Για δείξε καμία για να καταλάβουμε τι εννοείς ??? :001_tt2:
Printable View
Η αλήθεια είναι ότι από την μικρή εμπειρία μου (όχι σε τέτοια θέματα, σε άλλου είδους μηχανήματα) έχω και εγώ διαπιστώσει ότι όσο λιγότερα ηλεκτρονικά, τόσο πιο σκληροτράχηλα τα μηχανήματα, αλλά και πιο εύκολα επισκευάσιμα. Έλα όμως που αρέσει στη γυναίκα το design του πλυντηρίου:001_rolleyes: και δεν θέλει να το επιστρέψουμε (αν μας το πάρουν πίσω διότι απ' ότι κατάλαβα, τα μαγαζιά τέτοιου τύπου είναι λίγο "αρκεί να σου πουλήσω").
Αυτός μου είπε να μην το λειτουργήσω μέχρι να το "φτιάξει", αλλά επειδή νομίζω ότι είναι λίγο άσχετος και δεν θα βρω άκρη, λέω να κάνω μόνος μου αρχικά μία δοκιμή βάζοντάς το να δουλέψει και παρακολουθώντας αν προκληθεί πρόβλημα την ώρα που ξεκινάει το ψυγείο και μετά τραβώντας μπαλαντέζα από το κάτω διαμέρισμα για να εξετάσω το ενδεχόμενο της πτώσης τάσης (ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί αυτό). Υπάρχει κίνδυνος να του κάνω μεγαλύτερη ζημιά;
Υπάρχει πιθανότητα να είναι πλακέτα;; Το ρωτάω αυτό διότι το "μαγαζί" δίνει εγγύηση 3 μήνες εκτός της πλακέτας. Αν είναι να μην προσπαθήσω τίποτα και να επιμείνω για επιστροφή. Εκτιμώ βέβαια, με τις λίγες γνώσεις μου ότι αν ήταν πλακέτα δεν θα δούλευε καθόλου, αλλά ξέρω 'γω;
Οποιαδήποτε άλλη ιδέα είναι ευπρόσδεκτη:biggrin:. Ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον
(όσο αφορά σε ευαισθησίες από διαταραχές ρευμάτων και όχι μόνο ήταν η έννοια / όπου τα μηχανικά δεν χαμπαριάζουν από τέτοια )
Δεν ξέρω αν παρακολουθείς εντατικά τα διάφορα θέματα του φόρουμ , αλλά πρόσφατα (περίπου πριν εβδομάδα ) είχαμε π.χ. ένα θέμα που αφορούσε πλυντήριο ρούχων της Aeg όπου κόλλησε το πρόγραμμα (μηχανικό στο μεγάλο του ποσοστό ) το οποίο ανάγκαζε τον κινητήρα να περιστρέφεται συνεχώς από την μία μεριά περιστροφής, από μηχανική βλάβη του εγκεφάλου , που όμως ο θεματοθέτης ο ίδιος το εντόπισε εύκολα το πρόβλημα .
Το συγκεκριμένο είχε ολίγα ηλεκτρονικά πάνω στην πλακέτα + πλακέτα οδήγησης του κινητήρα ξέχωρα .
Την πάτησε μόνο και μόνο επειδή δόλια και σκόπιμα από την εταιρία είχαν πανάκριβα τον μηχανικό εγκέφαλο !!! ενώ πρακτικά δεν έκανε σε αξία ούτε κατά το 1/6 της τιμής σε σύγκριση με μιας πλακέτας προγραμματισμού με σκέτα ηλεκτρονικά .
Στο τέλος ο θεματοθέτης το λειτούργησε συμβιβαστικά ρίχνοντας ολίγο WD40 λιπαντικό εντός του μηχανικού προγραμματιστή και έστρωσε για όσο πάει (και μιλάμε για μοντέλα που λειτουργούν 25 - 30 χρόνια απροβλημάτιστα ) . Τέτοια μοντέλα με μηχανικά προγράμματα έχουν (είχαν βγάλει ) και στα πλυντήρια πιάτων .
Με λίγα λόγια Φίλε Andyferraristi η νέα τεχνολογία μου θυμίζει τα μπλε βρακιά που είχαν βγάλει παλιότερα με την ειδική σχισμή μπροστά ως δήθεν πλεονέκτημα για να μπορείς να βγάζεις το τσουτσούνι με ταχύτητα .... αυτά τα βρακιά πλέον κατάλαβε ο κόσμος ότι δεν του ήταν απαραίτητα και ή τα καταργήσαμε ή καταλάβαμε ότι πρέπει να τα φοράμε ανάποδα με την σχισμή προς τα πίσω και προς το συμφέρον μόνο των εταιριών.
Σαν να λέμε για αυτοκίνητο ότι σου δίνουν εγγύηση 50 χρόνια για την εξωτερική βαφή ("design" όπως λέει και η γυναίκα σου) του οχήματος εκτός από τα υπόλοιπα μέρη .Παράθεση:
Το ρωτάω αυτό διότι το "μαγαζί" δίνει εγγύηση 3 μήνες εκτός της πλακέτας.
Που θα είναι πλήρως εκτός ρεύματος το ψυγείο . (και αν πραγματοποιεί σωστά πλύσεις από εκεί και πέρα ) .Παράθεση:
και παρακολουθώντας αν προκληθεί πρόβλημα την ώρα που ξεκινάει το ψυγείο
Η πτώση τάσης μπορεί να είναι και στο κάτω διαμέρισμα ή και στην γύρω περιοχή (δεν είναι βέβαιο ). Το βεβαιότατο είναι ότι ένα μηχανικό πλυντήριο θα δούλευε έτσι κι αλλιώς παρόλο τα παραπάνω προβλήματα σε διακυμάνσεις .Παράθεση:
και μετά τραβώντας μπαλαντέζα από το κάτω διαμέρισμα για να εξετάσω το ενδεχόμενο της πτώσης τάσης (ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί αυτό).
Ναι καταλαβαίνω ότι ένα μηχανικό πλυντήριο είναι πιο αξιόπιστο, αλλά δυστυχώς τι να κάνω που το θέλει η γυναίκα.
Εαν δοκιμάσω αυτά που περιγράφω παραπάνω, υπάρχει πιθανότητα να προξενήσε περαιτέρω βλάβη; Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω;;
Πέτρο με παρεξήγησες. Την ίδια ακριβώς άποψη έχω με εσένα. Το παραπάνω post όμως ήταν "πάσα" για να μου παρουσιάσεις κάτι σαν αυτό (θεώρησα ότι θα το καταλάβαινες από το emoticon) ...
Το κατάλαβα τι εννοούσες στο #11 , αλλά ήθελα να σου απαντήσω εκ των πραγμάτων και αντικειμενικά / ιστορικά / τι βρώμικο παιχνίδι παίζεται με την νέα τεχνολογία .
Δεν λέω ότι δεν είναι καθόλου απαραίτητη η τεχνολογία για βελτιώσεις σε κάποια μηχανήματα , αλλά μέχρι ενός αποδεκτού ορίου που αυτό να μην ζημιώνει τον ιδιοκτήτη και ταλαιπωρεί με ηλιθιότητες όπως λέει και ο Papas00zas .
Λοιπόν, το έχω ξαναβάλει να πλένει. Κανένα 20λεπτο μετά την έναρξη, από μόνο του μου βγάζει μήνυμα στην οθόνη: θέλετε να διακόψετε το πρόγραμμα; Μετά από μερικά δευτερόλεπτα επανέρχεται, και σε διάστημα 2 λεπτών το ξανάκανε μόνο του 3 φορές. Τώρα συνεχίζει κανονικά. Τονίζω ότι το έχω βάλει σε άλλη μπρίζα που είναι σε διαφορετική γραμμή.
Κάποια ιδέα;
Upate. Το πλυντήριο ολοκλήρωσε το πρόγραμμα κανονικά....... Τι να πω και τι να κάνω;;;;;;;
Μηπως καποιο κουμπι εχει χαλασει πχ εναρξης-παυσης και με τους κραδασμους κανει οτι θελει;