ7614/7628 ή μήπως έχεις βάλει λάθος τιμές ζένερ, τα 300ν είναι σωστά???
Σπύρο, το 7614 είναι Σ/Β
To δικό της το FET έλεγε επάνω ΙRF822FI εγώ βρήκα το IRF822 (σκέτο). Δε γνωρίζω αν έχει τόσο μεγάλη διαφορά αυτό το FI αν έχει να ψάξω να το βρω. Τα τρανζίστορ δεν τα μέτρησα για διαρροή. Θα τα κοιτάξω τις επόμενες ώρες και θα σας πω αποτελέσματα. Τα 300V πάντως είναι σωστά.
Το κύκλωμα γύρω από το τρανζίστορ 7614 διαφέρει κάπως... Είναι κάπως έτσι...
Συνημμένο Αρχείο 34753
Τα τρανζίστορ πάντως δεν έχουν διαρροή.
To 7626 πολώνει την βάση του 7614,
όταν της στέλνει ποιο πολύ ρεύμα θα ρίχνει την τάση στην έξοδο.
Έλεγξε και την ρύθμιση της τάσης στο δευτερεύων.