-
Την κλειδαρια δεν την καταργουμε οπως πολυ σωστα γραφει ο googlis.Οσο αφορα τη λειτουργια της δεν δουλευει ουτε με θερμικο ουτε με χρονοκαθυστερηση.Κλειδωνει μηχανικα και πιεζει ενα μπουτον ωστε παρει μπρος το πλυντηριο.Η πορτα ανοιγει με ηλεκτρομαγνητηκο εμβολο και δεν ενεργοποιητε ο ηλεκτρομαγνητης αν δεν σταματησει να γυριζει ο καδος ωστε να σταματησει το feedback απο την ταχογενητρια.Το συγκεκριμενο μοντελο εχει, εκτος απο την προστασια της ταχογενητριας ,και μηχανικη ασφαλιση στην τροχαλια του καδου ωστε οταν ανοιξει η πορτα να μην μπορει να γυρησει το τυμπανο για κανενα λογο
-
Ακριβώς έτσι Σάκη. Τι κάνουμε λοιπόν εκτός (αγοράς..!!) παλιό άν βρούμε;
-
Δυσκολα για παλιο γιατι δεν περπατησε πολυ σαν μοντελο.Δοκιμασε να πας σε ενα μαγαζι που εχει παλια στη ιωαννου μιχαηλ κατω απο την εγνατια στο υψος της καμαρας,ισως να εχει.
-
Σάκη όσες έχω ανοίξει (την συγκεκριμένη δεν την ξέρω) δεν έχουν ηλεκτρομαγνήτη μέσα αλλά θερμαντικό στοιχείο (αντίσταση ή δισκίο PTC) και διμεταλλικό έλασμα ή κύλινδρο με έμβολο γεμάτο με κάτι σαν κερί. Αν ήταν έτσι όπως το λες βγάζοντας το πλυντήριο από την πρίζα η πόρτα θα μπορούσε να ανοίξει άμεσα.
-
Φιλιππα το συγκεκριμενο μοντελο αν το βγαλεις απο την μπριζα η πορτα δεν ανοιγει παρα μονο αν τραβηξεις το κορδονι που εχει για την περιπτωση διακοπης ρευματος η βλαβης στον ηλεκτρομαγνιτη της κλειδαριας.Τωρα αν υποθεσουμε οτι ο χρηστης ειναι τζαζ, για να μην πω τιποτα που παραβιαζει τους ορους του φορουμ,και βιαζεται να βαλει τα χερια του, ο κατασκευαστης εχει προβλεψει και εχει φτιαξει μηχανικο συστημα το οποιο την ωρα που ανοιγει η εξω πορτα τραβαει μια ντιζα η οποια με τη σειρα τραβαει ενα <<φρενο>> και μπλοκαρει την τροχαλια του καδου,αυτα γινονται σε ελαχιστο χρονο και δεν προλαβαινει ο χρηστης να βαλει τα χερια του μεσα στον καδο πριν αυτος φρεναρει.Το ιδιο θα συμβει τραβωντας το κορδονι ακομα και αν δεν το βγαλεις απο το ρευμα.Παντως εγω βγαζω το καπελο μου στη miele,εχει φοβερο σχεδιασμο στο συγκεκριμενο συστημα.
-
Σάκη το συγκεκριμένο μοντέλο όπως είπα και πιο πριν δεν το ξέρω, εσύ έχεις μεγάλη εμπειρία και σίγουρα θα ξέρεις ότι στα περισσότερα άλλα πλυντήρια η κλειδαριά δουλεύει με θερμικό τρόπο.
-
Ναι η αληθεια ειναι οτι στο 95% εχουν ptc.
-
Λοιπόν έτσι είναι, το πλυντήριο είναι 25ετίας και τα περισσότερα πλυντήρια τώρα έχουν θερμικό
Ευχαριστώ πολύ παιδιά θα κοιτάξω να βρω παλιό ή αλλιώς θα δώσει 135€ + ... ευχαριστώ.
Πάρις