Αρχικό μήνυμα από
spiros full
Δημητρη ξερω που πανε τα καλωδια εχω βγαλει πριν φωτος και δεν μπερδευονται πλεον.Ειναι στην τεταρτη φωτο στη πρωτη μου αναρτηση το προβλημα ειναι οτι δεν εχω σχηματικο των επαφων του διακοπτη να ξερω που και ποτε τι ανοιγει η κλεινει.Και παλι δεν θα επρεπε σε δυο ακρες να δω ωμικη αντισταση?αρχη και τελος του πηνιου? Δοκιμασα ολους τους συνδιασμους με τα 4+1 καλωδια και παντου μηδεν.Το ενα καλωδιο εχει επανω ταμπελακι απο την πρωτη επεμβαση πριν χρονια που αντιστοιχει στην επαφη ενα του διακοπτη. Εχω γυρισει και τον διακοπτη ακριβως τουμπα οπως δειχνει στην φωτο για δοκιμη μετα ιδια ακριβως αποτελεσματα και τις γεφυρες που ειναι η φαση μαρκαρισμενη (απο παλια) απο κατω και τα αφησα γυρισμενα μια και φαινεται οτι ο διακοπτης το ιδιο δουλευει .Τον εχω βαλει στον παγκο και βρηκα που ξεκιναει να δινει διαδοχικα τις 4 σκαλες.Συνδεσα διαδοχικα στον διπολικο διακοπτη ενα ενα τα ακρα απο τα τεσσερα καλωδια κι εδωσα ρευμα χωρις να εχω τοξο σε καμια περιπτωση. Ασχετα που εβγαλα τον διακοπτη δεν θα επρεπε να δουλεψει καποιο?Ο διακοπτης οπως το καταλαβαινω δεν κανει τιποτα αλλο απο το να αλαζει μηκος θεση επανω στο πηνιο. Αν καταλαβαινω σωστα τα τυλιγματα ειναι σαν βαριακ.Ολο αυτο το τυλιγμα να εχει κοπει καπου εσωτερικα?