καλησπερα σας εγω προσοπικα την εβγαλα την καταραμενη την βαλβιβιδα . ενα βιντεακι απο εμενα https://www.youtube.com/watch?featur...&v=0rXwcDkobUY :lool:
Printable View
καλησπερα σας εγω προσοπικα την εβγαλα την καταραμενη την βαλβιβιδα . ενα βιντεακι απο εμενα https://www.youtube.com/watch?featur...&v=0rXwcDkobUY :lool:
Τι εννοείς, την κατάργηςες τελείως; Αν ναι, ελπίζω να μην μένεις κοντά μου!
Σοβαρά, τώρα, είναι πολύ επικίνδυνο αυτό.
Μάρκα μειωτή και περίπου τι κόστος να κοιτάξω?
Θα την βγάλω και εγώ την βαλβίδα να δω αν ανατινάζεται, τσάμπα το κάνουν οι Mythbusters δλδ ;p
http://www.kotsovos.gr/index.php/mai...%CF%82-easyrid
αυτη ειναι μονο για θερσμοσιφωνα ,υπαρχουν και φτηνοτερες.κατι τετοιο μπορεις να βαλεις για ολο το δικτυο να μην εχεις υψηλη πιεση.
Νικο
ειπα για το δοχειο γιατι οι διαφορα πιεσης ειναι τοση που δεν το δικαιολογει(τοσα σπιτια δουλευουν χωρις αυτο).Ισα ισα ειναι καλο να μπει αλλα το βρισκω περιτο σε σχεση με ενα ρυθμιστη πιεσης.Μετα εχουμε τα εξης .Αυτο θελει καθε χρονο συντηρηση που σημαινει σε 2-3 χρονια που δεν τα συντηρει κανεις δεν θα υπαρχει.Κατοπιν αν βγαλεις το νερο απο αυτα στα δυο χρονια θα βρεις μεσα βατραχια λογω ακινησιας.Ειναι ενοχλητικο..
Τ
Προτου πουμε για 8bar βαλβιδα ας ανεβασει μια φωτο με την max πιεση λειτουργιας του θερμοσιφωνα γιατι ορισμενοι ειναι στα 8 bar,
ΥΓ καποια δοχεια δεν θελουν παραπανω πληρωση απο οτι ειναι προρυθμισμενα.
Βασίλη,
Το ότι τόσα σπίτια δουλέυουν χωρίς αυτό, δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό. Επίσης αμέτρητοι οδηγοί κυκλοφορούν κάθε μέρα χωρίς ζώνη/κράνος, και γυρίζουν για χρόνια κάθε μέρα σπίτια τους, κάποιοι όμως μια μέρα δεν γυρίζουν.
Πάρα πολλά από αυτά λειτουργούν "χωρίς πρόβλημα" είτε γιατί το δίκτυο στην περιοχή τους δεν έχει μεγάλη πίεση, είτε γιατί οι ΒΑ ανοίγουν κάθε τρεις και λίγο, είτε γιατί κάτι γατόνια υδραυλικοί τρυπάνε το διάφραγμα του ενσωματωμένου στη ΒΑ αντεπίστροφου. Προσωπικά δεν θα ήθελα ούτε να ποντάρω στην καλή μου τύχη, ούτε να τρέχει κάθε τρεις και λίγο η ΒΑ, ούτε να πίνω τα νερά του θερμοσίφωνα. Γι'αυτό και θεωρώ τα σωστά μέτρα ασφαλείας επιβεβλημένα. Στην τελική, όμως, είναι θέμα επιλογής του καθενός.
Ναι, ΟΚ, θέλει κάποια συντήρηση. Τσάμπα όμως στη ζωή δεν είναι τίποτα.
Εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ευθέως. Η πίεση του ΔΔ ΠΡΕΠΕΙ να ρυθμίζεται στη στατική πίεση του κρύου δικτύου, γιατί διαφορετικά χάνουμε σε ωφέλιμο όγκο. Αν είναι πολύ παραπάνω η πίεση, η μεμβράνη του ΔΔ δεν θα ενδίδει ώστε να παραλάβει τη διαστολή, με αποτέλεσμα να μην διατηρείται η πίεση στα επιθυμητά όρια. Αν είναι πολύ κάτω (στην πράξη συνήθως αυτό συμβαίνει στα ΔΔ σε μπόιλερ και θερμοσίφωνες, όπως και στου φίλου μας εδώ κατά πάσα πιθανότητα), τότε με το που θα μπει το δοχείο στο δίκτυο, το νερό λόγω της πολύ μεγαλύτερης πίεσης του δικτύου θα καταλάβει ένα μεγαλο μέρος του δοχείου, αφήνοντας πολύ μικρότερο από τον αρχικό όγκο διαθέσιμο για να παραλάβει τη διαστολή.Παράθεση:
ΥΓ καποια δοχεια δεν θελουν παραπανω πληρωση απο οτι ειναι προρυθμισμενα.
Παράδειγμα για τη συγκεκριμένη περίπτωση, με βάση αυτό τον οδηγό υπολογισμού της Reflex, σελίδα 11:
Για νερό δικτύου 10°C και ρύθμιση θερμοστάτη στους 60°C, συντελεστής διαστολής (0.0171 - 0.0003 = ) 0.0168
Ογκος διαστολής 0.0168 x 80lt = 1.344lt
Για πίεση δικτύου 4 bar (στη συγκεκριμένη περίπτωση εφόσον τοποθετηθεί μειωτής) και ΒΑ στα 8 bar, συντελεστής πίεσης από τον πίνακα, 0.45
Αρα, απαιτούμενος όγκος δοχείου διαστολής (για να μην υπερβαίνει η πίεση τα 8 bar), 1.344lt / 0.45 = 2.987lt
Αν αφήσουμε το 8lt ΔΔ στη εργοστασιακή προρύθμιση του 1.5 bar, με το που θα συνδεθεί στα 4 bar του δικτύου, η μεμβράνη θα υποχωρήσει και το νερό θα καταλάβει τα ( (4.0 - 1.5) x 8 / 4 = ) 5lt, αφήνοντας διαθέσιμα για τη διαστολή μόνο τα υπόλοιπα 3lt, όταν χρειαζόμαστε 2.987lt! Είμαστε δηλαδή εντελώς οριακά, και αν έρθει λίγο πιο κρύο νερό το χειμλώνα (που θα συμβεί), ή χάσει λίγο αέρα το δοχείο (που θα συμβεί), βγαίνουμε εκτός ορίων και η βαλβίδα ανοίγει, αν δεν είναι κολλημένη. Αν είναι, η πίεση φεύγει και πάνω από τα 8 bar.
Γι'αυτό είναι τόσο σημαντική η σωστή προρύθμιση του ΔΔ στη στατική πίεση.
Γράφει ο θερμοσίφωνας normal pressure 10 bar.
Όποιος είναι του επαγγέλματος και μπορεί να αναλάβει κάτι τέτοιο ας μου στείλει ένα pm (μείωση πίεσης στο κεντρικό ρολόι). :)
Niko εχεις δικιο για τα δοχεια δεν διαφωνω.ΠΙΣΤΕΥΩ(δεν ειμαι και εξειδικευμενος σε αυτο) οτι κραταει ο θερμοσιφωνας καποιο κενο κομματι με αερα και δουλευει αυτο σαν ΔΔ ,δεν μπορω να εξηγησω αλλιως πως δουλευουν χωρις.
Για το δοαχειο και εγω αυτα γνωριζα .Βρηκα ομως καποια τα οποια ο κατασκευαστης δεν προτεινε πληρωση τους..Πρεπει να ψαξω να βρω ποια ειναι....
Μπα, δεν... Πέραν του ότι η λήψη της εξαγωγής του ζεστού είναι επάνω, ακόμη κι αν κρατήσει ένα μικρό θύλακα αέρα στην αρχική πλήρωση, με την κυκλοφορία του νερού θα φύγει. Σκέψου ότι κάποιοι υδραυλικοί αφήνουν ένα τυφλό κατακόρυφο κομμάτι σωλήνα γύρω στο μισό μέτρο πάνω από τα σημεία υδροληψίας, για να λειτουργήσει ως αντιπληγματικό, και ακόμη και αυτό με τον καιρό τελικά γεμίζει νερό - και είναι πολύ πολύ δυσμενέστερο για το νερό, από το καζάνι του θερμοσίφωνα. Αν δεν υπάρχει διαχωριστική μεμβράνη, το νερό αργά ή γρήγορα θα εκτοπίσει τον αέρα.
Παιδιά όταν μια βαλβίδα είναι 12-14 αυτό σημαίνει ότι στην ουσία αν πάει η πίεση στους 14 ανοίγουν και οι 2, ενώ αντίστοιχα αν πάει 12 ανοίγει μόνο η 12 αρα?
Σωστή πίεση για την κεντρική παροχή είναι 3-4 bar?