-
[QUOTE=MarSC;560236]Να του πω να έρθει να ξαναγεμίσει το ψυγείο με ισοβουτάνιο;...Σιγά μην έρθει.[QUOTE]
Μαρία μην πανικοβάλεσαι
πόσα σου ζήτησε για εργασία και πόσα για ανταλλακτικό ξέρεις; ο συμπιεστής δεν είναι φθηνός
αν δεν συμφωνήσατε για την επισκευή και αυτός αφαίρεσε το ισοβουτάνιο (R600a) επειδή δεν κατάλαβε ότι θα τελειώσει αυτός την δουλειά
τότε φυσιολογικά θα πρέπει να στο επιστρέψει ως είχε
το έκανε έτσι γιατί είναι πολύ εύφλεκτο και άοσμο και γι αυτό θα το έφτιαχνε την επόμενη
ένα ερώτημα είναι αν το αφαίρεσε με ασφάλεια αλλά αφού δεν υπήρξε μπάμ ΟΚ
υπάρχει πιθανότητα το μοτέρ του συμπιεστή να γυρίζει αφού το ακούς να "χουρχουρίζει" αλλά να μην συμπιέζει και να χρειάζεται πράγματι αντικατάσταση
ρώτα όπως σου είπε ο Πέτρος πόσο θα σου κοστήσει αυτό σε κάποιον άλλο.
-
Καλημέρα Νίκο.
Δε συμφωνήσαμε για επισκευή. Η επίσκεψη ήταν για διάγνωση για την οποία ζήτησε και πήρε 15€. Το σωληνάκι το έκοψε πριν καν πει τι έχει το ψυγείο. Με το που μπήκε με ρώτησε το ιστορικό, μετά με ρώτησε πως μπαίνει σε λειτουργία γιατί δεν ήξερε, το άκουσε που άρχισε να δουλεύει και αμέσως μετά το έκλεισε, το γύρισε..έκοψε το σωληνάκι και μου είπε ότι θέλει αλλαγή μοτερ.
Το ποσό που ζήτησε συνολικά είναι 300€ και στο τηλεφώνημα που του έκανα το βράδυ, είπε ότι τα δικά του είναι 120-130€.
Οταν μου ανέφερε την τιμή είπε ότι μπορεί να βάλει και φθηνότερο μοτερ, αλλά χωρις να εγγυάται αξιοπιστια με 260€ συνολικά.
Του απάντησα ότι δε μπορώ να δώσω τόσα χρήματα για επισκευή και ότι προτιμώ να πάρω καινουργιο με λίγα χρήματα περισσότερα, τα οποία όμως θα πληρώσω με δόσεις στην κάρτα.
Η απάντηση του ήταν ότι αυτό εδώ είναι πολύ καλό ψυγείο και ό,τιδήποτε και να αγοράσω κάτω από χιλιάρικο, θα κρατήσει 3-4 χρόνια το πολύ.
Είπε επίσης ότι θα μετατρέψει το μοτερ να δέχεται φρέον με πατεντα που έχει αποκλειστικά αυτός...για τους λόγους που έγραψα πριν. Δε διευκρίνησε αν αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή για το μοτερ.
Αυτό που έχει το ψυγείο είναι της danfoss (r600a) και αυτός θα βάλει κάποιο αντίστοιχο ( ενα γαλλικό l'unite νομίζω)
Εκείνο που του είπα είναι ότι θα το σκεφτώ και ότι θα του τηλεφωνήσω το βράδυ για να του πω αν θα το επισκευάσω ή όχι.
Δεν πήρε καμιά προστασία..απλά εκοψε το σωληνάκι..και ούτε καν μου το είπε ότι αδειάζει. Το έμαθα στο βραδυνό τηλεφώνημα που του έκανα.
Σημειωτέον ότι εγώ καπνίζω και το είδε, αλλά δεν είπε το παραμικρό, ούτε μου ζήτησε να ανοίξω παράθυρα ή μπαλκονόπορτες για να αεριστεί ο χώρος. Τι προφυλάξεις έπρεπε να πάρει;;;