Μηπως τα λαμπακια σου κανουν τη ζημια; (καμένα λιπη ή υγρασια ή τραυματισμενα καλωδια).
Αν αναψεις σκετο γκριλ δεν πεφτει το ρελε;
Printable View
Μηπως τα λαμπακια σου κανουν τη ζημια; (καμένα λιπη ή υγρασια ή τραυματισμενα καλωδια).
Αν αναψεις σκετο γκριλ δεν πεφτει το ρελε;
-Tο γκρίλ είναι μαζί με την πάνω αντίσταση βγάζοντας τα καλώδια όλα έπεφτε το ρελέ σταμάτησε να πέφτει όταν όταν έβγαλα το τελευταίο καλώδιο από την αντίσταση, αντικατέστησα την αντίσταση ΄0πως ήταν μαζί με το γκρίλ και ξανάπεσε μετα από 10 λέπτά περίπου και έκανα ότι λέω παραπάνω τα λαμπάκια δούλευαν κανονικά αφαιρεμένη την αντίσταση άναβαν κανονικά δεν έπεφτε διαρροή με λαμπάκι μου έχει τύχει σε εντοιχιζόμενη εστία.
Μάκη, έτσι έχω φανταστεί την κουζίνα σου:
Συνημμένο Αρχείο 46903
Καφέ καλώδια: φάση.
Μπλε καλώδια: ουδέτερος.
Πράσινο - κίτρινο: γη. (ενώνεται με το μεταλλικό πλαίσιο της κουζίνας)
Γκρι ανοιχτό: μεταλλικά πλαίσια κουζίνας και διακοπτών.
Γκρι σκούρες γραμμές: υποδηλώνουν επαφή των μεταλλικών πλαισίων των διακοπτών και και των περιβλημάτων των αντιστάσεων με το μεταλλικό πλαίσιο της κουζίνας, το οποίο είναι και γειωμένο (συνδεδεμένο με το πράσινο-κίτρινο καλώδιο).
Η πάνω αντίσταση έχει και το γκριλ μαζί, γι αυτό έχει 4 ακροδέκτες (2 για την αντίσταση και 2 για το γκριλ).
Σωστά το έχω φανταστεί;
Οι δύο διακόπτες (Δ) είναι ανεξάρτητοι όπως στο σχέδιο;
Δηλαδή μπορούν να είναι ο ένας ON και ο άλλος OFF;
Ή όταν είναι ο ένας στο ON είναι και ο άλλος αναγκαστικά στο ON;
Μακη καλησπέρα. Κατα πασα πιθανότητα η κουζινα σου εχει παρει υγρασια και σου ρίχνει το ρελε διαφυγής. Αυτο που εκανα εγω στην δικια μου που ειχε το ιδιο πρόβλημα ηταν το εξης.
Αποσυνδεσα την γείωση, και αναψα τον φουρνο στο φουλ. Τον αφησα μεχρι να πιασει τους μέγιστους βαθμους (πανω απο μισή ωρα) και αυτο ηταν.
Ξανασυνδεεις γειωση κ ξαναδοκιμαζεις. ΠΡΟΣΟΧΗ οσο εχεις εκτος την γειωση μην πιασεις την κουζινα, σε εχει χτυπήσει. Ελπιζω να ειναι αυτο το πρόβλημα και να βοήθησα
-Γιώργο αυτό που λές κατα πάσα πιθανότητα θα ήταν ο προβληματισμός μου είναι ο εξής έβγαζα τα καλώδια ένα ένα αρχίζοντας απο τη κάτω αντίσταση και το ρελε σταμάτησε να πέφτει όταν έβγαλα και το τελευταίο καλώδιο από τη πάνω αντίσταση (το σχέδιο του Παναγώτη είναι πολύ κατατοπιστικό), άλλαξα τη πάνω αντίσταση που είναι σετ με το γκρίλ και μετά 10 λεπτά ξανάπεσε (το ρελέ). Υπέθεσα ότι θα ήταν ο διακόπτης επιλογής αλλά ήταν σε άριστη κατάσταση όπως και όλα λαμπάκια καλώδια επαφές, εκ των υστέρων όμως δεδομένου ότι ο ιδιοκτήτης δεν μπορούσε να διευκρινίσει αν το ρελέ έπεφτε απο τη πάνω ή τη κάτω αντίσταση (μετά την αλλαγή) υποθέτω ότι το πρόβλημα ήταν καθαρά υγρασίας καθώς οι αντιστασεις ήταν εμφανισιακά σε άριστη κατάσταση και κακώς άλλαξα την πάνω, μετά την αλλαγή το ρελέ θα έπεφτε απο τη κάτω έφυγε η υγρασία στις δοκιμές και σταμάτησε να πέφτει.
Υ.Γ. και άσχετο Παναγιώτη το σχεδιάκι με τι πρόγραμμα το έχεις κάνει?
Μάκη (κατ' αρχήν καλή χρονιά σε σένα και σε όλους φυσικά) το σχέδιο το έχω κάνει με το Paint των Windows.
(τις φωτό από τις αντιστάσεις τις βρήκα στο Google)
Αν και θα προτιμούσα να έβρισκα ηλεκτρολογικά εξαρτήματα στο Eagle (είχα βρει κάποιες βιβλιοθήκες, π.χ. e-schuetze-relais, e-electro, e-klemmen, e-lampen κλπ) και να το έφτιαχνα, θα έβγαινε καλύτερο.