οκ, τοτε.
Printable View
οκ, τοτε.
καλό βράδυ ευχαριστώ για όλα....:biggrin:
Αποστολη, βγαλε μου μια καθαρη φωτογραφια ενος καναλιου audio, πχ αυτουνου που δειχνω.
Οι μεγαλες πρασινες αντιστασεις, ξεκινανε απο το μεσαιο η το δεξιο ποδαρακι των φετ?
Στην αλλη τους ακρη, ενωνονται μεταξυ τους?Συνημμένο Αρχείο 21257
Από το αριστερό FET(όπως είναι στην φωτό) το δεξιό ποδαράκι μεσω της αριστερής αντίστασης πηγαίνει στην αριστερή αντίσταση η οποία συνδέται με το μεσαίο ποδαράκι του δεξιού FET.
Συνημμένο Αρχείο 21268Συνημμένο Αρχείο 21269
Ωραια, αρα αυτες οι αντιστασεις πηγαινουν στο μεγαφωνο.
Ποσα καναλια εχει αυτος ο ενισχυτης?
Λοιπόν ο κατασκευαστής λέει : 2000W 5.1 channel car amplifier
RMS Power @ 4Ohm: 50W x 4CH + 70W(Center) + 120W(Sub)
Bridge Mode Power @ 4 Ohm: 120W x 2CH + 70W(center) + 120W(Sub)
Μάλλον πεντακάναλος είναι....και ναι οι αντιδτάσεις πάνε στα μεγάφωνα!
Εξακαναλος ειναι.
Μπορεις να δεις αν ειναι κοινο το μεσαιο ποδι ολων των φετ που εχω σημειωσει?Συνημμένο Αρχείο 21270
Χωρις ταση φυσικα....
Αυτά που σου έχω ομόχρωμα ενωνονται μεταξύ τους....το μεσαιό ενωνονται μόνο απο επάνω(όπως είναι η φωτο) τα πρασινα και κάτω ξεχωριστα τα πορτοκαλί. τα ρόζ επάνω ενωνονται μαζί(δεξί πόδι FET) όπως και τα γαλάζια κάτω (όπως διαβάζουμε το φετ)δεξί ποδι...αν δεν κατάλαβες κάτι κωστα πες νου να σου διευκρινήσω!
Συνημμένο Αρχείο 21273
Δηλαδη ροζ και γαλαζια, δεν ενωνονται, σωστα?
Σορυ ροζ και γαλάζια ενωνονται έχεις δίκιο!!! my fault!!
Δοκιμες τωρα. Κολα παλι κανονικα το μεσαιο ποδι απο τις 2 πανω διπλοδιοδους, αυτο που ειχαμε στον αερα.
Δωσε ταση και ξεκινα τον ενισχυτη. Αναβει κανονικα?
διευκρίνηση μόνο της 2 επάνω όχι τις 2 κάτω?
Σωστα, μονο τις 2 επανω.
όχι δε λειτουργεί ο ενισχυτής δουλευει η προστασία πάλι κοκκινο led μόνιμα!:001_huh:
Αυτο σημαινει οτι το χαλασμενο καναλι ειναι σε εκεινη την μερια.
Για ξεκολα τωρα τα NPN τρανζιστορ που σου σημειωνωΣυνημμένο Αρχείο 21274 και ξαναδοκιμασε να τον αναψεις.
όχι Κώστα παραμένει σε κατάσταση προστασίας
Δεν καταλαβαινω.
Για να δουμε, ξεκολα παλι το μεσαιο ποδι απο τις πανω διπλοδιοδους, και κολα τα δυο ποδια των απο κατω.
συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση προστασίας και μετά την αλλαγη φίλε κωστα...σορυ για την αργοπορια δεν κολουσε το ποδαρακι!
Κατι δεν εχω καταλαβει...
Προσπαθουμε να βρουμε ποιο ειναι το ελατωματικο καναλι.
Τροφοδοτουμε την πανω μερια των ενισχυτων, και δειχνει λαθος.
Τροφοδοτουμε την κατω μερια των ενισχυτων, και παλι λαθος....
Για δες αν το μεσαιο ποδι της διπλοδιοδου με αυτο το σχεδιο ειναι κοινο και στις 2 μεριες....Συνημμένο Αρχείο 21275(πανω και κατω)
Χωρις ταση βεβαια....
είναι κώστα!
Βρε συ Αποστολη, αυτο σημαινει οτι τα 2 τροφοδοτικα ειναι παραλληλα!
Μπερδευτηκα με τα χρωματα πιο πριν....
Χθες που μετρησες στον αερα το μεσαιο ποδι των διπλοδιοδων, οι τασεις που εδειχνε πανω και κατω, ηταν ιδιες? δηλ +27V πανω και +27V κατω?
Και -27V πανω, και -27V κατω?
έχεις απόλυτο δίκιο πάνω έχω +-27v και κάτω +-27v με μικρές αποκλίσεις το πάνω με το κάτω όπως σου είπα και εχτές +-0,8v
Εμ, γι αυτο μπαινει συνεχεια σε προστασια.
Δεν μπορω να δω καθαρα, αλλα στην εξοδο καθε καναλιου, δηλ εκει που ενωνονται οι μεγαλες πρασινες αντιστασεις, πρεπει να συνδεεται ο συλλεκτης ενος μικρου τρανζιστορ (σαν το 2N3904 που
ξεκολησες πιο πριν. Μπορεις να το δεις? Η φωτο δεν με βοηθαει...
Αυτό λες Κώστα? αν ναί είναι 2Ν3906
Συνημμένο Αρχείο 21276
Οχι αυτο. Αυτο που δειχνει το ποστ 55....Ποια εχεις ξεκολησει?
Αχά εννοείς να βγάλω και από τα αλλα κανάλια τα 2ν3904? αυτά?
Συνημμένο Αρχείο 21279
Αυτα εννοω, αλλα πριν τα ξεκολησεις, δειξε μου που συνδεονται τα ποδια τους (απο ενα, ειναι το ιδιο στα υπολοιπα)
βοηθάει καθόλου αυτό?
Συνημμένο Αρχείο 21280
Αμε!
Λοιπον, αυτο πρεπει να ειναι το τρανζιστορ της προστασιας του καθε καναλιου.
Τα 3 πανω ειναι εκτος?
ναι να βγάλω και τα κάτω?
Ναι, θα προσπαθησουμε να απενεργοποιησουμε την προστασια των ενισχυτων.
τισ διπλοδιόδους τις συνδέω? και αν ναι ποιες όλες?
Συνεδεσε οποιο ζευγαρι θες, και βαλε μπρος
εβγαλα όλα τα 2n3904 απο κάθε ενισχυτή σύνδεσα τις δύο διπλοδιόδους τισ κάτω αλλα η προστασία παραμένει...τι να κάνω άλλο Κώστα??
Ετσι οπως ειναι σε προστασια, γραψε μου τις τασεις στα πιν του 4558
αυτό δίπλα στο tl494 έτσι? πιν 1=1,42v 2=4.65v 3=2.54v 4=0v 5=4.99v 6=1.42v 7=12.75 8=13.8v
Ενταξει, τα εγραψα. Το πιν 2 που συνδεεται?
μεσω μίας διόδου και μίας αντίστασης που βρίσκονται παράλληλα στον πιν 3 του tl494
και το πιν 6 ?
βοηθάει καθόλου η φωτό??
Συνημμένο Αρχείο 21281