ναι και το θερμιστορ
Printable View
ναι και το θερμιστορ
όταν δίνεις 110 στην πλακέτα, ο μεγάλος ηλεκτρολυτικός τί έχει στα άκρα του;
μπορεις να πεις τι υλικα ειναι αυτα που σου σημειωσα με βελακι;Συνημμένο Αρχείο 19867
Μικροί ηλεκτρολυτικοί.
συγνωμη που ξαναρωταω
αλλα δεν θες εναν μεγαλο ηλεκτρολυτικο για να εχεις τα 310?
και αν η εξοδος σου θες να ειναι 12V ποσο υποβιβαζει ο μ/τ
δλδ με το μεγιστο duty cycle να πηγαινει 20V και με το ελαχιστο 11V
Θες μεγαλο σε ταση αλλα οχι σε χωρητικοτητα, πχ αυτος που φαινεται παραπανω ειναι 400V αλλα θα 'ναι <200μF.
Αυτο με την εξοδο δεν πολυεπιασα τι εννοεις αλλα γενικα ειναι αντιστοιχα με τους κανονικους μετασχηματιστες των 50Hz, οσο μεγαλυτερο λογο σπειρων εχεις τοσο μικροτερη ταση εξοδου.
Εφοσον μιλαμε για καμια 40αρια βαττ και δεδομενου του οτι στους πυκνωτες εξομ. η χοριτικοτητα ειναι αναλογη της ισχυης δεν θες και μεγαλλο ηλεκτρολυτικο...
γραφαμε μαζι
στην εξοδο της γεφυρας επρεπε αν εχω 310V ενω εχω 110 -πηρα μετρηση απο αλλο.που παει το μυαλο σας;;;
Συνημμένο Αρχείο 19881το σχεδιο σχεδον ταιριαζει που εστειλε ο φιλος
Βραχυκύκλωσε το NTC και ξαναδοκίμασε
το εκανα τπτ δεν αλλαξε.βρηκα φτηνο τροφοδοτικο (μεταχειρισμενο) οποτε θα το βαλω.με την γεφυρα στον αερα εχω την ταση της ΔΕΗ -με την γεφυρα εχω 110 και βγαζοντας τον πυκνωτη στον αερα παλι 110.βαρεθηκα ισως ειναι ετσι κατασκευασμενα ωστε να μην επισκευαζονται ευκολα .Ευχαριστω ολους οσους ασχοληθηκαν.τα λεμε σε μελλοντικα post.........
Σιγά ρε φίλε. από πού δίνεις τροφοδοσία;
απο την μπριζα
τι εννοεις;;
Και βάζοντας τη γέφυρα η τάση της μπριζας γίνεται 110...
εννοω την εξοδο μεχρι τον Μ/Τ ενω το αλλο που μετρησα ειχε στον πυκνωτη 310 και στον Μ/Τ επισης το ιδιο
Άμα καταφέρουμε να συννενοηθούμε...
βαζω το τροφοδοτικο στην μπριζα και εχωεκτος την γεφυρα,στα ακρα των πηνιων (που συνδεεται η γεφυρα ) εχω την ταση του δικτυου 237V.Βαζοντας την γεφυρα εχω 110 Vdc στο μεγαλο πυκνωτη.στο αλλο που μετρησα η ταση στο πυκνωτη ειναι 310Vdc. καταλαβες τωρα;;;
Δηλαδη οταν εβγαλες την γεφυρα, εβαλες την ταση ΔΕΗ στην εισοδο και εφτασε μεχρι την εισοδο της γεφυρας η την εβαλες μετα την γεφυρα;
Ρε φίλε δεν γίνεται αυτό που λες - και να είναι εντάξει το NTC, και να είναι εντάξει η ασφάλεια, και να είναι εντάξει τα πηνία των φίλτρων, και να είναι εντάξει η γέφυρα, και να είναι ενωμένη η πλακέτα κατευθείαν στην πρίζα...
εγω απο αυτα που διαβασα, που ειπε δηλαδη, θεωρισα μιπως ειναι η γεφυρα καποια ιδικη γεφυρα που εχει καποιον υποβιβαστη ισως.... δεν ξερω, δεν εχω συναντησει κατι τετοιο,ουτε ξερω αν ειπα ΜΕΓΑΛΗ μπαρουφα αλλα λεω μιπως...
Μέτρησες τα δυο πηνία του φίλτρου; Πρέπει το καθένα να μετράει σχεδόν βραχυκύκλωμα. Ή γεφύρωσε τα άκρα του καθενός και δοκίμασε. Πρόσεχε, μια λάθος σύνδεση εκεί θα βραχυκυκλώσει τα 220!
δεν μετραει βραχυκυκλωμα 22Ωμ(με την γεφυρα στον αερα)
Είναι πάρα πολλά, γεφύρωσε τα άκρα του κάθε πηνίου και δοκίμασε αν δουλεύει το τροφοδοτικό
Φίλιππε , δεν ξέρω αν έχεις υπ'όψιν το συγκεκριμένο κύκλωμα (εγώ όχι), αλλά δεν το προτείνω γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί η αντίσταση πηνίου και μάλλον πρέπει να είναι πηνίο παλμοτροφοδοτικού γι'αυτό έχει 110 kαι το πιθανότερο να πάρει στο χέρι γέφυρα και τρανζίστορ
Τώρα είδα το σχέδιο αλλά αν έφταιγε η μεγάλη αντίσταση του φίλτρου* δεν θα έβρισκε 220 στην είσοδο της γέφυρας. Ίσως είναι ανοιχτό το ένα σκέλος της γέφυρας και μειωμένη η χωρητικότητα του πυκνωτή.
* ή το NTC
η βλαβη βρεθηκε το ic FA 5515 αλλα δεν υπαρχει (εδω στην επαρχια).βρηκα καινουργιο ΟΕΜ με 12 ευρωπουλα οποτε ΤΕΛΟΣ η ταλαιπωρια.Για να δω τη σωστη ταση επρεπε και η γεφυρα να ειναι στον αερα και το θερμιστορ
Δεν μας τα λες καλάααααααααααα.........
γιατι δεν μας τα λεει καλα;
Από τη στιγμή που καινούριο παλμοτροφοδοτικό για ps2 έχει κάτω από 20ευρώ για ποιο λόγο να δώσεις 12Ε για αυτό το ολοκληρωμένο, το οποίο και πιθανόν να μην φτέει?
το εχασα το θεμα... ναι η βλαβη βρεθηκε... απο εκει που δεν ηξερες πως ειναι οι πυκνωτες και εδινες 110V κατευθειαν πανω στην μετασχηματιστη κατεληξες τι φταιει... καλα...
παντος μια απορια μου γεννιεται???? τα 110V που τα βρισκεις??????????
αντε και ευχομαι να δουλεψει το ps με το νεο τροφοδοτικο...
υ.γ : κανε καμια ασφαλεια ζωης... μακρια απο εμας αλλα με αυτα που ακουω.....
ΧΑΧΑΧΑ!:lool:
ΑΜΑΝ ρε Παναγιώτη τον πήρες από τα μουτρα!!!
Παναγιώτη δεν το είπα για να σε προσβάλω απλά δεν γίνεται για τους παρακάτω λόγους.
1. Αν βγάλεις το ntc κόβεις την παροχή των 220v.
2. Αν η γέφυρα σου έκανε πτώση τάσης από τα 310VDC στα 110VDC τότε θα είχαν αποκτήσει μεγαλύτερη αντίσταση η το ntc η το πηνίο.
3. Αν το πηνίο και το ntc ήταν οκ τότε για να γίνει αυτή η πτώση τάσης κάπου θα υπήρχε βραχυκύκλωμα που θα σου έκαιγε την ασφάλεια με την μία.