τελικά το έκανες να δουλέψει τι χρειάστηκε ?
Printable View
τελικά το έκανες να δουλέψει τι χρειάστηκε ?
εγώ λέει αφού δεν έχεις ιδέα να στο φτιάξει κάποιος που ξέρει 15kv δεν είναι για να παίζεις ειδικά αν δεν ξέρεις
Μα μι φοβάστε θα προσέχω!!!!
Και άμα χτυπήσω κακό του κεφαλιού μου
Τελικά θέλει 15kv
1)Εξήγησα ότι νευρίασα με αυτούς που με αποκάλεσαν κλέφτη
2)Αυτό που θα ήθελα λιπών είναι από κάποιον που έχει τις γνώσειςΠάνο σε ένα τέτοιο τροφοδοτικό να το συζητήσουμε
Τι από τα 2 δεν είναι κατανοητά?
Δεν έχω ασχοληθεί ξανά με την μετασκευή τέτοιου υπάρχει κάποιοςεδώ μέσα που θα μπορούσε να μου πει κάποια πράγματα ???
Εγω αυτο που εχω απορια και δεν το ειπε κανεις μεχρι τωρα, ειναι τι αναγκες εχει η συσκευη σε ρευμα...
καλημέρα φίλε μου.
Αυτό το πράγμα που κρατάς στο χέρι σου είναι ένα περισκόπιο που μπαίνει σε άρματα μάχης ή μεταφοράς προσωπικού, όπως Μ113. Είναι ένα μηχάνημα παρωχημένης τεχνολογίας, χρειάζεται ένα τροφοδοτικό υψηλής τάσης που παίρνει 24 vdc και βγάζει 12 έως 15 Kv στην έξοδο του για να τροφοδοτήσει τις δύο IR λυχνίες. το τροφοδοτικό είναι ενσωματωμένο στο άρμα, και με καλώδιο με special μονωση τροφοδοτεί το περισκόπιο. Η υψηλή τάση είναι ανορθωμένη, ο αρνητικός της πολος συνδέεται στο σασσί του άρματος και ο θετικός στο περισκόπιο.
Αυτά για την πληροφόριση σου.
Κατά τα άλλα κρατάς στα χέρια σου ένα άχρηστο πράγμα και θα σου εξηγήσω αμέσως γιατί.
Οι δύο λυχνίες κάνουν ενίσχυση το φάσμα των υπέρυθρων αρχικά και στην συνέχεια το μετατρέπουν σε ορατό για να μπορεί ο οδηγός να έχει εικόνα. Πάνω στο άρμα υπάρχουν προβολείς υπέρυθροι, που φωτίζουν μέχρι εκατό μέτρα μακριά.
Αυτή την στιγμή υπάρχουν κάμερες στο εμπόριο για συστήματα επιτήρησης με ενσωματωμένα leds και μπορούν να σου δώσουν πολύ καλή εικόνα με ανάλυση 700 tvlines (καμιά σχέση με την εικόνα που βλεπεις από το περισκόπιο) σε μια απόσταση έως 40μ. η τιμή τους είναι 160€
επίσης υπάρχουν προβολείς ΙR 250W και 300w με συγκλίνουσα δέσμη που μπορούν να φτάσουν τα 150μ μήκος. τιμή 150 -300€.
Αρα λοιπόν κρατάς στα χέρια σου κάτι που μόνο στο μουσείο θα μπορούσε να χρησιμεύσει. Ελπίζω να σε κατατόπησα.
δηλαδή ΄όλη η ιστορία έγινε για υπέρυθρη νυχτερινή όραση?:001_rolleyes:
Σε ευχαριστώ φίλε μου angelikos. Ο λόγος που θα ήθελα να το κάνω να δουλέψει δεν είναι φυσικάγια να το έχω να βλέπω το βράδυ γιατί και να δουλέψει αυτό θέλει καροτσάκι νατο τσουλάς είναι πολύ βαρεί αλλά από τηνστιγμή που το έχω και κάθετε αποφάσισα αν τελικά βρω έναν τρόπο να φτιάξω αυτό τοριμαδοτροφονοτικο του να το κάνω χόμπι είναι δεν θα βγάλω κάτι. Στην θητεία μουστα τεθωρακισμένα έχει τύχει να δουλέψουμε κάτι τέτοιο θυμάμαι αυτό το χοντρό μαύροκαλώδιο που λες θυμάμαι ότι το τροφοδοτικό ήταν κάπου κοντά στα πόδια του οδηγού,επίσης θυμάμαι ότι μόνο αν ανάβαμε τους προβολής ir μπορούσες να διακρίνειςπράγματα. αλλά Όπως λέει και ο φίλος phatt δεν ξέρουμε τι ανάγκες έχει η συσκευήγια ρεύμα 15kv? amber ???είναι εύκολο να βρούμε κάπου σχεδία ενός τροφοδοτικού που να βγάζει τα volt καιτα amber που χρειάζεται ?
(παιδιά και φυσικά από 220v (ΔΕΥ) μη νομίζετε ότι θέλω να τοκάνω και φορητό!!! )
Εχω κατι κατα νου αν δουλεψεις με το καλημερα εναλλασομενο αλλα λιγο επικινδυνο μη γνωριζοντας απαιτηση σε ρευμα
http://en.wikipedia.org/wiki/Voltage_multiplier
Επειδη θα χρειαστεις πολλα σταδια οσπου να φτασεις τα 15κιλοβολτ θα μπορουσες να παρεις ενα μετασχηματιστη 230/500 ωστε να πολλαπλασιασεις τα 500 αντι για τα 230
Το δυσκολοτερο κομματι πιστευω ειναι να βρεις πυκνωτες και διοδια σε τοσο υψηλη ταση
Στην τηλεόραση πόσο είναι η υψηλή τάση . Εάν θυμάμαι καλά εκεί γύρω είναι 13 Kv έως 18 Kv
Παιδια πρωτα θα πρεπει να ξερουμε τι απαιτησεις εχει σε ρευμα η συσκευη.
Είμαι πολύ χαρούμενος που το βλέπετε ποιο ζεστά το θέμα αλλάδυστυχώς οι γνώσεις μου σε τόσο υψηλές τάσης είναι πολύ λίγες, οπότε αν τελικά βρεθείκάποια λύσει το μόνο που θα μπορώ να βοηθήσω είναι άπλα να το κατασκευάσω
Ναι όντος στης τηλεοράσεις της παλιές με τον καθοδικό σωλήναη τάσσει είναι 13kv με 18 kv αυτό μας λέει τίποτα ή είναι άκυρο ?
Την ταση την ανεβαζεις ευκολα και μαλιστα απο χαμηλη 12ν 24ν το θεμα ειναι τι αναγκη εχει απο ρευμα γιατι τα τροφοδοτικα ΥΤ δινουν μεν υψηλη ταση αλλα με ελαχιστα mA αν και νομιζω οτι εκει παιζει και η δικια σου συσκευη.
ΜΕ 50mA είσαι καλυμένος. Είναι αρκετά για να λειτουργήσουν οι δύο λυχνίες
πως βρεθηκε στα χερια σου αυτο το περισκοποιο που αν και παλιο, βρισκεται ακομη σε χρηση στο στρατο και δεν μπορεις να το βρεις σε μαντρες η στο μοναστηρακι.( ακομη και αν το βρεις βρισκεται παρανομως εκει )
Και ξερω πολυ καλα τι λεω.
Το αγόρασα από μαγαζί που πουλαει τέτοια είδη
Α! και επειδή παίζει πολύ θέμα με το αν πουλιούνται τέτοια είδηόποιος το θέλει μπορώ να το πουλήσω 1 να έχει και αυτός !!!!!!!!!!!
1. θα ηθελα να δωσης τα στοιχεια του μαγαζιου που το αγορασες και παραστατικο αγορας για να παρω και εγω ενα.
2. υπενθυμιζω ξερω πολυ καλα τι λεω.
Πηξαμε στους ιντερνετικους μπατσους...
μπορει να σε προστατευουν οταν εισαι ασχετος
Υποψιάζομαι ότι εννοεί ότι δεν έπρεπε να μπορεί να το βρει σε λειτουργική κατάσταση... στο εμπόριο του γιουσουρούμ.
Σε αυτό ίσως να έχει δίκιο, αφού τουλάχιστον παλαιότερα έπρεπε όλα τα εκποιούμενα από τον ΕΣ να ακολουθούν την διαδικασία προτοκόλλου καταστροφής των! Συνήθως τα μαζεύαν κάπου και τα "τσεκουριάζαν" πριν τα πουλήσουν στους παλαιοπώλες! Πάντα όμως όλο & κάτι "ξέφευγε" από τον "τσεκουράτο" και κατέληγε σε "επιλεγμένους" πελάτες!!! Ο μακαρίτης ο Καζαντζίδης πάντα είχε φυλαγμένα για τους "επιλεκτικά γνώστες" κομμάτια ανέγγιχτα!!! Πιστεύω ότι πολλοί, ή έστω αρκετοί, θα το ξέρουν αυτό!!!
Αν εννοεί κάτι ανάλογο, έχει ένα δίκιο... αν και θα μπορούσε κάποιος να το βρει από την Ευρωπαίκή ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΛΗΡΩΣ αγορά στρατιωτικών υλικών όπου πωλούνται ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΑ ΜΑΧΗΣ ολόκληρα, όπως πχ από Ολλανδία, ή Αγγλία!!!
Εφοσον οπως λες γνωριζεις πολυ καλα την περιπτωση και διακρινεις καποια παρανομια, εαν ηθελες να προστατεψεις τον φιλο(και γιατι οχι και καποιον αλλο που ισως ενδιαφερεται για κατι παρομοιο) θα μοιραζοσουν τις γνωσεις σου εξ'αρχης χωρις να κομπαζεις οτι γνωριζεις πολυ καλα την περιπτωση, κρατωντας ομως τις οποιες πληροφοριες μυστικες.
Επισης, το να ζητας τα στοιχεια του μαγαζιου που εγινε η αγορα, περισσοτερο σαν προσπαθεια ελεγχου μοιαζει παρα σαν προσπαθεια βοηθειας/προστασιας.
Βοηθησε μας λοιπον, να καταλαβουμε τι το παρανομο υπαρχει, οχι αερολογωντας, αλλα βοηθωντας μας να καταλαβουμε παραθετοντας το οποιο σχετικο νομικο πλαισιο μπορει να υπαρχει.
μιλάμε για απαρχαιωμένη τεχνολογία , αν o στρατός το χρησιμοποιεί ακόμα, κάνει πολύ άσχημα, γιατί με τη κάμερα του κινητού φαίνεται ο προβολέας υπερύθρων απο χιλιόμετρα μακρυά
1 το Μ19 ειναι περισκοπιο που χρησιμοποιειται για νυχτερινη οδηγηση αρματων μαχης.
2. ειναι οργανο με λυχνιες 1ης γεννιας πραγματι παλαιο (χρησιμοποιηθηκε για πρωτη φορα στις αρχες τις δεκαετιας του 1960)
3. στον στρατο χρησιμοποιειται ακομη δεν εχει αποσυρθει και ανηκει στην κατηγορια των ελεγχομενων υλικων, οπως ακριβως τα τυφεκια- πιστολια κλπ.
4.τετοια υλικα δεν εκποιουνται ιδιετερως οταν χρησιμοποιουνται ακομη.
5.αποφασισα να απαντησω στον φιλο που κατεχει ενα Μ19 με συγκεκριμενο τροπο γιατι και ασχετος ειναι αλλα και προκλητικος.
6.ας δωσει τα στοιχεια αγορας του περισκοπιου.
7για την προστασια του ας δηλωσει την κατοχη του παραπανω υλικου σε αρμοδια υπηρεσια .
8.υλικα night vision στρατιωτικων προδιαγραφων δεν πωλουνται σε ιδιωτες πουθενα.
αν ήταν κάτι πιο καινούριο θα ήμουν μαζί σου αλλά επειδή ο στρατός έχει πχ ακόμα Μ1 , αυτό σημαίνει ότι όλη η κρήτη πρέπει να μπει φυλακή.
μην το συνεχίζεις δεν έχει νόημα, μπορεί και κάποιος να το βούτηξε οκ αλλά μιλάμε για αρχαίο εξάρτημα που αν χρησιμοποιηθεί θα κλάψουν μανούλες αυτών που είναι μέσα στο άρμα η στο τόμα. Είναι ορατό(τι ορατό μόνο που δεν λέει εδώ είμαι βαρέστε με ) απο ελικόπτερα , αεροπλάνα , πυραύλους,βόμβες ,αντιαρματικά και όλα τα συναφή.
Εδώ κάνουν αμάν να μην φένεται το θερμικό ίχνος των αρμάτων και θα ανάψουν προβολαία υπερύθρων ? :lool:
πραγματικά αν στα επιτελεία υπάρχουν τέτοια σχέδια όλοι οι καραβανάδες πρέπει να πάνε σπίτια τους με κλοτσιές...
ποια iphone, θα κοιτάει ο άλλος από την οθόνη του αντιαρματικού και θα φεγκοβολεί το άρμα απο χιλιόμετρα, όλα δουλεύουν με ανιχνευτές υπερύθρων.
ο πύραυλος θα έχει 1000% ευστοχία, καλύτερα και απο τις δοκιμές θα τα πάει
Τυπικώς έχει δίκιο... όταν & εφ'όσον το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει αποχαρακτηριστεί! Πρακτικά, αν το έχει αγοράσει κάποιος από ΟΛΛΑΝΔΙΑ για παράδειγμα... που είναι ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΕ και ως εκ τούτου έχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ δεν μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ να του πει ΤΙΠΟΤΑ! Βέβαια η πιθανότητα να τον 'τρέχουν' να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφας, υφίσταται, στην Ελληνική γραφειοκρατεία!!!
Το γνωρίζω αυτό. Γενικά οποιοδήποτε σύγχρονο μηχάνημα σε βλέπει από μακρυά.
δεν υπαρχει ελευθερη εμπορικη διακινηση στρατιωτικου υλικου Υλικα στρατιοτικων προδιαγραφων δεν πωλουνται σε ιδιωτες
Σε αλλη χωρα ζουμε; Ριξε μια ματια εδω συνονοματε.
φιλε phatt εκει που με παραπεμπεις μιλαει για αποχαρακτηρισμενο υλικο(δηλαδη σκουπιδια) δεν εχεις καταλαβει τη διαφορα. εχεις δει πουθενα να πουλανε ελευθερα παλια πιστολια. οταν το υλικο ειναι σε χρηση οσα χρηματα και αν εχεις δεν μπορεις να αποκτησεις ενα αρμα μαχης ως ιδιωτης.
Διαβάζω της αναλύσεις πού γράφεται περί στρατηγικής, οπλοκατοχής κτλπ και ΔΕΝ δέχεστε να καταλαβαίνεται αυτά που έγραψα στην αρχή του νήματος και αυτά πού γραφεί ο pantso.
ΓΙΑΤΊ γίνεται αυτό.....
ΓΙΑΤΊ προσπαθείτε να διττέ το θέμα οπος θέλετε...
Για να τα γράφω αυτά που γράφω κατή ξέρω όπως και ο pantso
Το πιστολι αγαπητε οσο παλιο και να ειναι σε πληρη λειτουργικη κατασταση μπορει να σκοτωσει, αλλα δεν μπορω να πω το ιδιο και για μια συσκευη νυχτερινης ορασης.Ειναι σαν να συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλια.
Σπυρο αν ξερετε κατι βασιμο πειτε το και σε εμας με τις απαραιτητες αποδειξεις για να μας βουλωσετε το στομα μια και καλη, δεν πηγα ποτε κοντρα σε καποιον που τα επιχειρηματα του με επεισαν οτι ειχα αδικο.
Κίτα όρεξη τώρα έκανε νέα εγγραφή και το παίξει pantso γιανα μας φοβερίσει τι να πω???
Φαντάζαμε για να ξέρεις τόσες λεπτομερές θα ξέρεις να μας πειςκαι τίποτα για την τροφοδοσία του για να δούμε και στην τελική δουλεύει η όχι?
(και επίσης επιδι δεν έχει τύχει ποτέ μέχρι σήμερα να το Χρειαστώήθελα να μου πείτε ποιος είναι η administrator του site??)
Το βλεπω να χανεται και αυτο το θεμα απο μαγειας..ετσι και αλλιως οτι να ναι γινεται εδω μεσα, θεματα σβηνονται, αναφορα σε κανεναν, ο καθενας το κοντο του και το μακρυ του. Απο πλευρας μου οτι μπορεσα βοηθησα, κρατα οσα ποστ σε ενδιαφερουν γιατι ως το πρωι...δε ξερεις
Σπύρο πρέπει να σου δίνουν και αναφορά? Όταν είναι γεμάτο ύβρεις και προσβολές δηλαδή να το αφήνουμε? Προτιμάς τα μπουρδέλα δηλαδή?