-
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον klik
Έκανα ότι είπε,πάτησα το help για 10 sec και έπαιξε.
Να 'σαι καλά!!!
Άρα μάλλον τζαμπα άλλαξα λάμπα...θα έπαιζε η παλιά.Οπότε έχω μία ερώτηση...Πως μπορώ να αναγνωρίσω αν η λάμπα είναι καμμενη;Με το πολύμετρο δεν μου βγάζει καμία ένδειξη!
Ευχαριστώ και τον κυριακίδη γιατί το είπε πιο πάνω!
-
Παιδιά σε αυτό που ρωτάω στο αν δηλαδή μπορούμε να αναγνωρίσουμε αν η λαμπα είναι καμμένη ή όχι,μπορεί να μου απάντήσει κάποιος;
-
Όπως όλες οι λάμπες, μετράς με ένα ωμόμετρο το continuity στους δύο πόλους της λάμπας. Πρέπει να μετράς λίγα Ohm. Το πόσα εξαρτάται από τον τύπο και τη χρήση της λάμπας...πάντως πολύ λίγα..σαν βραχυκύκλωμα. Αν μετράς άπειρο, τότε έχει καεί..
-
Μανώλη δεν έχουν νήμα αυτές οι λάμπες για να μετρηθούν με ωμόμετρο. Είναι λάμπες εκκένωσης με υψηλή πίεση ατμών υδραργύρου.
Οι λάμπες αυτές μετά από κάποιες ώρες ανάβουν δύσκολα, έχουν χάσει σημαντικό μέρος της φωτεινότητας τους και παρουσιάζουν συνεχώς αυξάνομενο κίνδυνο να σπάσουν. Γι'αυτό απαιτούν προληπτική αλλαγή.
-
κλικ ευχαριστώ.! Απάντησα έχοντας υπόψην μου λυχνίες magnetron που έχει τύχει να επισκευάσω σε φουρνάκια μικροκυμάτων αλλά όντως καμία σχέση. Λάθος μου,... Και ευχαριστώ για τις πληροφορίες, γιατί δεν έχω εμπειρία από προβολείς..