Αρχικό μήνυμα από
apavlidis
Θα συμφωνήσω με τον xifis. Τα παλιότερα μοντέλα γενικότερα, σε διάφορων ειδών συσκευές κλπ, κατασκευάζονταν για να αντέχουν. Και νομίζω ότι οι τεχνικοί εκείνων των εποχών το έχουν καταφέρει... Μιλάμε για αριθμό βλαβών της κάθε συσκευής.. Όντως υπάρχουν και τηλεοράσεις τόσων ετών οι οποίες, δεν έχουν "δει" τεχνικό ή μάλλον δεν τις έχει "δει" κάποιος τεχνικός λόγω ότι δεν έβγαλαν ακόμη καμμία βλάβη. Συγκρίνονται οι βαριές και παλιές Grundig Blaupunkt Philips ITT Telefunken National Hitachi σ' ότι αφορά τις βλάβες που βγάζουν σε σχέση με τις σημερινές; Δεν νομίζω. Βλέπω κάτι παλιές παμπάλαιες Grundig κατά καιρούς οι οποίες μπορεί να επισκευάζονται ίσως και για πρώτη φορά.. Αλλά ήταν απ' ότι ξέρω οι πιο ακριβές της αγοράς εκείνη την εποχή. Πλέον δεν αξίζει να πάρεις κάτι ακριβό για να σου κρατήσει... Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτό σε πολλές περιπτώσεις σήμερα ισχύει. Δηλαδή ας πούμε αν πάρεις ξέρω γω ας πούμε μια SMART tv Samsung 700 και 800 ευρώ, σιγά μην την έχεις μετά από 30 και 35 χρόνια.. Ή θα την έχεις πετάξει επειδή θα την έχεις βαρεθεί ή θα έχει βγάλει βλάβες πολλές στα πρώτα 5 χρόνια. Οι Sony? αυτές από τότε που κυκλοφορούσαν οι crt μονίμως βλάβες και ανταλλακτικά είτε σε δυσπρόσιτες για τον πελάτη τιμές είτε ανύπαρκτα πολλές φορές. Εγώ προσωπικά τότε δεν έβαζα στο σπίτι μου Sony.. ούτε στερεοφωνικά ούτε βίντεο, ούτε τηλεοράσεις. Τίποτα.. Δεν άξιζαν και δεν αξίζουν. Ούτε πρόκειται να κάνω κάτι τέτοιο... Grundig και πάλι Grundig. (Made in W. Germany)